Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

UTÅTROTATION MED CABLE CROSS – ÖVNING FÖR BÄTTRE HÅLLNING

rotation-cable-cross-1rotation-cable-cross

Den här övningen borde varenda männsika göra typ varje dag. Nu för tiden så sker allt jobb framför kroppen, vi sitter vid dator skrivbord, läser böcker, skriver, bär mm. Det gör att hållningen blir lite framåtroterad och för att motverka det är utåtrotation grymt! Den här övningen gör jag på bilden med cable cross men går lika bra om inte bättre att göra med gummiband. Det behövs oftast inta så mycket vikt för att få den att bränna ordentligt! 🙂

Gör så här: Stå höftbrett isär med lite böjda ben. Rulla bak axlarna och ta tagb i handtaget. Sätt armbågen tätt intill kroppen och ha armen i 90 grader. Gör sedan en utåtrotation med armbågen kvar längst kroppen och sänkta skuldror. Kroppen ska vara helt still under hela övningen. Jag brukar köra 12 X 3/sida.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Den övningen ska jag testa, känner själv hur min axlar är inåtroterade.. Sen att jag har världens största trapezius gör ju inte saken bättre 😀 vilken vikt är lagom ungefär? Är relativt stark!
  Vart kommer linnet ifrån? Så himla fint!!

  Felicia 2015-10-21 13:30:16
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Tack finis 🙂 Linnet är från Casall. Då är den övningen perfekt! Vikt beror på hur stark du är men de flesta börjar på den absolut lägsta då den enda rörelsen som ska ske är utåtrotation utan att flytta armen eller röra kroppen. Det sak verkligen bränna 🙂 Kramis

   idawarg 2015-10-21 20:14:46
   Svara
 • Hej Ida!
  Kommer du anordna någon fler resa som den till Thailand? Skulle vara grymt om det skulle bli under sommaren när man är ledig!! 😀
  Kram, Sofia

  Sofia 2015-10-20 22:20:15
  Svara
 • Hej Ida! Detta är säkert en väldigt svår fråga att svara på men jag tänkte höra hur du tänker ändå och kanske hur du hade löst det om du varit i denna situationen.

  För några år sedan när jag spelade innebandy fick jag benhinneinflammation på båda benen och behövde då vila väldigt länge innan jag var back on track. När jag väl hade blivit bra så har det dock gått jättebra och jag har inte känt av något mer i benen. Jag spelar inte längre bandy utan springer istället väldigt mycket och det har gått bra fram till nu. Jag har alltid tränat med inomhusskor, även de senaste åren när jag sprungit ute då det har passat min kropp och känts bra. Nu häromveckan tänkte jag dock belöna mig själv med ett par ordentliga löparskor så jag gick till löplabbet som kollade hur jag sprang osv. Kom fram till att jag överpronerar lite så fick ett par skor som stöttar upp på insidan av foten för att underlätta. Dock redan efter första springturen fick jag känningar i mina benhinnor och precis på insidan. Jag vet inte om det kan bero på att jag alltid har överpronerat och att jag inte är van vid stöttningen på insidan och därmed får känningar men jag är livrädd för att få benhinneinflammation igen då det stoppar upp hela träningen. Hur hade du gjort i min situation?

  Kram 🙂

  Elsa Nilsson 2015-10-20 19:38:11
  Svara
  • Svar på Elsa Nilssons kommentar.

   Hej Elsa! Jag förstår och vad konstigt. Det kan ju vara att du har nya skor och att du är ovan. Det är inte bara träningsvärk på framsida smalben då? Jag skulle testa att springa kortare sträckor med de nya skorna. Funkar inte det så skulle jag gå tillbaka till de gamla skorna. Se ävn till att stretcha ut vaderna ordentligt. Lycka till, Kramis

   idawarg 2015-10-21 08:53:41
   Svara
 • Hej Ida! Vet inte om du hört det redan men tänkte tipsa dig om ett matprogram 🙂 Du är ju vegetarian nu så tänkte att detta kanske kunde vara något för dig och alla andra som gillar vegetarisk mat. Programmet heter Vegorätt och startar i januari 😀 Kram påre finis <3 http://www.svt.se/vegoratt/premiar-for-sveriges-forsta-vegetariska-matprogram

  Sofie 2015-10-20 19:12:44 http://sofieholmgren.myshowroom.se/
  Svara
 • Hej ida! Har en liten fråga kring kost, förväntar mig inte att du ska veta men ja chansar! 😉 Senaste tiden har jag känt mig ”svullen” i ansiktet, kinderna/hakan osv? Har förövrigt gått ner i vikt på kroppen men känns hela tiden som att ansiktet blir något ”fluffigare”. Känns väldigt tråkigt då jag kämpar med viktnedgång och ingenting sker i mitt ansikte. Har alltid haft ett smalt ansikte och lätt tappat fett där tidigare. Finns det något i kosten man kan undvika?

  Haha sjukt knepig fråga för dig kanske men du kanske har upplevt samma. Kram på dig <3

  erika H 2015-10-20 18:57:16
  Svara
  • Svar på erika Hs kommentar.

   Känner exakt samma! Eller min situation är kanske lite annorlunda, men jag gick ner väldigt mycket i vikt för ett tag sedan och tappad då kanske lite i ansiktet. Jag ”råkade” däremot gå ner för mycket och försöker nu gå upp igen, men det känns som att allt lägger sig på ansiktet. Har blivit tjock och flufflig i ansiktet men fortfarande för smal och underviktig. Haha, det känns jättekonstigt och obekvämt..

   Minna 2015-10-21 20:08:02
   Svara
  • Svar på erika Hs kommentar.

   Hej Erika! Ja det var en knepig fråga och jag har ej vart med om samma men vet att en tjejkompis till mig fick så när hon hade ätstörningar. Vet faktiskt inte vad det är som sker. Kanske beror på stress eller att du äter något du är överkänslig mot? Har du varit hos läkaren och frågat? Kramis <3

   idawarg 2015-10-21 08:56:25
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en fråga angående kosttillskott. När är det bäst att inta BCAA? Tänkte ta det innan träning men har hört man kan ta det under och efter träningen också. Vilket är egentligen bäst? Jag tar proteinpulver efter träning, men är det bättre med BCAA istället? Blir väldigt förvirrad över detta då det står så mycket olika. Om proteinpulver är bättre efter träning, kan man då äta hampaprotein eller tex risprotein efter eller är det bättre med vassle? Tas det upp snabbare av kroppen? Mycket tacksam för svar. Du är grym! Mvh Sandra

  Sandra 2015-10-20 18:34:37
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej Sandra! Så här står det på Holistics sida ”Du kan äta BCAA före, under och efter träning. Störst effekt får det om du äter det på fastande mage strax före träning.”. Men vill du ta det under eller efter så spelar det inte så stor roll. Proteinpulver kan du ta när som. Det är som mat och du kan se det lika som kyckling, ägg eller annan proteinkälla. Du kan absolut ta hampa eller ris istället för vassle om du vill dra ner/undvika mjölk. KRamis

   idawarg 2015-10-21 08:59:07
   Svara
 • Hej Ida!
  Skulle du kunna göra en video när du går till gymmet där du gör bra övningar för rumpa,ben och mage skulle va as skul för jag tyckte din förra ”häng med mig till gymmet” var grymt rolig!
  Kram du är en stor inspiration föd mig som har fått mig att börja ta tag mer i träningen ❤️

  Julia 2015-10-20 18:17:38
  Svara
 • Bra tips!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-10-20 14:49:35 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Bra tips! Tappade mi hållning och fick stora problem med ryggen när jag slutade rida för några år sedan, kämpar på med ryggen för fullt nu, något jag fick gratis med hästarna 🙂

  Johanna 2015-10-20 13:20:43 http://doowop.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind