Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGETARISK KIKÄRTSGRYTA RECEPT

vegetarisk-gryta-3vegetarisk-gryta-1vegetarisk-grytavegansk-grytavegetarisk-gryta-2

Mina vänner jag är helt fast i massa olika vegetariska grytor och an äta det både till frukost, lunch och middag då jag tycker det är så sjukt gott! Älskar att äta varmt nu när det börjar bli så kallt ute.  Här kommer recept på en gryta med kikärtor som jag bjöd min tjejkompis på förra veckan.

Ingredienser:

2 dl kokta kikärtor

1/2 gul lök

1 sötpotatis

1 morot

1 burk krossade tomater

2-3 dl vatten

1 buljongtärning

1 pressad citron

havssalt, peppar, färsk basilika, kanel.

Gör så här: Skör löken i bitar och fräs någon min i olja i en gryta. Skala morot och sötpotatis och skär i bitar. Tillsätt potatis, morot, vatten, krossade tomater, buljong, och kryddor och låt koka samman i ca 10 min. Tillsätt sedan kikärtor och citron och låt koka i 5-10 min tills potatis och morot är mjuka.

Jag serverade med bovetekex, smör och ost.

Fler vegetariska recept:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Ser supergott ut 🙂 Men jag undrar varför du har 5 nästan likadana bilder? XD

  Natasha 2015-11-27 10:56:41
  Svara
 • Tror du det skulle funka att byta ut sötpotatisen mot vanlig potatis ?

  Elin 2015-11-23 21:11:14
  Svara
 • Ett tips är att ha i en burk kokosmjölk också, blir otroligt gott tillsammans med de krossade tomaterna 🙂

  Paula 2015-11-23 12:26:14
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en bra blogg. Du inspirerar mig väldigt mycket till en hälsosammare livsstil. Jag har i 5 år varit sockerberoende/light-läsk-beroende. har i omgångar försökt sluta men har fallit tillbaka för jag varit dum och tagit något sött på helgen och sen fortsatt. Helt enkelt aldrig kommit ur mitt beroende..
  För en vecka sedan bestämde jag mig för att HELT sluta med båda. Jag har alltså ätit kakor, godis, söta drycker, light-läsk m.m i princip varje dag i 5 år. Jag har blivit så trött på detta sug efter socker och bestämde mig därför för att sluta helt med de onyttigheterna. Jag har på dessa 5 åren dessutom gått upp typ 15 kg och jag tror att det till stor del beror på just sockret och att lightläsken triggar suget. Jag väger nu ca 70 kg till min 165 cm, och skulle vilja gå ner till kanske mellan 60-65 kg. MEN det allra viktigast för mig just nu är att sockerberoendet försvinner. Det är som en demon 🙁 Skulle vara roligt med dina allra bästa tips/pepp för att komma ur detta i ett inlägg.(kanske det redan finns ett sådant) Oavsett kände jag för att skriva av mig lite haha.
  Kram och tack ännu en gång för en bra blogg!

  Lilly 2015-11-22 21:28:54
  Svara
  • Svar på Lillys kommentar.

   Hej Lilly och tack snälla för din kommentar! Grymt bra beslut att bestämma dig för att ta dig ur sötsuge, det kommer få dig må mycket bättre! Jag har skrivit flera inlägg tidigare om det här men kan absolut skriva fler då många har samma problem som dig. Håll utkik! Kramis

   idawarg 2015-11-23 11:29:03
   Svara
 • Skulle inte du kunna tipsa om några fina julklänningar? Kram 🙂

  Stina 2015-11-22 21:22:04
  Svara
 • Hej! Jag undrar vart du har köpt den gråa tröjan som du har på dig på intervjun du var med i nyligen, så himla fin! Tack för en super bra blogg med så mycket inspiration! 🙂 Kram Elin

  Elin 2015-11-22 21:00:40
  Svara
 • Oh, och så oerhört vacker den blev också 😀 😀

  Julia Muller-Sandvik 2015-11-22 13:45:54 http://juliamullersandvik.se
  Svara
 • Bra tips! Håller själv på och testar olika vegetariska grytor (mest med linser har det blivit), så detta är toppen 🙂

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-11-22 13:07:38 http://bakasockerfritt.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt