Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD ÄR BÄST, TRÄNING MED EGEN KROPPSVIKT ELLER VIKT?

IMG_9674.JPGHej Ida! Tack för att du driver denna blogg och är så otroligt inspirerande!
Jag hoppas VERKLIGEN att du skulle vilja svara på min fråga då jag har undrat om detta i fleeera månader utan att fått svar på den research jag gjort.

Vad är egentligen skillnaden på kroppsviktsträning och styrketräning? Jag vill börja träna för att vara hälsosam och därigenom gå ner i vikt för att nå en bra vikt för mig. Men jag vet inte om jag borde ha gymkort eller bara köra övningar hemma med min egen kropp som redskap? Vad är skillnaden? Och vad är egentligen bäst? Vet inte vad jag ska göra och det känns så svårt att börja med träningen när jag inte vet vart jag ska börja någonstans.

Tack så mycket igen för att du driver en sådan bra blogg och bara är så sjukt bra hela du!

//En trogen bloggläsare

SVAR: Hej fina underbara du och tack snälla för de fina orden. Jag förstår att det kan vara lite förvirrande men ska försöka förklara så bra jag kan. Träning med egen kroppsvikt är också styrketräning fast då utan vikt. Båda är bra men ger lite olika resultat bara. Du kan absolut börja med att köra hemma med egen kroppsvikt och kolla gärna då in min youtubekanal där jag har massa bra träningspass du kan köra hemma som både stärker upp kroppen och förbränner. Har du inte som mål att bygga större muskler så kan du absolut klara dig på att endast träna hemma. Dock kan det kräva lite mer disciplin då man lätt kan bli distraherad hemma. Men känner du att du har det så kör på 🙂

Hoppas du fick lite hjälp av mitt svar. Kramis ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Den enda skillanden är väl egentligen att med din egna kroppvikt så finns det en begränsning i hur mycket vikt du kan lassa på. Du kan bli stark nog för att hantera din kropp men du kan aldrig bli starkare än så utan extra vikter.

  FIT by Emma Hå 2015-12-06 10:40:21 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Hej! Ska prova lussebullarna idag! Läs gärna mitt recept på min blogg om rawfood- pepparkaksdegbollar. Haha! Supergoda verkligen, smakar precis som pepparkaksdeg!

  emma 2015-12-06 09:46:15 http://daylife.se/emma
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Hej Emma och vad kul! Hoppas du gillar dem 🙂 Åh spännande det måste jag testa. Jag kommer alldeles snart också lägga ut ett recept på pepparkakor 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-06 12:02:12
   Svara
 • Hej Ida! Tack för många spännande recept, lussebullarna du gjorde blir ett måste till jul 🙂 men du, den där tävlingen om rakapparaten, när får vi reda på vinnaren? 🙂 kram!

  Viktoria 2015-12-05 23:54:14
  Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Hej finis och tack snälla! Jag meddelade vinnaren för några veckor sedan och en tjej som hette Ida vann. Men jag har fler tävlingar på G så håll utkik. Kramis

   idawarg 2015-12-06 12:01:27
   Svara
 • Hej Ida!
  Hör inte till ämnet men skulle bli jätteglad för svar. Vet att du skrev innan att du vart hos en spådam, och även pratat om detta på din snapchat. Jag skulle nämligen själv jättegärna gå till en spådam, kan du berätta vem det var Du gick till hur man kommer i kontakt med henne.
  Om du vill såklart skulle det vara jätteintressant att höra om dina besök men förstår om det är privat 🙂
  Kram Natasja

  Natasja 2015-12-05 22:38:32
  Svara
  • Svar på Natasjas kommentar.

   Hej Natasja! Ja jag går hos en spådam och jag vet inte om hon vill att jag skriver ut hennes nr här på bloggen så maila mig idawarg@gmail.com så skickar jag hennes nr där 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-06 12:00:36
   Svara
 • Hej Ida! Jag undrar om du har några bra tips på övningar som tajtar till lår och rumpa utan att göra rumpan större? Är ganska nöjd med min rumpa men skulle vilja tajta till nedre delen av rumpan och ge den ett litet lyft. Kanske att du kan göra en video med tips på övningar? Har länge följt din youtubekanal och bara älskar alla videos med övningar. Du är så inspirerande! Kram

  Sofia 2015-12-05 19:06:25
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia och tack snälla vad kul att höra! Fler ben/rumpvideos är på G och de jag lagt upp innan funkar toppen och tajtar till. Kramis

   idawarg 2015-12-06 11:59:42
   Svara
 • jag skulle säga att övningar med kroppsvikt ger mer allmän styrka och förbränner (ju mer man svettas desto mer kalorier har gått upp i rök) medan vikter ger mer muskelmassa i specifika muskelgrupper, tex om man vill träna upp just biceps så gör man övningar med hantlar bland annat. Vill man gå ner i vikt är helkroppsövningar blandat med kondition bäst, sen efter en tid när man märkt resultat kommer man förmodligen ha nya mål med träningen – just att fokusera och styrka upp specifika muskelgrupper – och då kan man ta med vikter i träningen. Annars är väl en blandning av allt bäst och då kan det vara bra att ha gymkort. Jag tycker uppvärminingen är knepig hemma och får aldrig riktigt upp flåset. Sen på gymmet kan man ju såklart också köra övningar med egen kroppsvikt och superbra att ta hjälp av redskap som bollar/mattor osv.

  magda 2015-12-05 16:14:44
  Svara
  • Svar på magdas kommentar.

   plus att efter ett tag är övningar med bara kroppen inte utmanande längre då man blir starkare och kroppen vänjer sig. då kan man behöva lite skrot att hålla i eller lägga över sig samtidigt som man utför dem 🙂

   magda 2015-12-05 16:16:30
   Svara
 • Jag började för flera år sedan hemma med dina övningar, som du lagt ut på någon av dina äldre . Övergick sedan till att följa videos på youtube. Sedan dess har det köpts in viktset och bänk bland annat. Det finns enkla sätt – om man tycker om att träna hemma. Jag har haft gymkort flera gånger, men när det är -30 utomhus, går ingen buss och ingen bil så är det inte speciellt lockande. Fördelen med egen kroppsträning är att man kan utföra det vart som helst ^_^ Jag har fått jättefina resultat och har fått in en bra rutin med att träna på morgonen. Dessutom mycket billigare 😉

  På @Rejwin har jag listat upp mina favoriter på youtube, som har färdiga pass!

  Ida, du får supergärna göra fler färdiga pass som är enkla att följa, gärna med lätta vikter om du har något sånt hemma, gör gärna en rygg utmaning också 🙂 Älskar dina utmaningar och dina grymma övningar älskar verkligen ”butt killer”. Helt grym!

  Sanna 2015-12-05 15:45:59 http://nouw.com/dreamspo
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej Sanna och tack snälla för din kommentar vad otroligt glad jag blir att höra! Grymt jobbat och så kul att du kör hemma! Den dagen jag skaffar hus ska jag inreda ett litet gym hemma 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-05 16:26:25
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt