Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GODASTE PEPPARKAKAS/BANANBRÖDET NÅGONSIN – RECEPT

IMG_8941.JPGIMG_8942.JPGIMG_8940.JPG

Hej mina hjärtan! När jag hade mina kusins på besök i söndags så lagade jag det godaste pepparkaks/bananbrödet EVER! Det var så gott, fluffigt och saftigt och smakade typ som en efterrätt! Så sjukt gott så ni måste bara testa det! Skippa alla pepparkakor och kör på det här säger jag bara! Gick hem både hos vuxna och hos barnen. MUMS säger jag bara!

Ingredienser:
3 stora bananer (drygt 400g) mosad banan (mogen/övermogen)
1 1/2 tsk vaniljextrakt
0,75-1dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
0,75 dl agave
1 1/2 matsked vinäger
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5dl glutenfritt havremjöl
1 msk kokossocker (valfritt)

Gör så här: Blanda mosad banan, vanilj, mjölk och agave i en burk. Blanda sedan resten av ingredienserna i en annan burk och häll sedan ner den blöta mixen och blanda ihop till en smet. Smörj en brödform med kokosolja och häll ner smeten. Baka i ugnen i 175 grader i 33 min och stäng sedan av ugnen och låt brödet stå i ugnen (utan att öppna luckan) i 10 min till. Ta ut det och låt det svalna innan du skär upp. Jag serverade med cream cheese, smör, hallonsylt och jordnötssmör men jag tycker det är galet gott att äta bara som det är!

Läs också:
Nyttigt julgodis Chokladbräck
Glutenfria lussebullar
Glutenfria Pepparkaks scones

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
48kommentarer
  • Hej Ida!
    Jag kan inte äta havregryn, funkar det med bovetemjöl eller typ durramjöl istället tror du? 🙂

    madde 2016-11-20 15:26:01
    Svara
  • Hej Ida!
    Har du någon aning om hur mycket kcal en skiva av detta brödet innehåller? Kram

    Alma 2016-06-02 09:24:21
    Svara
  • Skulle man kunna använda dadlar istället för agave, isåfall ungefär hur många?
    Eller går de bättre med en annan frukt
    Tacksam för svar❤️

    Sara 2016-05-06 14:07:02
    Svara
  • Asså detta brödet är det godast jag smakat, är så himla glad att jag hittade detta receptet, en stor bamsekram till dig Ida <3

    Hilda 2016-04-04 20:42:14
    Svara
  • Kan man ta honung istället för agave? Har nämligen inte det. (:

    Anonym 2016-03-14 21:42:43
    Svara
  • Brödet låter jätte gott men jag indrar om man kan utesluta agave sirapen ellr kanske ha något annat nyttigare?

    Sara 2016-03-11 20:52:12
    Svara
  • Bakade precis detta bröd. Sååå gott blev det. Godaste glutenfria brödet jag smakat nån gång. Tack för receptet Ida! 🙂

    Maria 2016-02-20 12:01:01
    Svara
  • Blir det gott även fast man inte har i pepparkakskrydda? Jag är nämligen inte sådär jätteförtjust i pepparkakssmaken..
    Tack för världens underbaraste blogg och Youtubekanal förresten, du är en enormt stor inspiration för mig!

    Anna 2016-01-23 18:33:33
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Men åh tack finis och det kommer bli grymt gott även utan. Jag själv ska testa det imorgon med bara kanel och kardemumma 🙂 Kramis

      idawarg 2016-01-23 18:51:24
      Svara
  • […] moist and absolutely delicious Gingerbread Banana Bread. I found the recipe on Ida Wargs blog but didn’t have time to make it before Christmas. I just knew I had to try it as soon as  I […]

    Gingerbread Banana Bread | CleanEatingbyLinda 2016-01-09 11:17:55 http://cleaneatingbylinda.com/2016/01/09/gingerbread-banana-bread/
    Svara
  • Alltså det här brödet var så sjukt gott! Har tidigare försökt baka glutenfria saker m havremjöl o allt men det blev verkligen inte lika gott som det här! Sjukt bra konsistens och smaken e magisk. Hade ingen pepparkakskrydda men körde hälften kardemumma, hälften kanel och typ 1 krm ingefära.
    Som rubriken lyder, godaste någonsin. Prova det!!!

    Anna 2016-01-06 09:08:20
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Ååå vad kul att höra och jag kan bara hålla med! Bakar det hela tiden och bara älskar det! <3

      idawarg 2016-01-06 09:14:23
      Svara
  • mina bananer är inte jätte mogna( gula) kan jag göra brödet ändå eller måste jag vänta?

    anonym 2016-01-04 17:34:22
    Svara
  • Jag bakade brödet igår och blev supergott! Hur länge håller brödet? Jag bor själv och kan inte äta ett helt bröd på en dag hehe, borde jag frysa in en bit eller vet du om det går? Hur länge håller det annars i rumstemperatur? Tänker att det är banan i som gör att det blir dåligt..

    Olivia 2015-12-31 17:51:36
    Svara
    • Svar på Olivias kommentar.

      Ja visst var det gott! Jag brukar skiva det och frysa in det direkt och det blir toppen och då håller det ju superlänge 🙂

      idawarg 2016-01-01 10:55:41
      Svara
  • Bakade nyss brödet och det blev såå gott!! Tack så jättemycket för receptet! Hur kom du på detta receptet, eller hur har du hittat receptet haha?
    Däremot blev mitt bröd inte så fluffigt, utan ganska kompakt.. Degen reste sig inte speciellt mycket efter att ha varit i ugnen, trots att jag hade i vinäger, bakpulver och bikarbonat.. Vet du vad det kan bero på? Jag lyckas extremt sällan med att få glutenfria bakverk/bröd att jäsa, vet inte vad det beror på haha.. Jag tog i och för sig och gjorde mitt egna havremjöl genom att mixa havregryn till mjöl, men det borde väl inte bero på det, eller?
    Jaja, det var hur gott som helst ändå, så TACK för ett sjukt bra recept!
    Kram

    Matilda 2015-12-29 18:51:35
    Svara
  • Måste man ha agave i eller kan man ersätta det med något annat? Och kan man ha vetemjöl istället för havremjöl?

    Elin 2015-12-28 21:12:18
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Havremjöl får du genom att mixa havren noga. Så har du havre hemma så kan du använda det. Hon använde nog havre föra att det är nyttigt.

      Julia 2016-01-03 14:11:30
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Du kan ha honung eller sirap istället. Jag har inte testat men kan absolut tänka mig att vetemjöl funkar lika bra 🙂 Kramis

      idawarg 2015-12-28 21:13:42
      Svara
  • Har bakat det nu och MY GOD vad gott!!! Tack Ida!!??? god jul!

    Nicole 2015-12-23 12:45:55
    Svara
  • Vilken vinäger använder du? Låter supergott!!

    Emma 2015-12-18 18:43:12
    Svara
  • Hej! Måste man ha i vinäger? tillför det något särskilt? Har nämligen aldrig det hemma då jag inte gillar det haha. Tack för fin blogg. kram

    Helen 2015-12-17 10:50:23
    Svara
    • Svar på Helens kommentar.

      Vinäger aktiverer bikarbonat och varje gång jag har vinäger i så blir brödet fluffigare och saftigare så jag rekommenderar det 🙂 KRamis

      idawarg 2015-12-17 21:27:12
      Svara
  • Hej Ida! Jag kräks varje dag. Och jag gör det INTE frivilligt, alltså ingen bulimi. Ibland är det mycket, men oftast kommer det små kräkningar i munnen. Det händer säkert två gånger i timmen. Det är jätteäckligt. Mina hunger-och mättnadskänslor har försvunnit helt pga detta. Har du någonsin varit med om något liknande? Jag har fått någon medicin i tablettform av en läkare men den kräks jag upp hel igen…. Detta har hållt på sedan maj och mensen har varit borta sedan september 2014. Kram

    Anonym 2015-12-17 09:03:11
    Svara
    • Svar på Anonyms kommentar.

      Hej! Nej jag har inte varit med om det men jag har en kompis som har lätt för att få sura uppstötningar/spy pga att hennes magmun (tror jag) är glapp. Jag tycker du borde gå till läkaren igen och berätta ditt problem. Kanske är det en operation som behövs. Lycka till. Kramis

      idawarg 2015-12-17 21:26:35
      Svara
  • Du Ida vet du om man kan träna kondition typ på morgonen sen så tränar man styrka med hantlar på kvällen,funkar det lika bra? jag har just inköpt mig ett par hantlar,men jag orkar inte göra kondition och styrka direkt efter varann. tror du jag kan göra så? pusss

    Rebecka 2015-12-17 03:46:26
    Svara
  • Kan man äta 1/4 av en avokado på frukost mackan varje dag? Eller blir det för mycket att äta det varje morgon??

    Vendela 2015-12-16 18:44:13
    Svara
  • Ska definitivt testa att göra det här brödet! Brukar göra ditt bröd med rivet äpple i och ÄLSKAR det,men det här kan vara ett kul komplement nu till jul 😀 KRAM

    Linnéa 2015-12-16 17:45:38 http://www.parhuset.blogg.se
    Svara
    • Svar på Linnéas kommentar.

      Ja det brödet är också så galet gott men det här är magiskt alltså! MUMS säger jag bara! 🙂 Kramis

      idawarg 2015-12-16 17:48:16
      Svara
  • Det lät riktigt gott:)
    Ska försöka mig på det någon gång!

    Mikaela 2015-12-16 16:15:34
    Svara
  • men djävul vad gott!!

    ISA 2015-12-16 13:41:34 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Hej Ida! Såg ditt svar om hårmineralanalysen tack för det! 🙂 Har nämligen läst att det är lite trams och att det är bättre att gå till vårdcentralen. Du känner dig nöjd med ditt resultat även om det tar lång tid och kostar en del? Jag gjorde ett imupro test och det tyckte jag var en bra investering då jag märkte skillnad på magen. Gjorde nyligen ett järnprov på vårdcentralen och det visade normalt och på hårmineralanalysen visade det underskott. Så konstigt att det visade olika. Naturläkaren sa att man kan känna skillnad efter bara en vecka att kroppen blir starkare då jag hade så katastrofala värden. Har nämligen yrsel och dimmsyn pga trötthet så hoppas verkligen detta hjälper 🙂 Kram!

    Marie 2015-12-16 13:29:38
    Svara
    • Svar på Maries kommentar.

      Ja vi alla har olika åsikter men om du frågar mig så skulle jag snarare säga att vårdcentralen är trams. De mäter just hur du har det i stunden du tar provet, vilket kan vara väldigt missvisande. På en hårmineralanalys mäter de värden under 3 månader tillbaka. Jag har heller aldrig problem om jag gör test på vårdcentralen men jag accepterade inte det då jag tidigare inte mådde bra och kände att det var fel på mig. När någon då säger att man är helt frisk blir man ju arg. Haha. En hårmineralanalys kan absolut vara ett bra sätt att få en övergripande koll på sin status i mineral/vitaminbalans. Jag skulle testa ta tillskott på järn och känna efter. Jag kände mig genast mycket piggare med järntillskott när jag hade brist. Lita på din egen känsla. Om du blir hård i magen av järn så testa ferritin som är en form av järn som man ej blir hård i magen av. Kamis

      idawarg 2015-12-16 15:54:14
      Svara
  • Åh Julen är räddad! Ska bjuda min gluten intoleranta brorsdotter på detta! tack för receptet!

    Ellinor 2015-12-16 12:58:21
    Svara
  • Ohh ska baka det imorgon när jag är ledig!! Har tyvärr inget kokossocker men borde funka utan! Tack för dina awesome recept!

    Lovisa 2015-12-16 12:34:08
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk