Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD TJÄNAR EN BLOGGARE?

IMG_4119.JPG

FRÅGA/SVAR

Hej Ida! Du behöver absolut inte svara om du inte vill men jag undrar ungefär hur mycket du/man tjänar som bloggare? Är nämligen själv väldigt sugen på att börja blogga,, förstår självklart att det är väldigt individuellt men var bara nyfiken på hur svårt/lätt det är att klara sig bra ekonomiskt eller hur det ser ut liksom… Tack för världens bästa blogg <3 kramar

SVAR: Hej Stephanie! Det är som du säger väldigt individuellt och det jag rekommenderar är att börja blogga och bygga upp sitt varumärke. Visst kan det vara bra att ha många läsare men varumärket är det absolut viktigaste. Många stora bloggar har  byggt upp det på skandaler/intriger/bråk/skönhetsoperationer men det är svårt att tjäna pengar på det då företag ofta ej vill förknippas med ett sådant varumärke. Bättre då att skriva om bra saker och det man tror/brinner för och skaffa sin kanske lite mindre följarskara men trogna. Det uppskattar företag mer och det är enklare att få ett samarbete med ett företag.

Jag bloggade gratis i 4-5 år innan jag ens började tjäna en krona på bloggen. Men det gjorde jag för att jag älskade det och för att jag märkte att jag faktiskt kunde hjälpa folk och det betydde mer än pengar. Jag jobbade heltid som mediesäljare under 2 år samtidigt som jag jobbade både som danslärare och PT och byggde upp min blogg och varumärke med mål att en dag kunna leva helt på mina sociala medier. Jag jobbade i stort sett alla vakna timmar 7 dagar i veckan men det var det värt!

Att jag nu kan ha det som ett yrke och klara mig på mina sociala medier är för mig en dröm. MEN man ska veta att det inte är en dans på rosor utan det är hårt arbete och ett osäkert arbete. Vad vet jag… ni kanske tröttnar på mig imorgon och då har jag inget jobb kvar? Jag kommer inte skriva ut exakt vad jag tjänar men jag klarar mig absolut mer än bra på min lön och har man sin egen mediekanal så kan finns det inga begränsningar på vad man kan göra. Så är du sugen på att blogga så kör bara men ha ett jobb vid sidan av tills du byggt upp tillräckligt med trafik. Lycka till!

Kram, I

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Många förstår inte hur mycket tid man behöver lägga på sin blogg eller hemsida innan man kan, med en hel del tur dessutom, få in lite pengar. Man lånar ut mer eller mindre hela ens fritid dessutom.

  Kul att höra att det gått vägen för dig sen.

  Lana Lacag 2017-09-11 22:26:30 https://www.smslan-online.se
  Svara
 • Många förstår inte hur mycket tid man behöver lägga på sin blogg/hemsida innan man kan, med en hel del tur dessutom, få in lite pengar. Man lånar ut mer eller mindre hela ens ”fritid” dessutom.

  Kul att höra att det gått vägen för dig sen

  Lana Lacag 2017-09-11 22:25:50 https://www.smslan-online.se
  Svara
 • Många förstår inte hur mycket tid man behöver lägga på sin blogg/hemsida innan man kan, med en hel del tur dessutom, få in lite pengar. Man lånar ut mer eller mindre hela ens ”fritid” dessutom.

  Kul att höra att det gått vägen för dig sen 🙂

  Lana Lacag 2017-09-11 22:25:35 https://www.smslan-online.se
  Svara
 • Finns inget bättre än att tjäna pengar på att blogga jag bloggar själv och tjänar på det

  veckomagasinet anne von porat 2017-05-12 16:45:01 http://veckomagasinet.com
  Svara
 • Hej Ida, och tack för en väldigt givande blogg på många sätt! 🙂
  En fråga, jag har under ett tag uteslutit ”vanligt bröd”, framförallt vitt bröd som jag upplever att jag blir väldigt uppsvälld av. Äter istället isåfall knäckebröd av olika slag. Men vad är egentligen mest hälsosamt, knäckebröd eller de allra grovaste mackorna man kan köpa som i princip är hårda och ligger i en fyrkant och bara innehåller frön osv? Tycker nämligen dessa är väldigt goda men undrar vilket alternativ du skulle valt 🙂
  Kram!

  Lovisa 2015-10-23 23:21:07
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa och tack snälla! Jag förstår och undrar om du inte är lite överkänslig mot gluten då? Om du är det skulle jag absolut rekommendera dig att köra lutenfritt knäckebröd och bröd. Om inte så spelar det inte så stor roll utan skulle köra en blandning av de 2 🙂 Variation är alltid bäst! Kramis

   idawarg 2015-10-25 07:22:04
   Svara
 • jag har följt dig sen start och kommer ihåg när du sa upp dig från ditt ”riktiga” jobb, även om det inte var så länge sen så minns jag hur nervös du var!! jag vet att det är en dum fråga men ångrar du dig någon gång att du valde att leva på bloggen? De flesta rutiner verkar försvinna när man bloggar

  / http://www.wallin.devote.se

  Lovisa Wallin 2015-10-23 22:11:16 http://www.wallin.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Under en längre tid har jag haft besvär med magen som svällt upp ju längre dagen gått (speciellt då jag ätit vissa livsmedel som kvarg och yoghurt) och därmed fått problem med gasbildningar + diarréer, trötthet, humörsvängningar och långdragna förkylningar där näsan är ständigt igentäppt. Jag har läst på litegrann och dragit slutsatsen att det nog kan röra sig om en allergi/intolerans mot mjölk/laktos när jag verkar reagera på mjölkprodukter. Därför har jag bestämt mig för att testa äta helt mjölkfritt i fyra veckor och sedan utvärdera läget. Därför tänkte jag höra med dig som verkligen har erfarenhet av detta: hur bör jag tänka angående kosten? Jag är ganska påläst och vet alla givna mejeriprodukter jag ska hålla mig borta från. Vad jag däremot inte vet så bra är vilka fällor som finns ute i butikshyllorna, alltså produkter som verkar safe men som likafullt innehåller mjölk i någon form. Kanske du har några tips på bra alternativ för en som är ny på området osv. 🙂

  Lovisa 2015-10-23 20:12:53
  Svara
 • Har läst mycket om rödbetsjuice. Det ska tydligen vara sjukt nyttigt, och ger väldigt mycket energi näran dricker det innan ett träningspass. Vad tror du om det? Och vad tycker du om det?

  sara 2015-10-23 14:07:52
  Svara
 • Heja Ida! Du gör ett fantastiskt jobb tycker jag, det är så kul att se för en fellow träningsbloggare. Ambitiösare tjej som dessutom verkligen gör din grej får man leta efter!

  Fanny: På alla saker du ser i Idas kanaler som är utmärkta som reklam eller samarbeten, eller där det är uppenbart att det inte är Ida som är avsändaren tjänar hon pengar på. Olika mycket på olika format. Exempel som är tydliga är annons som syns innan videos startar, eller bannerutrymmen här i bloggen. Att ni är många som följer Ida spelar in, eftersom betalningen på de ställen jag nyss nämns kommer per tusen visningar (oftast) exempel: 60 kronor/40 kronor/15 kronor per tusen visningar av en banner. Det behövs alltså ganska mycket trafik och många tusen visningar innan banners betalar sig. Andra sätt att tjäna pengar är sponsrade samarbeten med företag, sådana gör jag en del av. Det är när en bloggare har byggt upp ett varumärke kring sig, och ett företag betalar bloggaren lön för att blogga om just de träningstightsen, per blogginlägg liksom. Eller, så är boggaren betald ambassadör för ett märke/företag, och representerar det på olika sätt. Det kan vara att det hålls träningspass för företagets anställda, och att bloggaren klär sig i de kläderna eller äter företagets produkter. När Ida, jag och andra skriver ”adlink” anger också det att om du köper något via en länk hos Ida eller mig kan vi få en summa för det, för att vi skapat en affär för en webshop! Sedan finns det massor fler sätt att tjäna pengar, externa föreläsningar, skriva bok, skapa träningsresor, vara konsult etc! Jag förstår och tycker det är roligt att läsare intresserar sig, vi skapar ju massor med fint content. De flesta har bra förståelse för att vi också måste få betalt för vårt arbete för att ni ska kunna läsa gratis!

  uppochhoppa 2015-10-23 13:19:51 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Hej! Blev nyfiken eftersom du skriver att du kan leva på det, vem/vilka får man lön utav via en blogg/instagram? Är det kunder du får som PT, eller ex företag/reklambyråer? 🙂 vill du inte jobba som PT längre ute på gym?

  Fanny 2015-10-23 12:41:31
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej Fanny! Du har fått en fin förklaring nedan men för mig är det inte riktigt så. Jag har en fast lön från min bloggportal så det spelar inte så stor roll hur många visningar/klick mm jag får. Jag får en lön mer för mitt varumärke och att de har rätt att representera mig. Men de flesta bloggare får lön utefter hur många klickvisningar de har. Sedan får man pengar från olika samarbeten man gör med företag osv. Jag hinner inte jobba som PT längre då jag prioriterar mina kanaler och allt som hör där till. Att vara en duktig PT kräver massa energi och tid inte bara att vara på gymmet utan också att uppdatera sig. Jag tycker man bör gå helhjärtat in i det för att vara en grym PT. Jag anser att det finns bättre personer för det jobbet än mig just nu då tiden inte räcker till. Älskar att jobba som PT så kanske tar upp det om några år igen. Kramis

   idawarg 2015-10-23 14:14:03
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ida! Ja såklart! Menade inte att berätta hur just du hade det utan mer ge exempel på hur vi bloggare kan tjäna pengar! (Och om visningarna inte var stabila hade det ju varit svårt med fast ersättning, även om risken då flyttas från dig till cube) Gogogo! ☺

    Uppochhoppa 2015-10-23 17:26:27 http://uppochhoppa.se
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind