Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR GREENS BRA?

chlorella-ida-wargquestion-answer

Hej Ida! Har du någon åstikt om spirulina och vetegräs? Det känns som att var och varannan skriver om det och äter det, men har inte sett det här hos dig (??). Är det bluff och båg eller finns det något bra med det? Varför/varför inte? Kramar 

SVAR: Hej! Nej alla greens är bra men min favorit är chlorella och den äter jag dagligen. Vetegräs tål jag inte riktigt så kan inte så mycket om det och använder det ej men har nu även börjat med lite Spirulina och gillar det. Både Chlorella och Spirulina är alger som är fullproppade med näring, vitaminer, mineraler, aminosyror mm som är galet bra för kroppen. Det är också bra eftersom det hjälper kroppen att rensa ut gifter mm. MEN det är viktigt här att välja bra alger då många kan hålla låg kvalité. Själv äter jag Holistics Chlorella som jag är säker på håller bästa kvalité.

”Holistics Chlorella odlas i dammar i Japan, torkas och pressas till tabletter utan tillsatser. Cellväggarna krossas med en skonsam metod för att bevara alla näringsämnen. Chlorella Yaeyama Premium Quality anses vara den renaste i världen och är godkänd av det japanska hälsoministeriet.”

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag vill börja med att säga att du är en enorm inspirationskälla! Följer dig slaviskt på Youtube och nu har jag börjat smått med morgon yoga och även kommit in på spirulina, msm och chlorella. Har köpt hem alla tre i pulver format men spirulinan köpte jag även i tablett format. Jag vet att man ska börja i liten dos och sen trappa upp men kan jag kombinera alla tre och hur gör jag de på bästa sätt?☺ Vore guld värt om jag kunde få lite tips från dig hur jag kan dra nytta av alla dessa bra produkter som jag har hemma nu.
  Tack för en grym blogg och Youtube kanal ??

  Andrea 2016-07-04 23:21:51
  Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Hej Andrea och tack snälla för dina fina ord. Man kan absolut kombinera alla 3 och då ta en liten del av alla kanske 1/2-1tsk och stoppa i smoothien. Men jag skulle rekommendera att börja med en i taget. Börja men spirulina eller chlorella 1krm eller 1 tablett och trappa upp. När du trappat upp och det känns bra kan du trappa upp nästa och sedan blanda dem hur du vill. Jag brukar ta 1tsk korngräs och chlorella på morgonen och sedan ta spirulina på eftermiddagen men som sagt du kan göra hur du vill. Kram Ida

   idawarg 2016-07-05 10:15:53
   Svara
 • Hej
  Kan man ta MSM pulver och spirulina tabletter samtidigt?
  Tack för en bra sida ?

  Sanna 2016-06-07 04:57:07
  Svara
 • Hej! Varför tål du inte vetegräs? Blev lite ställd när jag läste att du inte tål det då jag har haft väldiga (mer än vanligt…) problem med magen de senaste dagarna och det slog mig nu att jag faktiskt börjat med vetegräs-pulver i smoothies för några dagar sedan. Tacksam för svar!

  Malin 2015-09-10 22:05:18
  Svara
 • Hej!! Tack för en grym blogg, älskar alla dina tips!
  Har en fråga, kan man blanda massa olika eller bör man hålla sig till en eller få produkter? Tänkte med alla holistic produkter. Många innehåller ju liknande. Köpt msm nu och undrar vilka produkter jag kan använda tillsammans med den. Vill tillägga att jag är vegetarian sedan ett år tillbaka och är då viktigt att få i sig allt så man mår bra 🙂
  Tack!

  Emelie 2015-09-10 07:50:51
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie! Ja du kan ofta blanda olika men det är onödigt att ta tillskott som innehåller samma. Du kommer långt med chlorella och MSM som är mina favoriter. De kan du kombinera med ex en multivitamin och multimineral. Känner du att du är trött, dålig hy, blir ofta sjuk mm så kan du kolla upp om du har någon brist och sedan efter det kanske börja ta enskilda vitaminer/mineraler. Kramis

   idawarg 2015-09-10 08:49:52
   Svara
 • Hej. Jag skulle vilja uppmana folk att läsa på ordentligt innan man köper hem spirulina. Vad jag förstår så är spirulina blågröna alger, alltså cyanobakterier. Cyanobakterier i sig innehåller diverse toxiner som är skadliga för människor varvid många är associerade med neurodegenerative sjukdomar, så som ALS, alzheimer’s etc. Jag jobbar i forskningsvärlden och håller på med ett av dessa toxiner. Så för den som är intresserad kan jag tipsa om att söka på cyanobacteria + toxins i PubMed. In och läs på innan man stoppar i sig skit 🙂

  L 2015-09-09 21:22:21
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har läst att Chlorella ofta kan innehålla hög mängd jod.
  Vet du hur det är med Holistics Chlorella?
  Kram!

  Charlotte 2015-09-09 20:32:29
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Ok, men det är ju bra. Vet inte hur det är med den fantiskt, utan bara att den är bra och har bra kvalite 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-09 20:33:59
   Svara
 • Ida!! Kan du tipsa om hälsosamma och goda restauranger i Stockholm? Vet att du säkert gjort detta tidigare, men det skulle hjälpa mig då jag ska dit i helgen och skulle gärna vilja testa på nåt nytt! Vet ju att Stockholm har ett stort utbud när det gäller det!:)
  Tack på förhand och för en riktigt bra blogg!
  Kram!

  Clara 2015-09-09 17:24:32
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Hej finis! Kul att du ska till Stockholm! Mina favoriter är Matdistriktet, ecosit, yoga yama, koloni, hermans vurma 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-09 17:57:22
   Svara
 • Jag vet inte hur det är i Sverige men i Finland står det i chlorella och spirulina burker att man inte borde äta mer än till exempel 1ts eller 5-10 tabletter. Hur ser du de här rekommendationer? Kan man få överdos av vitaminer om man äter för mycket chlorella? Jag har läst att till exempel vitamin A som är fettlöslig kan vara farlig i stora mängder.

  Leila 2015-09-09 17:20:32
  Svara
  • Svar på Leilas kommentar.

   Man ska vara försiktig i början då chlorella är väldigt utrensande så börja med en tablett och öka sedan. Chlorella och spirulina är inte tillskott utan det är mat och visst kan man äta för mycket mat men ja ser det som vilet annat livsmedel som heltst. Jag tar 15 tabletter om dagen och mår toppen av det 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-09 17:59:39
   Svara
 • Man ska vara lite försiktig med tillskott, det är så koncentrerat att äter man det varje dag kan det göra mer skada än nytta och det vet man oftast inte förrän skadan är skedd. Man kan t.ex riskera att få leverskador av vissa greenspulver. Vanlig mat går det i princip inte att få i sig i skadliga mängder på det sättet.

  Jossan 2015-09-09 14:22:09
  Svara
  • Svar på Jossans kommentar.

   ja men det är om man går ut för hårt då alger är väldigt utrensande och levern kanske inte orkar med det så man ska alltid trappa upp. Jag mår hur bra som helst av chlorellan och äter 15 tabletter om dagen utan problem och har gjort det länge. Chlorella är ju inte ett tillskott utan ett livsmedel.

   idawarg 2015-09-09 18:02:35
   Svara
 • Jag har hört mycket bra om dessa produkter, måste själv klicka hem en sån burk faktiskt, men har bara inte hunnit.

  Diana (La Madre) 2015-09-09 13:10:28 http://lamadre.se
  Svara
 • Tack för tipset om Chlorella, ska klicka hem dom i pillerformat 🙂

  Johanna - skönhet- och fitnessjunkie! 2015-09-09 12:41:22 http://www.johannagrahn.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt