Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIG FALAFEL – RECEPT

falafel-recept-2falafelfalafel-receptfalafel-recept-1falefel-recept-5falafel-recept-3

Mina finisar! Jag spenderade hela helgen hos min fantastiska vän Natasha. Så himla mysigt och har så mycket ny energi efter det! Igår kom hennes pojkvän hem och ville laga mat till oss (hur grymt?). Eftersom jag är vegetarian så blev det falafelwraps med massa gott i. Herremingud vad gott det var!

Recept falafel:

2 förpackningar ekologiska kikärtor

1/2 rödlök

önskad mängd färsk koriander

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 pressad citron

1 tsk spiskummin

1-2 tsk maizenastärkelse

1 matsked olivolja

Gör så här: Mixa ihop allt i en matberedare eller med en handmixer till en jämn smet. Stek i smör eller olja och in i ugnen några minuter efter. Vi gjorde våra lite för stora så de blev inte så sammanhängande, så skulle rekommender att göra de mer platta som biffar.

Vi mosade ut våra på ett wrapbröd och toppade med spenat, tomat, gurka, avokado, mango, paprika, riven ost och yoghurtsås.

Fler vegetariska recept:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej ida! Kan man steka i kokosolja? Eller är olivolja bättre för dessa?

  Ellen 2016-06-27 16:26:21 http://nouw.com/elindaellen
  Svara
 • Wow, måste testa! Har gjort egna falafel förut men dom har inte blivit så lyckad!
  Apro på såsen, vad hade ni i dne :)? <3

  Mathilda 2015-10-22 18:13:35
  Svara
 • Gott!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-10-20 14:50:15 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Bästa helgen ever min fina vän! <3

  Natasha 2015-10-20 11:07:41 http://deleted
  Svara
 • Åh detta ser ljuvligt gott ut – Måste testa laga det någon dag!!
  Tack snälla för att du delar med dig av recept. Uppskattar det väldans mycket! Har du något bra recept på rödbetsbiffar får du gärna dela med dig av det också 🙂 Önskar dig en underbar tisdag! Kram <3

  Helena 2015-10-20 09:52:16 http://helenamaria.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Det är så här att jag (ofrivilligt) har gått ner i vikt och har gått ner lite ”för mycket”, enligt läkare. De menar på att jag väger för lite (även fast jag själv egentligen inte tycker det och ser något problem överhuvudtaget) och måste äta mer. Det beror troligtvis på att jag tränat för mycket i förhållande till mitt matintag. Jag gjorde en förändring under två veckor och åt mer och tränade betydligt mycket mindre (1-2 pass i veckan), men jag gick inte upp i vikt.. Nu har jag bivit förbjuden att träna överhuvudtaget (vilket är så så jobbigt, mår så dåligt av att inte få träna) tills jag går upp i vikt. Jag gör motvilligt som de säger och äter så mycket så jag håller på att spricka, tränar ingenting men går ändå inte upp i vikt igen… Jag har nu varit utan träningen i ca fyra veckor och går jag inte upp i vikt snart och får börja träna igen kommer jag att bryta ihop! Min fråga är vad du tycker att jag ska göra? Har du tips på bra och hälsosam mat men som innehåller mycket energi och näring? Jag klarar inte av att äta större mängder, jag äter redan så mycket att jag spricker, men om man nu ska välja mat så bör man ju välja kaloririk mat, eller hur? Har du tips på mat som är energirik men som inte är massa socker och vitt bröd? Även fast jag inte vill så måste jag gå upp i vikt snabbt så att jag kan börja träna igen! Tack för en annars superbra blogg Ida, du är grym! <3

  Lovisa 2015-10-19 23:46:37
  Svara
 • Förutom koriandern låter det fantastiskt gott. Måste prova, tack för tipset!

  Anna - Trend o träning 2015-10-19 21:40:35 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar om du har några bra övningar som hjälper till att stärka ländryggen? Jag har börjat få så himla ont i min ländrygg och känner mig väldigt svag i den, det gör superont om jag inte håller den helt rak hela tiden. Svankar jag eller hänger framåt så gör det otroligt ont. Jag är inte stel eftersom jag redan är väldigt överrörlig och yogar. så jag är ganska säker på att jag är väldigt svag bara (styrketränar inte alls mycket just nu eftersom jag inte längre har gymkort). Så har du några bra tips? Ska jag fokusera på ryggen i helhet eller mer rumpmuskler etc?

  M 2015-10-19 19:25:59
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Hej M! När man har ont i ryggen beror det ofta på att man behöver stärka upp coren. Jag har några grymma övningar på youtube i en video som heter inner core. Testa dem 🙂 Kramis

   idawarg 2015-10-19 21:29:28
   Svara
 • Tack för receptet!

  Madeleine 2015-10-19 19:03:37 http://madeleinesrecept.wordpress.com
  Svara
 • Ida! Planerar du att ha någon läsarträff/träningsevent/någonting snart?! Jag är nyinflyttad i Stockholm och känner inte en kotte, tänkte det kunde vara kul att komma ut och träffa folk (och tänker mig att man iallafall nog har en grej gemensamt med dina läsare – träning!).

  Denise 2015-10-19 18:57:30
  Svara
  • Svar på Denises kommentar.

   hej Denise och välkommen till Stockholm 🙂 Jag har inget planerat men en mycket bra ide så får se om jag kanske kan få ihop något 🙂

   idawarg 2015-10-19 21:31:26
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind