Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MJÖLKPRODUKTER?

question-answer

Hur gör du nu med mjölkprodukter nu? Ser att du har ätit en del ost, är det vissa ostar som är bättre än andra? Har nämligen själv precis slutat med mjölkprodukter.

SVAR: Hej! Många har frågat samma så jag tar upp din fråga här. Efter att ha överdoserat mjölkprodukter under många år så tog jag en mjölkdetox på 2 år då jag inte konsumerade en enda mjölkprodukt. Det var riktigt bra för mig då jag typ var beroende av mjölk. Jag är inte allergisk mot mjölk så jag kan äta endel mjölkprodukter nu men så fort jag äter lite för mycket så känns det med en gång. Jag dricker aldrig mjölk utan jag äter i så fall yoghurt, har skyr i smoothies, grädd i sås eller äter ost. Det funkar hur bra som helst i lagom mängd och försöker att ta några dagar i veckan som är helt mjölkfria. De mjölkprodukter som funkar bäst för mig r fullfet yoghurt (alltså inga lätt varianter) och då brukar jag ta 2 laktozym till som hjälper till att bryta ner laktosen. Sedan funkar getost, fårost och hårdost hur bra som helst i lagom mängd och brukar funka även för de som är laktosintolleranta. Dock så är väldigt många allergiska/överkänsliga mot mjölk så att dra ner/sluta med mjölk kan ofta hjälpa många. Känn efter själv hur stor mängd mjölk just din kropp klarar av och vilka produkter som funkar. Bäst är då att göra en detox helt på någon månad och sedan testa olika mjölkprodukter och se hur du reagerar. Lycka till! Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag brukar inte äta så ofta. Max 2 gånger om dagen o det resulterar till att jag äter godis choklad o sötsaker istället för bra. Har du tips på mat jag kan äta som får mig o bli mätt så att jag slutar med socker?

  sara 2015-09-04 16:29:48
  Svara
 • Hej! tar både järntabletter och en multivitamin varje dag. Spelar det någon roll när på dygnet jag intar dessa. Är det bäst på morgonen, innan måltid eller på kvällen? och i så fall varför, om inte varför?

  sedan har jag precis slutat ätit mjölk och min fråga är om något av mjölk eller gluten är ”sämre” än den andra. Om du bara kunde utesluta ett av dessa två vad skulle du utesluta då, varför?
  hoppas såååå mycket att du kan svara på mina frågor!
  kram

  elin 2015-09-04 08:54:11
  Svara
  • Svar på elins kommentar.

   Hej Elin! Jag tar mina tabletter tillsammans med frukost på morgonen. Allt utom magnesium tar jag på morgon. Jag skulle ta bort gluten fört och sedan mjölk men det hela beror på vad man är mest känslig för? Får du ont i magen efter att ha ätit något utav det? Kramis

   idawarg 2015-09-04 09:50:23
   Svara
 • Hej finaste Ida!
  Jag vet inte om du minns mig, men jag kommenterade på ett tidigare inlägg om att jag nyss fått diagnosen Anorexia Nervosa. Men till saken. Jag har träningsförbud och blev igår sjukskriven ifrån skolan i en hel månad.. Jag går i åttan så det tog hårt på mig. Jag har fått ett matschema som jag måste följa och kämpar hela tiden med det. Men min fråga är om du har tips på vad jag kan göra i en hel månad.. Jag får som sagt inte träna, och heller inte tänka på skolgrejer, alltså plugg.
  Har du något tips? Stor kram

  Felicia 2015-09-04 08:46:22
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Hej Felicia! Jag kommer absolut ihåg och bra att du får vara hemma. Läs böcker, bloggar som inspurerar, kolla serier, rita, ta en lugn promenad, fika med vänner. Kramis

   idawarg 2015-09-04 09:46:10
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind