Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅSTE JAG ANVÄNDA PROTEINPULVER

choklad-kokos-smoothie

I min chokladsmoothie innan träning boostar jag alltid med vassle chokladprotein

Jag har en fråga om kosttillskott, eller flera kanske snarare ? Det är ju en djungel som sagt. Men om man tränar 3 gånger i veckan på gym behöver man äta proteinpulver efter träning eller bcaa i samband med träning? Är aminosyrorna bra även om man inte tränar jättehårt? Är i alla fall det jag fått för mig.

Älskar din blogg och youtube inlägg! <3

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad glad jag blir ♥ Ja det är en djungel där ute och mitt bästa råd är att se till att alltid välja ekologiskt och naturligt utan massa sötningsmedel och andra konstiga grejer. Ju mindre konstigheter desto bättre 🙂

Ingen behöver äta kosttillskott om man inte har några problem. Du behöver absolut inte äta varken proteinpulver eller BCAA om du äter en bra och varierad kost. Där emot an det många gånger underlätta. Att ta med mellanmål i väskan som ska hålla länge när du är i skolan, jobbar eller reser är inte alltid det lättaste. Då älskar jag att proteinpulver finns! Så himla smidigt att ta med och det håller sig hur länge som helst! När jag blir hungrig på natten och går upp som en zombie passar det också utmärkt att bara göra sig en shake och svepa.

Det är också kalas för mig som är vegan/vegetarian och boosta smoothies med vassle, hampa eller risprotein. Det gör också att man håller sig mätt längre. Här har du de 3 olika proteinpulvren jag använder.

Inflamino – Det här är inte bara ett protein utan det innehåller massa bra vitaminer, mineraler, aminosyror och öreter som är läkande för magen. Jag älskar det här pulvret som har en väldigt naturlig smak och perfekt att boosta smoothien med.

Hampaprotein – Nu har Holistic äntligen kommit med hampaprotein och det tycker jag passar perfekt i gröna och gula smoothies.

Vassle – Använder antingen vassle choklad eller vassle vanilj när jag ska göra en god söt smoothie eller när jag ska baka proteinbars/bollar. Det går också bra att dricka enbart med vatten eller mjölk.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej!
  Jag undrar varför det känns så viktigt att kalla sig själv för vegan eller vegetarian när du egentligen inte håller dig strikt till den kosten? Varför är det så viktigt att sätta en etikett på sig själv? Vassle är ju till exempel inte veganskt. Om man äter fisk är man inte vegetarian. Och det spelar ingen roll att du inte är det, förstår bara inte grejen med att sätta etiketter på allt i tid och otid, det finns liksom inget syfte med det?

  Sarah 2015-12-02 03:03:28
  Svara
  • Svar på Sarahs kommentar.

   Vem har sagt att det är viktigt? Jag går inte direkt runt och skryter med att jag är vegetarian och jag säger absolut inte att jag är vegan för det är jag inte. Jag äter bara många veganska mål. Men många som frågar mig och i den här frågan hade det ett syfte då proteinpulver faktiskt är till stor hjälp när man äter vegetariskt.

   idawarg 2015-12-02 09:35:49
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Du skrev ju dock i det här inlägget att du är vegan/vegetarian, så det stämmer ju inte att du inte säger att du är vegan. Men det spelar mindre roll, är bara lite nyfiken över fenomenet. Upplever att många vill sätta etiketter på allt i tid och otid, de är ”flexitarianer”, ”hobbyvegetarianer” och ”typ veganer”, det är ganska fascinerande eftersom att jag har svårt att förstå syftet med det mer än att det är för att försöka framhäva sig själv i bättre dager, eller att följa en populär ström. Med det sagt tycker att det är super att man äter mer veganskt och det är något jag också strävar efter. Tack för ditt svar!

    Sarah 2015-12-04 02:30:45
    Svara
 • Åhh hade också massa frågor angående protein så detta kom väldigt lägligt ?
  Skulle dock gärna även vilja veta om protein pulver är ett bra (läs bättre) alternativ om man vill gå ner i vikt? Jag har nämligen några envisa 5-7 kilon som inte vill bort haha… Funderar på att testa att inta protein pulver efter mina träningar? En gluten och laktos känslig och hur funkar det med protein då? Tacksam för svar!
  Hoppas du hade en mysig första advent <33

  N 2015-11-29 22:52:58
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Hej Naomi! Det går inte att säga om du går ner i vikt då allt beror på helheten. Protein kan vara ett bra elternativ till mellanmål absolut. Väldigt mättande och smidigt att ta med men inget måste. Jag brukar boosta mina smoothies med proteinpulver för att få en härlig mättnad. Kramis

   idawarg 2015-11-30 10:39:40
   Svara
 • Hej Ida! Jag har länge funderat på hur fetma är genetiskt. tjocka människor skyller ofta på att de är genetiskt att de är föräldrarnas fel att dom är tjocka. Men en tjock person förbränner mer än en smal person eftersom dem har mer att bära runt på. Så alltså borde ända skillnaden vara mellan tjocka och smala vara att tjocka blir svårare mätta dom har olika mättnadskänslor. För ämnesomsättning skiljer sig väldigt lite mellan folk med samma kön och längd och de som avgör är ofta neat eller muskelmassa.

  Tove findin 2015-11-28 16:18:10
  Svara
  • Svar på Tove findins kommentar.

   Hej Tove! Ingen kan skylla på att de är genetiskt feta. Vi alla kan ha olika Jag tror mer i så fall att det beror på kosten. Har man föräldrar som har fetma så har de antagligen en osund kosthållning som de sedan kommer ge till sina barn. Allt handlar alltid om en balas. har man balans i hormoner, vitaminer, mineraler mm och äter en sund kost och rör på sig så har man en normal vikt. Äter man sunt och rör på sig men inget händer så bör man kolla upp sina värden. Kramis

   idawarg 2015-11-28 16:54:46
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind