Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FAVORITÖVNINGAR FÖR RUMPAN?

utfall smith 1 utfall smith

Hej mina finisar! I måndags var jag och körde ett benpass på gymmet. Riktigt härligt och fick bra kontakt med rumpis! Wohoo. 2 av mina favoritövningar för att få kontakt med rumpan är utfall i smith (som ni kan se ovan på bilderna) och höftlyft med skivstång. Så himla ärligt när man verkligen känner att det bränner i just den muskeln man avser att träna!

Vilka är era favoritövningar för att hitta kontakten med just rumpan? Dela gärna med er av alla rumptips ni har 🙂 Puss, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej Ida!

  Jag är 17 år och går i handboll, tränar vanligtvis 3ggr i veckan. Jag har haft besvär med min vikt hela mitt liv, aldrig känt mig bekväm.

  Min högsta vikt hade jag i oktober förra året då jag vägde 82kg, då började jag att äta mindre och tränade lite mer. Nu har jag gått ned till ca 77kg, men har liksom stått stilla i samma treva i 3-4 månader nu. Mitt mål är att komma till 70kg som jag hade hoppats att uppnå under sommaren. Men under sommaren så har mitt knä gått urled 8ggr, vilket resulterat i att jag fortfarande är skadad och kanske får tillbaka mitt knä som det var förut i februari/mars. Ska nu rehabilitera mig och hade tänkt att stärka mig via gymmet istället för på handbollen.

  Vad jag vill komma till är att jag behöver lite hjälp. Det finns inte så mycket jag kan göra, men du kanske ändå har tips på övningar, kost eller vad som helst. Vill verkligen inte känna såhär, jag vill kunna se på mig själv med positiv inställning.

  Kramar Agnes.

  Tacksam för svar 2015-11-04 21:59:01
  Svara
  • Svar på Tacksam för svars kommentar.

   Hej Agnes och tack för din kommentar! Åh vad tråkigt att du blivit skadad men det finns ändå träning du kan göra. Jag har haft flera klienter med knäskador som jag kört hårt med ändå. Bästa är att köra cirkelträning med överkroppsövningar. Välj ut 5-6 olika övningar du kan göra utan att få ont och kör dem i följd utan vila. Vila sedan 1 min och kör 4- varav. Sedan så är ju kosten A-O. Uteslut socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat och ät bra fett, protein och kolhydrater. KRamis

   idawarg 2015-11-06 09:13:12
   Svara
 • Hej Ida! Tänkte om du har några tips på rumpövningar där man kan lassa på rejält med vikt men ändå är skonsam mot knäna?
  Får ont i knäna vid utfall och squts. Min favorit är höftlyft där de går att lassa på rejält. Men tänkte om du har något annan bra övning på lager?:-). Mina knän” klickar” typ när jag kör tex benpress maskinen men även när jag bara går normalt i trappor. De gör oftast inte ont men känns obehagligt, och vill helst inte skada knäna så jag sen inte kan träna. Kram!!

  Helena 2015-11-04 18:59:47
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   hej Helena! har du testat raka marklyft? Beror ju lite på hur stark du är i överkroppen, hur mycket du kan lasta på men raka marklyft påverkar ju ej knäna. Kan även rekommendera enbensmarklyft 🙂 Kramis

   idawarg 2015-11-06 09:10:14
   Svara
 • Min favorit är raka marklyft!! 🙂

  Marinda 2015-11-04 16:49:24
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga gällande mat. Du har ju tidigare svarat på om husmanskost är bra och nyttigt/hälsosamt men nu undrar jag hur det är med hotell mat? Alltså min mamma jobbar på ett hotell, och hon tar nästan alltid hem mat ifrån hennes jobb, och det äter vi till middag. Är det verkligen bra? Jag vet ju inte alls hur de tillagar det på hotellet/restaurangen och det kanske inte du heller vet, men vad tror du? Maten hon tar hem kan vara allt möjligt. Fisk, thaigryta, chili con carne, biffar mm.
  Tacksam för svar:)<3

  Anonym 2015-11-04 16:03:12
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej! Ja det är väldigt svårt att svara på och det kan nog bara kocken veta för det beror helt på hur man tillagar maten och vilka råvaror de använder. Men hotell brukar ha ganska bra råvaror. Be din mamma kolla 🙂 KRamis

   idawarg 2015-11-04 16:52:28
   Svara
 • please ida 🙂

  mags 2015-11-04 15:39:36
  Svara
 • Jag älskar att köra djupa squats med fötterna på varsin stepbräda samtidigt som jag håller i en kettlebell, känns som tusan i rumpan 😀

  Olivia 2015-11-04 15:34:48
  Svara
 • Har du något bra tips på övning istället för höftlyft med skivstång? Om skivstången är upptagen, kan man höra det på något annat sätt då eller med annan vikt?

  Alice 2015-11-04 14:03:48
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Ja det har jag faktiskt! Den grejen hände mig idag och då körde jag i bensparksmaskinen. Så himla praktiskt. Då har du ryggen på sitsen och rullen med kudden på magen och pressar upp. Så himla bra och mjukt 🙂

   idawarg 2015-11-04 16:54:02
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Åh, vore toppen om du kunde visa denna! Är så ovan vid gymmet men just rumpa skulle jag vilja hitta fler alternativ till hur man kan träna 🙂

    Isabelle 2015-11-05 08:28:17
    Svara
 • En fråga gällande utfall. Jag har alltid lite svårt att veta hur stort kliv fram jag ska ta. Har du några tips kring detta? Och om en kör bulgarian (både utan och i smith). Hur ska en tänka även där med placering, hur stort kliv osv?

  Evelina 2015-11-04 13:28:29
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Börja med att ha 90 grader i knäna. Jag gillar att stå lite närmare med foten men det är inte alla som kan det pga. att det kan göra ont i knäna så testa dig fram och känn efter i vilket läge du hittar rumpan bäst och som inte gör ont 🙂

   idawarg 2015-11-04 16:55:22
   Svara
 • Så bra övning. Jag körde rumpa och lår igår och kan knappt sitta eller ens gå dag. 😀

  Diana 2015-11-04 13:01:50 http://lamadre.se
  Svara
 • Älskar höftlyft med skivstång. Kniper man ihop låren och rumpan i högsta läget bränner det gött ?

  Johanna 2015-11-04 12:35:52
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind