Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR ÄTER MAN NYTTIGT? – MINA BÄSTA TIPS

nyttiga bars-5

Hej Ida! Du är en så himla härlig person och uppskattar verkligen när du svarar på sådana här frågor <3 Mitt nyårs löfte ”eller mitt mål” för detta år, och för min kropp och hälsa är att äta mer nyttigt och rent. Finns det några små förändringar som kan påverka ens kost som du skulle kunna rekommendera att man ändrar? :)<3

SVAR: Hej och tack snälla vad kul att höra 🙂 <3

Härligt att du ska börja äta bättre och här kommer mina bästa tips.

 • Gå inte ut för hårt utan trappa ner. Börja med att byta ut några mindre bra livsmedel mot bättre och öka sakta. Ex. Byt ut bullen på fikan mot frukt, byt ut pastan mot rotfrukter mm.
 • Dra ner socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat och ersätt med färska råvaror.
 • Ät mycket grönsaker, frukt, bär, nötter och frön.
 • Ät mycket grönt och ta gärna tillskott på gröna alger som  chlorella och spirulina.
 • Börja dagen med varmt citronvatten som får igång magen och som är väldigt basiskt för kroppen.
 • Se alltid till att fylla kylskåp, frys och skafferi med bra mat. Kolla min inköpslista här!
 • Se även till att alltid ha med något bra mellis i väskan ifall du blir sugen. Kolla 7 recept på nyttiga mellanmål här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej Ida!
  Måste bara börja med att säga att jag älskar din blogg men framför allt din youtube kanal!

  Jag undrade över om det är möjligt för alla att få synliga magmuskler då menar jag inte ett tydligt sexpack utan bara att man ser konturerna, då jag tränar mycket mage och har gjort en längre tid men inte nått resultaten jag skulle vilja uppnå. Jag kör magövningar både på maskin och med egen kroppsvikt på gymmet tre gånger i veckan och plankar 3x 1min varje dag och har gjort det i över ett halvår. Jag år även noga med att variera övningarna. Jag kan känna musklerna men det syns inte, eller man ser konturerna endast de övre magmusklerna men jag kan känna ett sexpack. Jag är även ganska smal jag har ett BMI på 18.3 och midje mått på 65cm. Jag äter väldigt hälsosamt och har gjort sedan två år tillbaka jag har även börjat sedda med 500 kcal om dagen för att minska kroppsfettsprocenten så att magmusklerna ska synas men då jag numera klassas som svagt underviktig känns det som jag inte borde gå ner mer i vikt (musklerna är inte det som har försvunnit då jag varit noga med att få i mig protein och styrketränar regelbundet). Jag kör även kondition och springer 3km före varje styrke pass och går även på många gruppträningspass som spinning, Tabata, metobolic o.s.v. Jag tränar 4-5grr i veckan mitt schema tillåter inte mer därför undrar jag om det finns någon mer effektiv träningsmetod som kan utföras på samma tid men kanske ge mer resultat.

  Hoppas du vill svara på min fråga! Kram!

  Emilia? 2016-01-11 21:39:52
  Svara
  • Svar på Emilia?s kommentar.

   Hej Emilia och tack för din kommentar! Vi alla har olika lätt/svårt att bygga muskler på kroppen så svårt för mig att säga om det är möjligt eller ej. Min spontana tanke är att du äter alldeles för lite så din kropp bara bryter ner sig själv. Det är av mat och vila det blir muskler av träningen 🙂 Du kör även mycket cardio vilket har en nedbrytande effekt på kroppen. Jag skulle rekommendera att öka ditt intag av mat då 500kalorier är för lite för alla människor och sedan dra ner på cardioträningen och satsa på tyngre styrketräning. Ät minst 2000-2500kalorier om dagen när du tränar så mycket för annars är det skadligt. Kram Ida

   idawarg 2016-01-12 16:59:13
   Svara
 • Citronvatten borde väl bli surt då citron har ett lågt ph värde eller hur fungerar det?

  Sofia 2016-01-05 19:53:32
  Svara
 • Hej Ida!
  Vill börja med att berömma dig för en fantastiskt bra blogg och du verkar vara en jordnära människa med
  en sund syn på träning och mat!

  Nu till min fråga! Jag fick körtelfeber för lite mer än två månader sedan och var rejält dålig. Har nu börjar må bättre och alla
  värden är bra igen så jag har fått klartecken från min läkare att få börja träna lite försiktigt igen. Tänkte fråga om du har några bra tips hur
  jag ska tänka/lägga upp min träning nu? Svårt att veta hur jag ska börja och hur mycket jag har tappat. Har du några tips på bra sätt att bygga upp kroppen igen och få tillbaka toppkonditionen igen? Kan väl nämna att jag var rätt vältränad innan, tränade 3-4 ggr/vecka och älskar att springa!

  Hoppas du har tid för min fråga! Kram Josefin

  Josefin 2016-01-04 22:53:39
  Svara
 • Hej Ida! 🙂

  Jag ska resa till Tanzania inom kort men jag har ett problem, jag är vegetarian med allergi mot selleri, frukt och nötter vilket minskar mitt matförråd ganska ordentligt utomlands, speciellt ett land som Tanzania. Vi kommer åka runt och det kanske bara blir ett mål om dagen på hotellet, där kan jag välja mat på ett helt annat sätt än vad jag kan ”ute”. Jag fick därför råd att ta med mig egen mat och jag funderar genast på vad det kan vara som jag kan ta med mig som håller flera dagar utan kylskåp och som mättar… Har du något tips på vad jag kan ta med mig? Vore lite tråkigt och knapra knäckebröd hela resan haha 🙂 tack för en fin och inspirerande blogg 🙂

  Rebecca 2016-01-04 22:53:06
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Ta med dig olika bars, näringsdrycker? Det finns torrvaror som Wasa knäcke också. Skulle dock rekommendera näringsdrycker som du kan köpa på Apoteket. Eller olika bars som ska va måltids ersättande. Swebar och proteinbar märkena är suveräna!

   Frida Eriksson 2016-01-05 07:19:57
   Svara
   • Svar på Frida Erikssons kommentar.

    Tack för tips! Jag har tänkt på det med bars och drycker, får väl bli så att jag får äta det i nån vecka haha 🙂 Finns kanske inte så många andra alternativ 🙂

    Rebecca 2016-01-05 13:15:27
    Svara
 • Så bra tips!

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-04 22:09:25 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Hej Ida! Jag har följt dig och din blogg samt youtube under ett tag nu och blir otroligt motiverad med träningen och kosten.

  Jag är en tjej på snart 18 år som har tränat ungefär hela mitt liv, bland annat ridning samt dans. Men vid starten utav 2015 införskaffade jag mig mitt första gymkort. Under året 2015 har jag tränat regelbundet 3 dagar i veckan, gått på pass samt egen träning på gymmet. Jag är väldigt noga med att tekniken sitter samt att jag hittar kontakt med muskeln innan jag lägger på för mycket vikt. Målet med min träning är egentligen att jag ska hålla mig i form och att öka helhetsstyrkan i min kropp, inget mer med det egentligen.

  Vid varje träningstillfälle hittar jag kontakt med muskelgruppen och utmanar mig själv vilket resulterar till att jag nästan alltid får träningsvärk. Jag märker själv att jag blivit starkare och uthålligare då jag exempelvis orkar mer vikt på träningsmaskinerna. Men nu ett tag har jag funderat på att gå en så kallad individuell gyminstruktion som finns på mitt gym. Där gör man tillsammans med en tränare upp ett eget träningsschema som jag då ska utgå ifrån. Men min fråga är om du tycker det är någonting som är viktigt att ha, att någon såpass kunnig gör ett träningsschema till mig som endast har erfarenheter efter ett års tid på gymmet eller om min egna träning räcker för mina mål?

  Tack på för hand 🙂

  Emelie 2016-01-04 20:52:09
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   hej och vad kul att du har sådan träningsmotivation 🙂 Härligt att höra 🙂 Svårt att säga då det helt beror på hur kunnig personen är. Oftast så brukar det bara vara för nybörjare och många av de instruktörerna är inte jättekunniga utan vet bara hur maskinerna funkar och då kan säkert du lägga upp ett bättre pass som funkar för dig. Kolla bloggar och youtube på tips på övningar och dom du ska ta hjälp så boka en PT. Men man vet aldrig, det kanske är en jätteduktig person på ditt gym så man kan ju alltid testa 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-05 18:56:32
   Svara
 • Villa övningar ska jag sattsa på för att få tajtare och mindre lår och rumpa. Har ett par jeans som jag så gärna vill komma i!! 🙂

  Sandra 2016-01-04 20:50:40
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Testa mina ben/rumppass på youtube, de är grymma 🙂 http://www.youtube.com/user/idasfitness?sub_confirmation=1 <3

   idawarg 2016-01-04 21:09:16
   Svara
 • Hej Ida! Jag har ett litet problem. Den senaste tiden har jag inte kunnat bli hungrig. Alltså jag kan känna mig yr,energilös osv och ibland att magen liksom ”känns tom” men sen när jag väl äter kan jag knappt få i mig något och känner mig äcklad och illamående av allt. Det gäller även saker jag egentligen verkligen gillar och det spelar ingen roll om det är sött,surt,salt,nyttigt,onyttigt osv. Jag kan inte få i mig något. Det är jättejobbigt och gör även att jag inte vill eller orka träna som jag egentligen älskar. Kan det bero på att jag mår dåligt? Är typ i en depression men har inte varit hos min kurator på väldigt länge så har inte pratat med henne om det här. Ska nog ta upp det när jag ska dit på onsdag iallafall men tänkte om du har något tips? Träning hjälper inte heller. Och vad är din åsikt angående antidepressiva? Har pratat om det i över ett halvår men känner att det kanske är dags att prova nu.. Tacksam för svar. Älskar dig och din blogg också!

  Emma 2016-01-04 19:38:57
  Svara
 • Ser du pasta och bröd som onyttigt eller kan man räkna in dessa produkter i en hälsosam livsstil? Jag vet att det är upp till var och en men anser du att t.ex en smörgås (tillsammans med något mer förstås) till frukost är onyttigt? Bara intressant att höra dina tankar till det då jag är lite osäker på hur onyttigt pasta/bröd osv egentligen är…? Kram!

  Elsa 2016-01-04 18:34:42
  Svara
 • Riktigt bra tips 🙂

  Sofia Granath 2016-01-04 17:20:10 http://nouw.com/sofiagranath
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt