Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅSTE MAN ÄTA 5-6 MÅL OM DAGEN?

question-answer

Hej Ida! Tack för en underbar blogg! Jag ser framemot att gå in här varje dag och läsa nya inlägg. Det ger mig mer inspiration och pepp än någonting annat!

Jag har en fråga som kanske du har något svar på: Jag äter bara cirka 3-4 mål per dag. Jag äter en stadig frukost och en lagom mängd till lunch och middag. Ibland när jag känner mig hungrig äter jag keso och frukt. Jag äter alltså bara när jag är hungrig. Jag tycker inte om att småäta hela tiden och jag tycker det är svårt att hinna när vi bara har 5 minuters rast fram till lunch. Men jag trivs med att äta 3-4 mål om dagen så min fråga är om man verkligen måste äta 5-6 mål om dagen? Måste jag det? Funkar det inte att äta 3-4 mål om dagen? Jag är lite förvirrad så jag skulle tycka det var kul om jag fick svar på min fråga.:) Ha en underbar dag! Kram!<3

SVAR: Hej och tack snälla vad glad jag blir att höra! 🙂 Det låter som du har en väldigt sund inställning till mat. Du behöver inte alls trycka i dig 5-6 mål om dagen bara för att någon säger att man ska göra det utan det bästa är att känna efter själv. Jag gillar att äta ca 5 gånger om dagen men då är jag också hungrig varje gång jag äter och min kropp säger till mig att äta. Har man inte behov av att äta mer än 3 gånger så behöver man inte. Din kropp vet vad den vill och behöver så lyssna på den 🙂 Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag tycker det är en så fruktansvärt jobbig missuppfattning att man måste äta ofta för att ”hålla ämnesomsättningen igång” (det är en myt). Man skall äta när man är hungrig! Är man inte hungrig skall man INTE äta OM man inte är underviktig och försöker gå upp i vikt, liksom det ibland kan vara bra att inte äta trots att man är hungrig om man försöker gå ner i vikt. Så länge inte kroppen är helt satt ur spel med en massa hormoner, socker, sötningsmedel och annat aptitstimulerande/hämmande så har vi ofta en hunger som ganska exakt motsvarar vårt kaloribehov. Det lugnet som lade sig över mig när jag insåg att jag inte behövde äta frukost för att vara hälosam var så otroligt befriande!

    FIT by Emma Hå 2015-09-16 21:12:01 http://fitbyemmaha.com
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind