Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KAN ALLA GÅ NER I VIKT?

question-answer

Hej Ida! Jag har en fråga jag har funderat på länge. Det är ju allmänt känt att det finns vissa människor som, utan att vara sjuka, inte kan gå upp i vikt. Eller de kan väl men det krävs jättemycket. Min pojkvän är så. Han har alltid ätit som en häst och under perioder också druckit gainers, rör inte på sig sådär jättemycket, men går inte upp ett gram.

Dock undrar jag varför det inte är åt andra hållet också?? Alltså att det finns tjocka som, utan att vara sjuka, inte kan gå ner i vikt? För det finns det väl inte? Alla som är tjocka som äter färre kalorier och bara nyttigt, samt tränar regelbundet och hårt går ju ner i vikt? Sen att vissa inte orkar hålla diciplinen är ju en helt annan sak…

Vad tror du? Vet du hur det funkar?

SVAR: Hej och tack för mycket bra frågor. Det här är frågor jag inte har några direkta svar på utan jag kommer bara skriva vad jag tror. I många fall handlar det absolut om att man kanske inte har kunskap eller disciplin att träna och äta hälsosamt och många vill gärna skylla på andra saker. Men har man verkligen försökt en längre tid och kört med regelbunden träning och bra kost så skulle jag undersöka sköldkörteln och hormonerna i kroppen. Ofta handlar det om en obalns i kroppen som måste komma i balans för att ämensomsättning, nedbrytning av mat mm ska fungera som det ska. Kolla över om du man äter något som du kanske är överkänslig mot? Stressar du för mycket? Sover du dåligt? Fungerar din mage som den ska? Hur ser din hud ut? Har du ont i leder? Problem med huvudvärk? Ovanligt trött? Alla de här sakerna kan vara tecken på att din kropp kan vara i obalans och obalansen/obalanserna kan göra att du kan ha svårt att gå upp eller ner i vikt.

Att komma i ordning med obalanser är lättare sagt än gjort men det går. Jag skulle börja med att göra en hårmineralanalys och ett salivtest på hormonerna för att få en översikt på hur allt ligger till i kroppen och sedan fortsätta där från. Båda testerna går att beställa via nätet och det är bara att googla upp dem. Så mitt svar är att har man svårt att gå ner i vikt så tror jag det beror på en obalans i kroppen som måste fixas till.

Kramis

//English: Question/answer in swedish.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Ida,
  Undrar om du har nått speciellt ställe att rekommendera när det gäller att göra ett hårmineralanalys test? Har googlat, men känner mig osäker

  Jennifer 2015-09-24 14:55:15
  Svara
 • Det finns de som inte kan gå ner i vikt och de som inte kan hjälpa att de är stora. När jag var liten var jag överviktig. Vägde 70 kg när jag var i 12 års åldern. Tränade fotboll, handboll och red samt åt vettigt under hela min barndom. Var ständigt aktiv men jag var ändå stor. Helt plötsligt när jag kom in i puberteten tappade jag bara ALLT! Utan att ändra varken kost eller träningsmängd. Samma sak hände min mamma när hon var liten.
  Idag väger jag 55 kg och är 19 år. Visst att jag tränar och är noggrann med vad jag äter nu men vid det tillfället då jag tappade allt skedde det helt utan någon förändring på varken kost eller träning. Det var genetiskt helt enkel och om jag inte skulle svälta mig själv totalt i min barndom så hade jag inte kunnat vara smalare..

  Amanda 2015-09-19 16:55:25
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt