Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DÄRFÖR LYCKAS DU INTE MED DINA TRÄNINGSMÅL

casall-1

Här kommer de 3 vanligaste felen man gör när man ska komma igång och vad man kan göra för att undvika dem…

1. Ett av de största felen folk gör när de ska komma igång är att gå från 0 till 100. Man är oftast supertaggad i början och drar igång och kör 5 pass i veckan, men efter 4 veckor börjar kroppen kännas öm och överarbetad och det är riktigt tungt att gå till gymmet. Kroppen är inte van med belastningen och man kanske till och med dragit på sig någon skada. Träningen är inte rolig längre och man tappar motivationen och förknippar endast träning med något som är jobbigt och tråkigt.

Lösning: Trappa upp och ha tålamod. Det kanske låter supertråkigt men det är det bästa sättet. Har du aldrig tränat innan så börja med 1-2 pass i veckan och när du sedan känner att du är redo så öka till 3 pass och senare kanske till och med till 4-5 pass. Då hinner kroppen vänja sig med belastningen.

2. Ett annat fel som många gör är att träna en träningsform bara för att någon anna sagt att det är den bästa träningsformen.

Lösning: Ingen  träningsform passar alla och den bästa träningen är den som blir av. Tränar du Crossfit enbart för att du hört att det ska vara mest effektivt fast du egentligen avskyr det, ja då är chansen ganska stor att du kommer att skippa träningspass och sluta inom kort. Hitta något som du gillar och som du mår bra av att träna. Det kommer vara hållbart i längden och därmed den bästa träningsformen för just dig.

3. Att träna utan mål eller ens veta varför man tränar kan också vara väldigt omotiverade och kan göra att motivationen tryter efter några veckor.

Lösning: Börja med att sätta upp mål med din träning. Det behöver inte vara värsta målen utan det kan vara så enkla mål som att du ska kunna lära dig springa 1 km, göra 10 armhävningar från tårna eller gå ner 1 kg. Att börja träna med en PT för att komma igång är ett av mina absolut bästa tips så du får en bra start och proffsigt upplägg från start.

Läs också:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Är det dumt att göra 5-8 min magövningar varje dag?
  Kram

  Veronica 2015-10-14 20:30:13
  Svara
 • Jättebra inlägg!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-10-14 18:22:57 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • För ett halvår sen så var jag sjukt duktig med kosten o träningen. Åt sjukt nyttigt o tränade 3-5 gånger i veckan. Men sen juni så har jag ätit socker sötsaker snacks snabbmat exakt varje dag. O tränar typ max 3 gånger i veckan. Hur ska jag få tillbaka motivationen? Speciellt när det gäller kosten.

  sara 2015-10-14 17:51:16
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Hej Sara! Följ tipsen jag skrev i det här inlägget och lägg upp ett mål med både träning och kost. Kolla över hur din kost ser ut idag och börja med att ex ta bort bullen till fikat under 1 vecka och ersätt med frukt. Sedan byter du ut en grej efterf den andra. 3 gånger i veckan räcker absolut och lägg upp en plan och mål även med träningen och se om du kanske kan hitta en träningskompis? Kramis

   idawarg 2015-10-14 19:29:33
   Svara
 • Bra tips! 🙂

  Johanna 2015-10-14 16:25:48 http://doowop.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind