Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LÄRA MIG GILLA NYTTIG MAT?

question-answer

Hej Ida, detta rör inte inlägget men jag måste bara få veta, jag sitter med tårar i ögonen när jag skriver detta men jag måste få veta hur jag ändrar mina matvanor! jag är jätte kräsen när det gäller mat och äter bara sånt jag tkr är gott t.ex fläskfilé m pommes o bea, kebabtallrik osv, jag vill ändra mina matvanor och lära mig att äta riktig mat! Jag mår riktigt dåligt över att jag bara äter dålig mat.. vet inte heller hur jag ska börja tycka om annat? kram

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Vill först bara säga att du är inte ensam om problemet och det finns lösning. Ofta är det så att man gillar det man är van att äta och man kan lära sig tycka om saker. OJ så mycket saker jag lärt mig tycka om som jag typ fick kväljningar av i början. Exempel på några sådana är sushi, kaffe, risprotein, chlorella, avokado, oliver. Inte vet jag varför jag lärt mig gilla dem nu men det gar jag i alla fall. jag skulle rekommendera dig att smyga in lite i taget och inte börja ta bort allt. Bestäm dig att du ett mål om dagen ska äta bättre mat som du kanske gillar mindre. Ät så i några veckor innan du kanske ökar till 2 mål nyttig mat om dagen osv. Byt ut pommefriten mot kokt potatis, beasåsen mot en yoghurtsås, kebab mot kycling osv. Ta det succesivt och lär din kropp gilla annan mat. Lycka till finis! Kram, Ida

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Ida! Tack för en underbar blogg! Jag ser framemot att gå in här varje dag och läsa nya inlägg. Det ger mig mer inspiration och pepp än någonting annat!

  Jag har en fråga som kanske du har något svar på: Jag äter bara cirka 3-4 mål per dag. Jag äter en stadig frukost och en lagom mängd till lunch och middag. Ibland när jag känner mig hungrig äter jag keso och frukt. Jag äter alltså bara när jag är hungrig. Jag tycker inte om att småäta hela tiden och jag tycker det är svårt att hinna när vi bara har 5 minuters rast fram till lunch.
  Men jag trivs med att äta 3-4 mål om dagen så min fråga är om man verkligen måste äta 5-6 mål om dagen? Måste jag det? Funkar det inte att äta 3-4 mål om dagen?
  Jag är lite förvirrad så jag skulle tycka det var kul om jag fick svar på min fråga.:)

  Ha en underbar dag! Kram!<3

  Felicia Kristoffersson 2015-09-10 17:39:49
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt