Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TA BORT SMAKEN AV SPIRULINA

grön-smoothie-ida-warg-1

Jag har en fråga. Jag och min familj har precis börjat äta spirulina då vi vet att vi inte får i oss tillräckligt med vitaminer och mineraler. Alltså jag klarar verkligen inte av smaken av det, så jag undrar om du har några recept med ingredienser som tar över lite? Jag brukar inte vara känslig mot smaker utan jag äter det mesta men spirulina.. nej.. haha. Tack för en bra blogg! 

SVAR: Hahah jag förstår dig och spirulina har en speciell smak och jag brukar blanda ner det i gula smoothies på banan, mango, citron, ingefära, havtorn. Tycker inte jag känner så mycket av smaken då.

Men är du känslig så skulle jag säga att du antingen blandar spirulinan med vatten i en liten shot så du får det överstökat och slipper förstöra smoothien eller gör som jag köper spirulinatabletter –> HÄR !De innehåller 100% spirulina och du slipper smaken över huvud taget. Jag älskar dem!

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej ida!
  Jag har läst lite i din blogg då jag hört lite om spirulina och är nu intresserad av att testa. Jag tycker om och dricka smoothie och hade gärna blandat det där i. Min fråga är då jag sett på någons sida att de använder spirulina, vetegräs,Maca, Baobab, ingefära, frukter och bär som banan, hallon, blåbär och jordgubbar. Och antar att de blandat ut det med vatten eller yoghurt. Min fråga är då vilket som är viktigast att ha med då jag känner att det blir för mycket och för dyrt i längden att använda allt detta men jag skulle vilja ha det som en daglig smoothie på morgonen innan eller efter träning. Jag är all ätare men är dålig på att äta fisk. Jag har oxå förstått att man kan bli känslig i magen av detta i början, min mage e dock redan lite si sådär redan. Jag tränar och har gått ner 25 kg och har ca tolv kilo kvar att gå ner och har ändrat livsstil me mat och så. Magen är dock svår att bli av med och socker suget kommer ibland och har hört att detta kan minska suget oxå. Oj vad långt det blev. Ha en fin dag. Skulle bli glad om jag fick svar privat på detta istället.? kram

  Pernilla 2016-06-02 08:57:40
  Svara
 • Om man inte vill ta den som en shot kan jag rekommendera att blanda med banan, kakao och kokosmjölk! Jag har ett grönt pulver, dock inte ren spirulina, och det funkar bra med detta 🙂

  Sophia 2016-01-13 08:07:35
  Svara
 • Min mamma tvingar mig att dricka det varje morgon… ughhhhhh

  Marinda 2016-01-10 16:31:26
  Svara
 • Hej Ida! du som tar så mycket olika tillskott varje dag har ju pratat med en naturläkare om det. men kan jag ta tillexempel spirulina och chlorella varje dag utan att kolla vad jag har brist på? eller kan jag få överskott av något då?

  Sofia 2016-01-10 12:23:47
  Svara
 • Tack snälla för tips! Hatar också den smaken! Kram

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-09 19:09:20 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Prova göra en shot 😉 Jag tror jag är lite ”hard-core” efter mängder av mediciner, efter mina ryggoperationer. Det är bland det värsta mediciner jag druckit/ätit.. Typ när man är uppe på 8 alvedon om dagen i någon månad smakar allt alvedon efteråt xD

  MEN: Ta valfri mjölkdryck/eller motsvarande som yoghurt eller liknande – i en liten kopp. Ha ett glas vatten bredvid. Ta några slevar med en sked, drick vatten och upprepa! Fungerar superbra för mig 🙂

  Sanna 2016-01-09 18:39:46 http://nouw.com/dreamspo
  Svara
 • Hej!
  Jag brukar också försöka ”blanda ut” det i goda smoothies, men om det är så att jag har ont om ingredienser hemma brukar det fungera bra att bara blanda ut det med vatten och lite pressad citron också! Dricker man det snabbt tycker jag att det fungerar jättebra! 🙂

  Therese 2016-01-09 16:43:39
  Svara
 • Åh, spirulina är det äckligaste som finns 😛 Jag kan dock inte få i mig det alls, det är för starkt. Hur lite jag än tar så kräks jag på en gång…

  Sara 2016-01-09 16:41:17 http://www.nouw.com/sarakylhed
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag var också känslig i början och då funkade chlorella mycket bättre. Har du testat det? Efter att ha ätit chlorella i 1 år så funkar spirulina hur bra som helst nu

   idawarg 2016-01-09 16:43:35
   Svara
 • Hej Ida! Gjorde smoothie på havtorn för första gången och det blev som små hårda frön i som inte var så gott. Silar du bort dom eller äter du allt? Havtorn har ju så god smak annars 🙂 Kramis

  Marie 2016-01-09 15:43:25
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Ja jag köpte ett paket från Garant som det var massa små frön i, inte alls gott! Kan rekommendera att beställa storpack på mathem eller köpa eko havtorn från polarica. De är större och inte alls så mycket pluppar i. Havtorn har magisk smak. Kramis

   idawarg 2016-01-09 16:14:13
   Svara
 • Tack snälla för svaret! Jag tror nog tabletterna är ett bättre alternativ för mig då, haha! 🙂

  Rebecca 2016-01-09 15:36:48
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Haha ja tabletterna är så grymma. Jag kör även chlorella i tablettform med –> http://welloteket.se/produkt/holistic-chlorella/

   idawarg 2016-01-09 16:15:17
   Svara
 • Hej Ida,
  Kommer du att göra ett till ”en vän sökes” inlägg? 🙂
  Kram o tack för all inspiration!

  Sofia 2016-01-09 14:49:14
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia! Det har jag inte tänkt på men kanske dags igen för de blir ju väldigt poppis 🙂 Försöker fixa i veckan 🙂 <3

   idawarg 2016-01-09 16:16:00
   Svara
 • Har blivit så inspirerad av din vegetariska livvstil och tycker själv att vegetariskt är väldigt gott och fräscht! Tycker dock att det är svårt att vara säker på att jag får i mig så mycket protein jag behöver. Har du några ”mått” du går efter för att se att du får i dig tillräckligt eller går du på känsla? Kram 🙂

  Lovisa 2016-01-09 13:29:03
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Jag försöker tänka att jag ska få i mig något protein varje måltid som ex. frön, linser, kikärtor, bovete, quinoa, gryn eller ibland ost eller ägg. Sedan äta större portioner än vanligt. Tycker ej att det är svårt alls och jag tror väldigt få har proteinbrist. Kramis

   idawarg 2016-01-09 16:21:52
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt