Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DET GÅR ATT BLI AV MED MAGPROBLEM OCH ALLERGIER

IMG_8301.JPG

(Inlägg i samarbete med ImuPro)

Hej mina älsklingar! Jag tänkte berätta lite om min status på allergier och magproblem. Jag skrev ju mycket om det i min app i Mikz tidigare och jag vet att många av er var intresserade då ni själva har problem med magen, hy, leder, trötthet mm. Eftersom appen inte finns längre så tänkte jag uppdatera er här ibland. Ni som inte är intresserade får helt enkelt hoppa över dessa inlägg 🙂

För drygt 1 år sedan gjorde jag ett allergitest som heter ImuPro som min naturläkare rekommenderade. Min status då var att jag ständigt hade ont i magen, den kändes öm och var väldigt uppblåst (speciellt på kvällen). Det kändes som att vad jag än åt så fick jag ont och blev uppblåst. Jag gjorde testet och det visade sig att jag hade 123 överkänsligheter och 66 av dem hade jag hög överkänslighet mot (nivå 3 eller 4 som ni kan se ovan). Nu har jag ätit efter rotationskost så gott jag kan + tagit kosttillskott i 1 år och bestämde mig för att göra ett nytt test för att se om det blivit bättre. Kan man verkligen bli av med överkänsligheter? Jag blev så glad när jag fick resultatet! Nu har jag 74 överkänsligheten men bara 10 av dem är på en hög nivå. Wohoo, som ni ser så har jag fortfarande överkänsligheten kvar och kommer fortsätta att jobba men hoppas att vara helt fri från dem inom 2 år. Min mage är också 100 gånger och jag kan äta saker jag är lite överkänslig mot utan att få symptom. Där emot så får jag magproblem när jag fuskar en längre period som jag gjort nu ett tag 😀 Haha så måste skärpa mig.

Men med de här inläggen vill jag bara peppa alla er som fått diagnosen IBS eller har andra problem med ex. hy, leder, trötthet, allergier mm. att det går att bli av med dem om man vill. Det krävs bara en massa jobb. Har man mycket problem och har testat det mesta kan jag verkligen rekommendera att göra det här testet. (Läs mer om det här!) Det har varit värt varenda krona för mig. Det finns i flera steg men jag gjorde det största ImuPro 300 (vilket var tur då jag annars hade missat massa födoämnen).Så det var en liten uppdatering och jag är så lycklig att allt går åt rätt håll och att allt slit jag gör lönar sig. Allt går om man bara vill! 🙂

Hur är det med er? Har någon av er problem med magen eller har allergier?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag har sådana här trevliga korsallergier… Tål i princip inga frukter, inga nötter, ej jordnöt och inte mandel och inte heller selleri, på det har jag valt att bli vegetarian, haha. Här hemma fungerar det relativt bra men när jag är utomlands är det inte roligt alltså, äter i princip pasta och pommes för det vet jag att ja tål ?

  Rebecca 2015-12-08 20:51:21
  Svara
 • LCHF är det enda som hjälper mig är jag rädd dock inte för mycket av det animaliska fettet. Jag äter äpplen och lite frukt och då och då men vågar inte för det mesta inte fuska .. jag vet inte riktigt vad som är fel men min mage verkar bara inte kunna bryta ner vissa livsmedel morötter är exempelvis något som märkt nyligen att min kropp har problem med. Jag har som tur är inte fått uppkastningar sedan mars och det var efter att ha druckit vitt vin som är alldeles för syrligt. Målet är för mig att kunna äta rotfrukter någon gång i framtiden och lite mer av den glutenfria maten som finns då jag egentligen endast har direkt födoämnesallergi mot vete. Men vi får se Skönt att det blivit bättre för dig!

  Arw 2015-12-08 20:19:32
  Svara
 • Kul att höra att det blivit bättre!

  Jag är överkänslig mot ägg vilket är jäkligt tråkigt med tanke på att det är en riktigt ”fitness-food” vara. Men men… Man ska inte klaga, jag har en frisk och pigg kropp i övrigt som ställer upp för mig varje dag vilket jag är väldigt tacksam för 🙂

  Julia Selbrand 2015-12-08 12:51:45 http://juliassnapshots.forme.se
  Svara
 • Men hur fungerar testet? Klart du inte har IgE-antikroppar om du inte utsatt kroppen för allergenet. Allergenet utlöser en överdriven reaktion av kroppens immunsystem som producerar ige-antikroppar. Har du ätit allergenet har du antikropparna, har du inte gjort det har du inte dessa i systemet.

  Hanna 2015-12-07 21:14:54
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tänkte också på detta! Enligt bilderna mäter ju dessa test dock IgG vilket gör det ännu mer tveksamt. Också IgG-titrar indikerar enbart att patienten exponerats för ämnet i fråga… Det finns idag ingen korrelation mellan IgG-titrar i serum och fysisk manifestation av intolerans. Flera forskare har snarare visat att höga IgG-titrar kan tyda på just >tolerans< av ett födoämne. Ändå intressant hur missvisande sådana här test kan vara för allmänheten, bara för att de tar upp "svåra" grejer som serologi och antikroppar. Serologi är sjukt svårtolkat som det är vid diagnostik av andra inflammatoriska tillstånd och infektioner så att det skulle vara en pangmetod med fantastisk sens/spec i detta test ter sig föga troligt… 😉

   Agnes 2015-12-08 17:20:36
   Svara
 • Kul att det blivit bättre! Vad är rotationskost? 🙂

  Jessica Björklund 2015-12-07 20:52:35
  Svara
  • Svar på Jessica Björklunds kommentar.

   Det är att jag roterar de saker jag tål i 4 dagar. Så äter jag havregryn idag så ska jag inte äta det på 4 dagar så det hinner gå ur kroppen. Kramis

   idawarg 2015-12-08 13:07:34
   Svara
 • Hej!
  Jag har ibs och har under en längre tid nu varit riktigt dålig, haft ont i magen varje dag och varit uppblåst och trött. Känns som det finns en hel drös att läsa om hur man ska äta för att må bättre men jag som ätit t.ex gluten hela livet tycker det är sååå svårt att hitta glutenfria alternativ som jag tycker är gott och blir mätt av.. Hoppas iaf att jag snart hittar alternativ och en lösning som passar så jag också kan må bättre!
  Kram

  Rebecca 2015-12-07 20:47:43
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Hej Rebecca! va tycker du? Ris, potatis, rotfrukter, bovetepasta, glutenfria havregryn mm. SEdan testa att baka mina glutenfria bröd, scones och andra recept. Kramis

   idawarg 2015-12-08 13:08:35
   Svara
 • Jag har en tarmsjukdom Morbus Chron. I Augusti några dagar innan skolan började fick jag problem med typ magkatarr och har haft det sedan dess och det går i vågor i bland är det ”bättre” har fortfarande ont då och ibland gör det väldigt ont och jag är trött och orkar inte göra något. Detta har inte med sjukdomen och göra då alla prover är bra, utan det är något annat. Ingen vet vad det kan beror på. Kanske borde testa och inte äta gluten,mjölk och socker. Men det är väldigt svårt och låta bli speciellt när man inte mår bra. 🙁

  Sara 2015-12-07 20:11:51 http://photogra.blogg.se/
  Svara
 • Hej hej Ida Jag har ibs , men sedan lite mer än ett år så äter jag enligt ”fodmaps”. Funkar bra på mig och skoven kommer inte lika ofta:)
  Det går ut på att man skippar mjöl,laktos och olika typer av fruktos och sötningsmedel. Man kan googla på ”fodmaps” så kan läsa mer om det. Det kanske kan hjälpa för någon mer än mig:)
  Tack för en varierande blogg:)
  Ska nog baka lite pepparkakor enligt ditt recept! Verkar riktigt goda. Ha det bäst:)
  Marita i Falkenberg!

  Marita 2015-12-07 19:41:38
  Svara
  • Svar på Maritas kommentar.

   Hej Marita och tack snälla! Vad kul att höra att det funkar för dig! Jag har läst mycket om det och sett att det funkar bra för många. Åh hoppas du gillar dem! Kramis

   idawarg 2015-12-07 19:49:57
   Svara
 • tack för en jättepeppig och bra blogg <3 kram

  clara 2015-12-07 19:18:02 http://nouw.se/claratime
  Svara
 • Jag hade svår ibs, ledsmärtor och kronisk trötthet fram tills jag helt slutade med gluten och socker. Äter LCHF/paleo och mår bättre än någonsin! Aldrig att jag vill bli sådär dålig, som jag var, igen.
  Kram!

  Nathalie 2015-12-07 18:51:30 http://nouw.se/naatly
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind