Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

QUESTION TIME????

question-time

God morgon mina hjärtan! Nu sitter jag på en båt på väg mot Koh Samui där vi ska ta ett inrikesflyg för att sedan ta flyget tillbaka till Sverige. Lång resa idag men har trevligt resesällskap så det ska nog gå bra 🙂 Tar en paus från veckans utmaning denna veckan och återkommer starkt nästa vecka igen. Istället tänkte jag att vi tar en frågestund. Ni är så himla frågvisa så bäst att vi samlar alla frågor i detta inlägg så kommer jag svara på alla sedan. Tänkte typ svara i ett inlägg om dagen. Så passa på, ställa alla frågor ni vill veta om tränning, kost, om mig eller om vad som helt?? Puss, I

//English: Good morning my sweeties! Now I’m on a boat on the way to Koh Samui, where we will take a domestic flight to then take the flight back to Sweden. Long journey today but have nice travel companion so it will probably be fine 🙂 Taking a break from this week’s challenge this week and come back strong next week again. Instead, I thought that we take a question and answer session. So take the opportunity, ask all the questions you want to know about Training, diet, about me or about anything?? Love, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
 • Hej Ida! Jag har ätit nyttigare än vanligt nu i kanske två veckor bara och även ätit mindre då jag ofta gick och smååt innan (ofta onyttigt) vilket jag mår dåligt av att göra nu, äter dessutom tabletter som ger mig mindre aptit under morgonen och dagen. Har gått ner ca 3-4 kg sen dess (från 54 till 50-51) och jag märker att min mage går inåt mer nu på sidorna vilket jag gillar, men också att mina bröst blivit mindre vilket jag mår jätte dåligt över. Vill äta nyttigt, få plattare mage och fastare rumpa genom träning men utan att gå ner i vikt! Vill snarare gå upp i vikt nu för att få ”tillbaks” mina bröst. Hur ska jag göra/vad ska jag äta och hur ofta om jag inte vill gå ner mer i vikt och eventuellt gå upp lite? Jag har dessutom aldrig tränat förut så skulle jätte gärna ta emot några tips för att få en plattare mage och en fastare/”större” rumpa!

  M 2015-09-14 22:09:53
  Svara
 • Vill du ha barn? Om ja, när och hur många? 🙂 Kram! <3

  B.L. 2015-09-13 16:01:18
  Svara
 • Vad jag förstår så äter du ej pasta, bulgur/matvete, (gluten), ris, potatis osv som kolhydrater? Var får du kolhydraterna från då oc hur vet du att du får i dig tillräckligt? Jag undviker också pasta och bröd, men måste få i mig kolhydrater på annat sätt ju och är osäker på om jag får i mig tillräckligt. Vilka andra kolhydratkällor finns det förutom bröd, pasta, ris och potatis?

  Sedan äter jag i och för sig bulgur, cous cous, quinoa och matvete ibland. Men jag undrar vilket som är bäst, rent hälsomässigt? (Förutom att quinoa är glutenfritt). Eller är bulgur/matvete samma sak som pasta, näringsmässigt?

  Matilda 2015-09-10 20:38:33
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej Matilda! Den största delen av in kost består av kolhydrater. Det enda jag inte äter är gluten eftersom jag är överkänslig. Matvete och bulgur innehåller tyvärr gluten. Jag äter glutenfripasta, ris, potatis, risnudlar, rotfrukter, quinoa, amarnth, frukt, havregryn, bovete mm. som kolhydratskällor! Kramis

   idawarg 2015-09-10 21:39:22
   Svara
 • Hej Ida!
  1. Jag har nästan aldrig träningsvärk. Det känns som ett ”kvitto” på att man tränat tillräckligt hårt, men jag får aldrig det. Innebär det att jag tränar för lite eller är alla olika och vissa inte känner det?
  3. Jag har gått ner i vikt rätt mycket det senaste året och har nu blivit tillsagd att äta bröd (bland annat) för att gå upp i vikt. Jag är inte glutenallergiker, men har alltid undvikt vitt vetemjöl, pasta och bröd. Men om man nu ska äta bröd undrar jag vilket köpebröd som är bäst att köpa? Gärna något grovt med så lite vetemjöl som möjligt? Eller om du har något bra recept på hälsosamt bröd?

  Olivia 2015-09-10 20:34:36
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej Olivia!
   Man behöver inte få träningsvärk för att träningen ska vara effektiv. Alla får helt enkelt inte träningsvärk. Men får du inte resultat av träningen så skulle jag kolla över upplägget och köra hårdare.
   Om du är glutenallergisk så ska du inte äta bröd med gluten i. Det finns många andra saker som du kan äta för att gå upp i vikt, vet inte varför de ska tvinga i dig bröd? Men det finns ju glutenfritt bröd, knäckebröd, glutenfri pasta mm som du kan äta så slipper du få ont i magen 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-10 21:41:58
   Svara
 • Hej Ida, jag har två frågor!
  1. Dina absolut bästa tips för att gå ned i fett%? Vad ska man tänka på?
  2. Jag har ganska stora lår i förhållande till min längd, men grejen är att det är muskler. Benen är kroppsdelen jag har mest komplex över, finns det nåt sätt man kan slimma musklerna för att få mindre lår eller blir det värre ju mer styrka jag tränar?
  Kram!

  Elsa Nilsson 2015-09-08 19:43:29
  Svara
 • Hej, är en 19 årig tjej som är vegetarian sen ett år tillbaka. styrketränar och dansar ca 5 gånger i veckan och har länge försökt gå upp i vikt då jag är underviktig. Äter sjukt mycket mer mat men märker ändå ingen skillnad, har du nått tips för att gå upp i vikt? 🙂

  Hanna 2015-09-08 19:30:40
  Svara
 • Hej Ida!
  Välkommen hem! Vill bara äta en massa frukt när jag ser dina bilder och sprida så mycket kärlek och lycka för det är precis vad du gör! Din blogg är bäst!

  Har ett par frågor till dig 🙂

  1. Om man har extrem träningsverk från leg day, ska man ge sig ut och springa intervaller i 15 min dagen efter? Vet att man ska känna efter vad kroppen känner men bryter det ner musklerna?
  2. Du springer ju 2 gånger i veckan + 3 dagar styrka (rumpa alla tre?) och sen vilar du, kör samma sak då det fungerar super för min kropp men frågan är om kroppen verkligen kan bygga upp rumpan igen under två dagars vila när man tränat ben och rumpa i 5 dagar?
  3. Saknar dina inlägg med kost och träningsdagböckerna, du får inte sluta skriva dem haha för du inspirerar andra sååå mycket!! 🙂

  4. Har ätit alldeles för lite under ett tag och följt meal guide efter meal guide men ätit alldeles för lite kalorier för jag har litat på meal guiden men har nu insett att jag ätit 1 serving för lite kolhydrater. Du har hjälpt mig en massa med tips så därför undrar jag om du kan lägga upp en bild eller göra ett inlägg på hur många serves eller portioner man ska äta av varje näringsgrupp (protein, kolhydrater, fett, mjölkprodukter etc.) SKULLE BLIVIT SÅÅÅ GLAD!!

  Hoppas du tar din tid och svarar på dem för de är såå viktiga och vet att många av mina kompisar undrar men inte vågar fråga någon, kramis <3

  Sofia 2015-09-08 18:58:10
  Svara
 • Hej Ida! Jag har tänkt att börja träna på gymmet nu men har denna prestationsångesten och rädslan över att träna på gymmet med människor bland mig ingutad i skallen på mig. Vad är sina bästa tips förutom att skaffa sig en skallad trainingbuddie?
  Tack ♡

  Felicia 2015-09-08 16:22:16
  Svara
 • Hej Ida!
  Vad tycker du om periodisk fasta, när tex köra 16:8? Vem skulle du rekommendera det till och är det något som har testat själv? 🙂
  Kram!

  Lovisa 2015-09-08 13:56:57
  Svara
 • Hej Ida!:)
  Jag undrar hur man ska träna benen om man vill ha slanka/smala men ändå starka ben (typ som Victorias secret modellerna om du förstår hur jag menar?). Alltså att låren blir tightare och går med en jämn linje ner till knät, för just nu har jag ”mycket” muskler på ovansidan(alltså musklen precis över knät) och det tycker jag inte om. Finns det några övningar jag bör undvika? Hur ska jag göra?

  Vänliga hälsningar
  J

  Joanna 2015-09-08 12:42:18
  Svara
 • Hur ska man kombinera löpning med styrketräning? Hur ska man styrketräna när man löptränar och hur mycket eller hur ofta?

  Nathalie 2015-09-08 12:14:58
  Svara
 • Hur ser du ditt liv om 5 år? Bor du kvar i Stockholm? Barn? Karriär?

  Sandra 2015-09-08 10:35:07
  Svara
 • Hej Ida!

  Tänkte höra om du har någon bra övning för att få bort det mysiga men inte så attraktiva gäddhänget? En specifik övning eller om det är något generellt man bör tänka på? Tack för en bra blogg som inspirerar och utmanar en 😀

  Charlotte 2015-09-08 07:24:44
  Svara
 • Hello, kanske en lite konstig fråga. Får uppfattningen av att du följer dina egna personliga värderingar och det livet du vill leva vilket är så himla nice (vrf skulle man göra något annat egentligen?!).
  Jag gör egentligen också det, följer mina egna viljor och sådant men känner mig ändå lite fast. Pluggar i uppsala och även om det finns mycket mer än att festa där så känns det som att sociala events härjar. Är en väldigt social person med många vänner men som börjat sålla ut många på senaste och börjar länna mig lite mer ensam. Jag vill vara runt inspirerande människor som år smartare än jag själv och som vill hitta på saker men jag känner att det är svårt.
  du var väl också 20 och levde “drömmen” med fest osv? Hur tog du dig ur det? Hur hittar man folk som är som en själv om man bor i en stad där de flesta mest vill dricka öl?

  Sophia 2015-09-08 06:59:03
  Svara
 • Hej! Kan du berätta mer om ditt Imupro test och hur det funkade för dig? Blev du bättre? Väntar på mitt testresultat nu. Tack på förhand!

  Ps! Upptäckt att det precis kommit ekologisk kokosyoghurt till Eat ekoaffären på Tegnérgatan ?

  Anneli 2015-09-08 06:25:57
  Svara
 • Tack för inspirerande blogg, Ida.
  Jag undrar om du läser några andra bra träningsbloggar? Läser ju din så klart men skulle vara kul att läsa några fler.
  Sen undrar jag om du har någon favorit av dina sport bher och även träningstights? Som sitter bra och bekvämt och inte tappar formen.

  Lovisa 2015-09-07 23:19:05
  Svara
 • Hej Ida!
  Frågan är angående mat, jag äter ibland frukost ( är inte alltid hungrig på morgonen och ibland kan jag bli lätt illamående om jag äter tidigt när jag vaknar ). Så det blir en senare frukost kanske två timmar efter jag vaknat eller så är jag nöjd fram tills lunch.
  Hur eller hur, måste jag äta regelbundet? Jag tränar ca 3-4 ggr i veckan ( kondition och styrka ) och jag är liksom nöjd med hur jag äter idag. Men läser och hör en massa om att det är så viktigt att äta regelbundet.
  Jag vill inte att min kropp ska må dåligt utan vill må så bra jag bara kan och jag är äntligen igång med träningen och den vill jag inte förstöra pga att jag inte äter regelbundet. Så hur ska jag göra?
  Tack för en bra blogg!
  Kramar!

  Sara 2015-09-07 23:15:17
  Svara
 • Hej Ida =)
  Jag undrar vad du dricker för kaffe? Brygg, kapsel osv och vilket kaffe som är din favorit helt enkelt.
  Tack för toppenbra blogg, du inspirerar verkligen.
  Kram

  Jennifer 2015-09-07 23:00:22
  Svara
 • Hej ida!
  Jag går sista året på gymnasiet nu och har ingen aning om vad jag vill göra efter. Visst har du en pt-utbildning? Jag undrar då vilka ämnen du läste på gymnasiet för att bli behörigt till den utbildningen?
  Sen undrar jag även över vad man kan ska lägga till i kosten för att gå upp lite i vikt utan att det blir som mage bara(jättedålig på att förklara). Jag har haft en ätstörning o har lite svårt att gå upp dem sista kg för att få en fungerande kropp… Jag vill verkligen gå upp dem kg men är jätterädd för att jag ska tycka illa om min kropp. Så undrar typ hur man kan gå upp i sakta takt på ett bra sätt?
  Du inspirerar mig hela tiden och ditt tänk får mig att ändra syn till ett bättre! Tack!
  Kramar Clara

  Clara 2015-09-07 22:37:31
  Svara
 • Vad anser du om att springa på morgonen innan frukost? Förbränner man mer om man tränar på morgonen? I så fall hur mycket mer än om man tränar en annan tid på dagen?
  Hur många gånger i veckan bör man minst/max löpträna i veckan, och hur långa distanser?
  Varför löptränar inte du längre? Saknar dina blogginlägg/videos om löpning osv.
  Vad tycker du om att ha en ”unna dag” en gång i veckan, då man tex äter godis, fika, pizza osv. Påverkar det träningen, hälsan eller sina resultat något? eller handlar det bara om en slags balans och är det viktigt att få unna sig det om man nu tycker om det osv?
  Har du några tips till att inte ”hetsäta” under dessa ”unna dagar”?
  Tack för all inspiration och motivation! Kram 🙂

  Nathalie 2015-09-07 22:01:54
  Svara
 • Jag ställde ju en fråga för typ en vecka sen som du sa att du skulle svara på i ett inlägg? 🙂 det var om upp i vikt vs ner i vikt om du kommer ihåg? Frågan finns bland kommentarerna till inlägget där du visade upp dedär träningskläderna!

  Edith 2015-09-07 21:45:58 http://dithness.blogg.se
  Svara
 • Hej fina Ida,
  Jag undrar lite över om du upplever någon viktförändring nu när du äter helvegetariskt?
  Jag har försökt mig på helvego antal gånger, men upplever att jag tappar i vikt och förlorar i underhudsfett, även om jag äter mer mat kvantitetmässigt. (Detta är något jag inte alls är nöjd med, då jag redan har väldigt låg BMI, och skulle snarare vilja gå upp i vikt – helst då med en vegetarisk kost.) Puss!

  Tina 2015-09-07 21:31:32
  Svara
 • Hej Ida! har du några tips på hur man får bättre armstyrka, klara fler armhävningar och så. klarar 11 typ, men skulle vilja klara så mycket mer! kram:)

  Elsa 2015-09-07 21:26:26
  Svara
 • Vilka är dina favoritträningsskor? 🙂

  Anna 2015-09-07 21:11:25
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga angående p-piller ock mat/träning! Har precis börjat med p-piller och är rädd att det är dem som får mig att bli hungrig och inte min riktiga hunger som jag nu känner… Så vet inte riktigt hur jag ska tänka nu eftersom jag inte vill gå upp i vikt och vet inte om jag kan ”lita” på mina hungerkänslor. Har du några tips? Vad tycker du om p-piller?
  Tack för en superbra blogg!
  Kram!

  Ebba 2015-09-07 20:43:41
  Svara
 • Räknar du kalorier eller har du en maxgräns för hur många kalorier du äter per dag? Jag ligger just nu på underskott då jag har som mål att gå ner 5 kilo. Känner dock att jag blir väldigt trött av att gå på lågkalorie.Har du något bra tips på hur man kan hålla sig pigg men samtidigt äta mindre kalorier?

  Lina 2015-09-07 19:29:36
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Kör på produkter som inte är fabrikat (ex kokta kycklingfileer, grytor med massa grönsaker, linser och köttfärs istället för färdigstekta kycklinglår och färdiggjorda hamburgare) och som innehåller rikligt med näringsämne(ex. fullkornsris, quinoa istället för mackor för det håller dig mättare och piggare längre). Men ät från scratch och träna så behöver du inte tänka på kalorier för det är lätt att det blir för jobbigt, man ger upp för att man tror att man aldrig kan få den kroppen man vill ha och då börjar du tröstäta. Det tar sin tid men oroa dig inte för mycket för då mår du bara dåligt 🙂 kram

   sofia 2015-09-08 23:38:19
   Svara
 • Hej Ida! Jag tycker att du verkar ha ett väldigt bra självförtroende vilket ju är helt underbart! Har det alltid varit så? Vilka är dina bästa tips för att få bättre självförtroende? 🙂 Massa kramar!

  Mirjam 2015-09-07 19:25:24
  Svara
 • Hej! Jag har under ett år gått ner 7 kg. Jag har aldrig varit överviktig men jag kände att jag ville gå ner i vikt för ett år sedan. Nu tränar jag på som jag gjort de senaste året, ca 5-6 gånger i veckan. Jag går på innebandy, gruppass som tex tabata och jag gymmar. Det jag har problem med är att shapea till och tajta till kroppen och mina muskler.
  Jag vet inte hur jag ska träna eller hur jag ska äta. Skulle du kunna ge några tips på vilken träning och vilken sorts mat och vad man ska undvika för att tajta till kroppen?

  kram!

  Emmy 2015-09-07 19:25:22
  Svara
 • Hej fina Ida!
  Jag undrar om du vet ungefär hur lång tid det tar för mig att komma i form igen, efter min anorexi (har nämnt anorexin tidigare)?

  Jag får inte träna nu, men när jag blrjar träna, tar det lång tid innan konditionen och muskelmassan kommer tillbaka?

  Jag tränade 6-7 ggr i veckan innan och sprang milen under 50 min.
  Kramis

  Felicia 2015-09-07 18:10:39
  Svara
 • Vad tycker du om att operera brösten? Är det något du skulle kunna göra?/Något som du vill göra ?

  e 2015-09-07 18:07:52
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag känner ofta att jag har fantasi när jag går till gymmet och vet inte riktigt hur jag ska träna och tar mycket hjälp från din blogg när jag ska lägga upp ett pass. Har du några tips på hur man kommer på en träningsplan och hur an ska tänka och lägga upp det? Tack för en jättebra blogg!

  B 2015-09-07 17:53:28
  Svara
 • Jag undrar om kan berätta lite mer vad ditt mål är kring ditt företag, och hur du gör för att vara på väg åt rätt håll. Hur tänker du kring vad du postar på bloggen vs facebook vs instagram vs youtube? =)

  FIT by Emma Hå 2015-09-07 14:17:50 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Hej Ida!:-) Jag undrar om man kan bygga en större rumpa av enbart hemma träning? Jag har stång med viter samt hantlar med olika vikt.Då jag tyvärr inte har tiden med liten bebis att gå på gym! Har kört i ungefär 10 månader hemma nu men skulle vilja börja köra lite tygre. Tack för en bra och inspirerande blogg! 😀

  Helena 2015-09-07 13:14:07
  Svara
 • Vad är din naturliga hårfärg?
  Favoritserie?
  Har några tatueringar? Om inte vill du skaffa några?
  Vad har du för storlek på dina triangl bikinis?
  Är du helsvensk?
  Vilka länder har du varit i?
  Drömresmål?

  🙂

  Jenny 2015-09-07 12:52:43 http://www.jennytingvall.devote.se
  Svara
 • Vad tycker du om glutenfri pasta? Sådan som är gjord på majsmjöl tillexempel? 🙂
  Kram

  Maja 2015-09-07 12:11:56 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Hej! 🙂
  Jag startade för en tid sedan ett träningsrelaterat instagramkonto där jag då bl.a. postar bilder där t.ex magmusklerna eller rumpan syns. Detta är helt naturligt för mig eftersom jag under en lång tid följt andra instagrammare och bloggare som gör detta men jag märker att min pojkvän inte förstår det alls. Hur ska jag föklara detta för honom? Inte sätter jag upp dessa bilder för att få bekräftelse av andra (som han tror) utan helt enkelt för att.. Jaa jag vet inte ens själv 😀 Tack för svar i förväg! Kram<3

  Ida 2015-09-07 12:07:41
  Svara
 • Hej Ida och tack för en superbra blogg verkligen!! Jag är 22 år och undrar om du har tips på vart man kan träffa nya vänner? Saknar att vara en del av ett stort kompisgäng som jag var när jag var yngre?

  Kram!

  M 2015-09-07 11:54:12
  Svara
 • Hej! Lite annorlunda fråga men jag undrar hur det är för er ”instagram kändisar” när ni är på gymmet 🙂 som tjej får man rätt mycket uppmärksamhet oavsett är min uppfattning och för er som får massa beundrare i sociala medier kan jag tänka mig att det är ännu mer! Så- får du mycket ragg/uppmärksamhet IRL på gymmet med? 🙂 kram finis

  Isabelle 2015-09-07 10:08:42
  Svara
 • Hej!
  Vad är det bästa upplägget enligt dig för att bygga så stora muskler som möjligt? Antal set/reps/övningar per pass?
  Kram!

  Ottilia 2015-09-07 10:06:39
  Svara
 • Hej ida!
  De är så att jag vill gå ner lite i vikt och få en tightare mer vältränad kropp.Jag vet att kosten är jätte viktigt så Vad ska jag undvika för mat och även vilken ska jag äta mer utav? Eftersom jag dessutom går i skolan fortfarande och måste äta skolmaten som inte är den bästa och näringsrika hur ska jag tänka då? Tack för en super bra blogg. KRAM <3

  Ellen 2015-09-07 09:39:14
  Svara
 • Hej!
  Hur noga är du med efterträningsmat? Om jag kör ett styrkepass på eftermiddag/kvällen och är klar lagom till middag, är det bäst att jag då äter en banan och lite kvarg och äter en sen middag, eller är det bättre att jag äter middagen direkt efter? 🙂

  Hemlig 2015-09-07 09:01:09
  Svara
 • Hej Ida!

  Tack för en mycket givande blogg. Jag tänkte kolla om du har tips på övningar om man råkat få sin armbåge ur led? Har bara gips i tio dagar, men måste vara försiktig i minst en månad. Har tränat 5-6 dagar i veckan i ca 1,5 år och vill verkligen inte tappa muskelmassa eller gå upp i fettprocent. Har kört mestadels gruppass och löpning innan detta hände.

  Hur äter jag bäst nu?

  Mycket tacksam för svar!

  Mvh Maria

  Maria 2015-09-07 08:33:53
  Svara
 • Hej Ida! Vad tycker du om (ekologisk) bönpasta? Det innehåller ju mer proteiner än vanlig pasta, men är det bättre? Målet är att tighta till kroppen ifall det har betydelse. Kram

  emma 2015-09-07 08:23:26
  Svara
 • Längtar du någonsin tillbaka till dansen?

  Stina 2015-09-07 08:22:39
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du vet skillnaden på den kallpressade ekologiska kokosoljan man köper i glasburk, tex kung mantra och kokosoljan som ligger i silverförpackning bland smör och magarin? 🙂
  Undrar även varför kokosoljan ska vara så mycket nyttigare än smör och olja?
  Kram kram!

  Jenny 2015-09-07 08:15:56
  Svara
 • Heej Ida! Skulle inte du kunna göra ett såntdär inlägg där man kan hitta träningsvänner igen? Tyckte det var en superbra idé sist och är lite sugen på att träffa någon att träna tillsammans med nu:) ha det bra, kram från en annan Ida

  Ida 2015-09-07 07:40:47
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind