Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BLI AV MED KAFFEBEROENDE

IMG_8009.JPG

Ska börja dricka sånt här grönt kaffe istället 🙂

Alltså mina älsklingar jag har slutat dricka kaffe! Trodde aldrig jag skulle skriva det här då jag verkligen älskar kaffe! Men jag kände bara så att jag hatar att vara beroende av saker och att vakna upp och känna att dagen inte börjar för än jag har druckit en kopp kaffe gillar jag inte. Kommer vara utan kaffe i någon vecka och sedan kommer jag självklart dricka någon gång ibland då jag älskar kaffe men jag vill inte vara beroende. Känns riktigt härligt faktiskt och det gick mycket lättare än vad jag trodde det skulle gå. Jag har det senaste dragit ner på kaffet till 1/2-1 kopp och sedan bara bestämde jag mig att sluta och har nu inte druckit på 4 dagar. Svårare än så var det inte! Jag tror verkligen att allt sådant sitter i huvudet och för att bli av med ett beroende så måste man bara bestämma sig och verkligen vilja sluta. Vill man inte sluta med tex kaffe, rökning, snus mm. så kommer det heller inte att gå.

Det roliga är att jag tror mina smaklökar har ändrats! Jag har börjat gilla massa saker jag aldrig gillat tidigare som tex. te. Jag har aldrig förstått mig på te och nu är jag typ sugen på te hela tiden! Älskar grönt, chai och lakrits te (och det är inte för koffeinet för jag dricker koffeinfritt) MUMS! Kanske är för att det börjar bli så kallt och jag är sugen på varmt men gud vad mysigt det är med te!

Hur är det med er? Dricker ni kaffe? Vill ni eller har ni någon gång försökt sluta? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Jag slutade dricka kaffe i somras efter att ha varit på ett yoga retreat i några veckor o de inte serverade kaffe där. Har testat att dricka kaffe efter det, men tycker inte att det är gott längre. Däremot tycker jag det luktar fantastiskt gott o kan bli sugen på kaffe när jag känner lukten, men varje gång jag smakat det blir jag besviken, smakar inte som det luktar.

  Jenny 2015-11-03 11:50:00
  Svara
 • Jag dricker faktiskt bara kaffe på jobbet (restaurang) med mjölk i. Gillar egentligen inte alls själva smaken utan tror mest att det är hela situationen och att jag behöver lite koffein för att hålla mig pigg :p Dricker aldrig kaffe hemma! Då dricker jag bara te 🙂

  Petra 2015-11-01 22:46:13
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Ja men precis! Jag tycker också det är mysigt att dricka kaffe och kommer fortsätta dricka någon gång ibland men vill inte vara beroende som jag tidigare varit. Så jobbigt när man måste ha något. Kramis

   idawarg 2015-11-02 16:01:36
   Svara
 • Blir nyfiken på det gröna kaffet, har inte hört talas om det. Ska det vara nyttigare än svart kaffe?

  Nina 2015-11-01 14:08:44
  Svara
 • What the heck! Såg precis din snap. Var det Christofer Hilding???? Omg haha

  Ellen 2015-10-31 22:09:05 http://ellfi.blogg.se
  Svara
 • Vilken förändring, tror jag aldrig skulle kunna gå från kaffe till att gilla te! Men kul att det kan bli en sån förändring! Måste ändå ge till cred till att ha slutat dricka kaffe 🙂

  Emma Engström 2015-10-31 20:43:31 http://emmaengstrom.vione.se
  Svara
 • Jag kommer aldrig bli så vuxen att jag dricker kaffe. Te däremot, mums!

  Hanna 2015-10-31 17:37:26 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Ett bra sätt att sluta med kaffet är att istället dricka hett vatten med citron och ingefära i (man kan även lägga mynta och honung i). Då jag började dricka det om morgnarna för att få i mig mer vatten och lite cleanse så försvann min lust på kaffe också automatiskt. 🙂

  M 2015-10-31 15:59:49
  Svara
 • Jag själv ÄLSKAR kaffe och skulle nog aldrig vilja sluta med det. Inte för att jag är beroende, kan gå flera dagar utan att känna något större sug, utan bara för att det är så gott! KAN vara utan kaffe, men VILL inte vara utan kaffe, haha! 😀 Ha en härlig helg!

  Viktoria 2015-10-31 10:16:07
  Svara
 • Hade du kunnat visa några effektiva övningar för att stärka rygg och bål? Svankar nämligen alldeless för mycket, plus attmina axlar har blivet svagare pga av större byst… Hade vart så snällt ! Tack på för hand och trevlig helg 🙂

  N 2015-10-31 01:17:07
  Svara
 • Jag dricke kaffe som funktionell dryck eller av sociala skäl, men jag känner aldrig ett sug efter det. Dricker kanske 1 – 2 koppar i veckan, max =) Däremot dricker jag lightläsk, ett fruktansvärt beroende som tär på mig psykiskt… har försökt sluta dussintals gånger genom åren med det går bara inte! :O

  FIT by Emma Hå 2015-10-30 22:14:48 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Tidigare drack jag massor av kaffe (4-5 koppar/dag), både för att det var gott & för att hålla mig pigg under dagen. En morgon i våras fick jag inte mitt kaffe & mådde kasst. Insåg då att jag faktiskt var BEROENDE (dvs att det faktiskt krävdes kaffe för att både kropp & knopp skulle vara glada). SÅ, jag slutade med kaffet direkt. Gick över till endast grönt te – och efter några dagar gick det hur fint som helst! Nu dricker jag aldrig kaffe, tycker inte ens det är gott. Hahaa så lustigt det är. och känner mig nästan gladare & piggare än förr 🙂
  Du är så grym Ida <3

  erika 2015-10-30 21:53:12
  Svara
 • Hi Ida love your utubes videos please please put up english language subtitles.I asked you a couples of months back about what hair colour you used and you said next time you do your hair you would ask and contact me with details but never replied hugsx

  mags 2015-10-30 20:27:36
  Svara
 • Jag gillar kaffe, men är inte beroende. Dock dricker jag alltid en nocco eller kaffe innan träningen, för att jag gillar det men också för att jag helt enkelt inte litar på att jag kommer prestera lika bra utan… Hur stor skillnad gör egentligen koffeinet? Kram

  Linnéa 2015-10-30 20:20:17
  Svara
 • Jag har inte druckit Kaffe på 4 veckor nu! och jag var extremt kaffeberoende, drack nog 4-5 koppar om dagen 🙂 helt sjukt men tappade suget helt och hållet nu när jag blivit gravid, har mått illa nu i 4 veckor med av bara tanken på en kopp kaffe 😀

  Sanna 2015-10-30 19:58:45
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag dricker verkligen kaffe. Alldeles för mycket kaffe. Är så beroende. Borde försöka trappa ner och hålla mig till mitt morgonkaffe. I våras var jag utan kaffe i tre dagar då jag gjorde en cleanse; frös, var irriterad, hade världens huvudvärk det enda jag tänkte på var kaffe. Här snackar vi beroende deluxe. Kanske inte ska sluta helt, men borde trappa ner till en kopp per dag. Det borde jag ju klara av! 😀

  Tack för din härliga blogg!

  Kram

  Linda 2015-10-30 19:50:44 http://www.cleaneatingbylinda.com
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga som inte angår inlägget men som jag hoppas att få svar på. Jag spelar fotboll men just har vi uppehåll då säsongen är över men jag vill behålla min kondition tills vi börja igen om några veckor. Finns det något annat effektivt sätt att träna kondition utan att springa. Jag kommer ofta hem sent på kvällarna och nu under hösten blir det mörkt och eftersom jag bor på landet vill jag då inte ut och springa. Jag har inte heller tillgång till gym (löpband). Hoppas att du kan komma med något bra förslag som jag hjälpa mig! Tack för en superblogg, kramis

  matilda 2015-10-30 15:55:45
  Svara
 • Dricker inte kaffe då min känsliga mage inte klarar det. Dricker däremot ofta te, men brukar köra på koffeinfritt! 🙂 Vad kul att du lyckades vänja dig av vid kaffe så snabbt, förstår precis vad du menar med att inte vilja vara beroende av nåt! ❤️

  Mirjam 2015-10-30 13:40:39
  Svara
 • Älskar kaffe!! Men har länge velat testa det där gröna kaffet – är det gott??

  Under Mina Vingar 2015-10-30 13:26:23 http://underminavingar.fyradimensioner.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind