Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ KOMMENTARER – DEL 1

question-answer

Hej Ida! Jag undrar om du vet skillnaden på den kallpressade ekologiska kokosoljan man köper i glasburk, tex kung mantra och kokosoljan som ligger i silverförpackning bland smör och magarin? Undrar även varför kokosoljan ska vara så mycket nyttigare än smör och olja? Kram kram!

SVAR: Hej! Den i silverpaket är upphettad, behandlad och de har tillsatt dåliga ämnen som inte alls är bra. Läs allt om kokosolja HÄR längst ner på sidan. Smör och vissa oljor kan också vara bra men det är bra att variera sig. Där emot så är kokosolja eller smör absolut bäst att steka i då de tål hög värme tillskillnad från ex olivolja. Kallpressad kokosolja är antiinflammatorisk och lagras inte som fett i kroppen utan omvandlas som energi i cellerna.

Hej Ida! Vad tycker du om (ekologisk) bönpasta? Det innehåller ju mer proteiner än vanlig pasta, men är det bättre? Målet är att tighta till kroppen ifall det har betydelse. Kram

SVAR: Hej! Om din mage klarar av bönor och inte blir bullrig av det så tycker jag absolut att den är bättre och ett mycket bra alternativ. Kram

Hej Ida! Tack för en mycket givande blogg. Jag tänkte kolla om du har tips på övningar om man råkat få sin armbåge ur led? Har bara gips i tio dagar, men måste vara försiktig i minst en månad. Har tränat 5-6 dagar i veckan i ca 1,5 år och vill verkligen inte tappa muskelmassa eller gå upp i fettprocent. Har kört mestadels gruppass och löpning innan detta hände. Hur äter jag bäst nu? Mycket tacksam för svar! Mvh Maria

SVAR: Hej Maria och tack snälla! Angående övningar så kan du ju köra det mesta som har med ben/rumpa att göra. Kör benpress, utfall, höftlyft mm. Det måste väl funka toppen? Tycker du ska kolla med din sjukgymnast vilka övningar för överkroppen som är ok för dig så du inte gör saken värre. Du ska äta som vanligt bara så din kropp återhämtar sig och läker skadan. Tränar du mindre så ät lite mindre bara. Kramis

Hej! Hur noga är du med efterträningsmat? Om jag kör ett styrkepass på eftermiddag/kvällen och är klar lagom till middag, är det bäst att jag då äter en banan och lite kvarg och äter en sen middag, eller är det bättre att jag äter middagen direkt efter? 

SVAR: Jag äter nästan aldrig återhämtningsmål då jag inte känner jag behöver det. Jag äter frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat och det räcker gott och väl. Men känner du att du behöver återhämtningsmål så ät men känner du att du klarar dig till middagen så är det helt ok. Du behöver inte stressa och trycka i dig bara för att folk säger att man ska äta återhämtningsmål.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag undrar hur det är med att äta ägg. Jag äter 2 ägg flera gånger i veckan (ibland varje dag), men man har ju hört att det inte är för bra att äta i och med kolesterol osv… Stämmer det? Vad anser du?

  Molly 2015-09-17 20:19:51
  Svara
  • Svar på Mollys kommentar.

   Nej det stämmer inte. Ägg är ett jättebra livsmedel med massa bra näring. Självklart ska man inte äta för mycket av något och försök att variera dig men som sagt ägg är toppen 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-17 20:43:36
   Svara
 • Hej Ida!
  Funderat lite på första frågan där ett tag (sen jag började jobba på en biograf och vi använder kokosfett till popcornen) nu vet jag! 😀

  Men, anledningen till att jag kommenterar är att jag har en fråga själv, jag kör wargrun just nu och ska börja på vecka 7 nästa pass. Sjukt bra upplägg måste jag säga och jag har verkligen fastnat för löpning! Däremot har jag ett jättestort problem, jag får håll i princip varje gång jag springer och ofta i första intervallen och det håller sedan i sig hela passet… Jag känner att kroppen hade orkat springa snabbare och längre men det går bara inte när det känns som man ska gå av om man ökar tempot bara lite. Har provat allt från sten i handen till att inte spring för nära inpå mat men inget verkar funka helt. Har du några tips?
  Tack för en jättebra och inspirerande blogg<3

  Ebba 2015-09-17 19:00:27 http://www.ebbagustavssons.devote.se
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hej ebba!
   Jag fick alltid håll när jag började springa. Spelade ingen roll vad jag åt innan. Om det hade gått 1 eller 3 timmar.

   Nu kan jag äta en halvtimme innan jag springer utan att få håll. Jag tror andningen spelar stor roll. Och även att man försöker vara avslappnad i överkroppen och inte spänner sig. Jag försöker att andas långt ner i magen och verkligen pressa ut all luft som jag andas in.

   Hoppas du får bukt med hållet. Det är verkligen inte kul när man känner att man har mer att ge!

   linda 2015-09-19 05:27:35
   Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hej Ebba och tack snälla för din kommentar 🙂 Vad kul att höra att du är så taggad på löpning 🙂 Vad jobbigt med håll och jag vet faktiskt inte vad det beror på. Jag hade det när jag var yngre men nu har jag det aldrig. Vet att det blev värre av att dricka kallt vatten och att äta för tätt inpå träningen så undvik det och se om det blir bättre 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-17 20:45:30
   Svara
 • Åh tack snälla för ditt svar!
  Det uppskattas enormt att du svarar så bra på alla våra frågor! Tack för det!

  Jenny 2015-09-17 13:53:07
  Svara
 • Du har en sån bra blogg och jag gillar att du svarar på alla frågor, man får så mycket ut av din blogg på så många sätt inom hälsa. Du har blivit min ”ordlista”, min uppslagsbok. 😀

  Diana (La Madre) 2015-09-17 13:29:15 http://lamadre.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind