Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ATT SÄTTA MÅL MED TRÄNINGEN

9b8d082260903aeb99fa849fd34b5f99

Hej mina älsklingar! Jag fick ett önskemål från en av er läsare om att skriva om det här med målsättning med träningen. Jag skulle säga att just målsättningen är det absolut viktigaste! Utan mål så blir det varken roligt eller så kommer man ingenstans. Men hur ska man då tänka när man sätter mål?

Här kommer mina bästa tips…

– Krångla inte till det! Många låser sig när man ska sätta upp mål för att de tänker att de måste komme på något storslaget. Visst kan man ha stora mål men alla har inte en sport an tävlar i eller ett världsrekord att sätta. Så att sätta att man ska klara av en armhävning från tårna, springa 10 min i sträck, gå ner 3 kg eller lyfta 40kg i squats är grymma mål det med och kan motivera lika mycket som att ta världsrekord.

– Men har du ett stort mål så se till att sätta upp delmål. Vill du verkligen klara av att springa milen och i dagsläget så kan du knappt springa 1 km, så se till att sätta upp realistiska delmål för annars kommer målet kännas för långt bort.

– Skriv ner dina mål på ett papper och tala gärna om dem för andra. På så vis blir målen mer realistiska.

– Gör en plan. Hur ska du komma till ditt mål? Vilka muskler måste du stärka upp? Måste du öva flexibilitet? Träna upp konditionen? Balansen? Återigen skriv ner.

Så det vara några av mina bästa tips, hoppas ni fick lite inspiration. Nu tänkte jag att ni alla skulle få dela med er av era mål inför hösten. Att skriva ner dem och dela med er till andra kan både inspirera och gör så att ni är ett steg närmare ert mål. SÅ vad är era mål finisar med träningen under hösten? Tell me! 🙂

//English: Sorry use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Mina mål för i år är att klara 10 armhävningar på tå, få snyggare hållning, gå ner 8 kg och öka min benstyrka både i styrka och uthållighet 🙂

  Katarina 2015-08-27 02:32:20
  Svara
 • Jag har några mål, som det förmodligen inte kommer ta så lång tid innan jag klarar, men att jag sedan kan bygga upp de. Ett av målen jag har är att springa milen. Det behöver inte gå snabbt, utan det räcker att jag tar mig runt utan att behöva vila. Och för att klara det måste jag försöka får in mer löpning i min träning, samt träna upp psyket då det ofta är mitt huvud som säger stopp i både löp- och styrketräning 🙂

  Linnea 2015-08-26 21:01:36
  Svara
 • Jag vill först och främst variera min träning mer för att hålla motivationen och det roliga i träningen uppe! Såsom cirkelpass, löpning, yoga, styrketräning osv. Sen vill jag ha in mer rörlighet och bli smidigare, älskar den känslan! Vill även utveckla min explosivitet med mycket plyo-övningar och HIIT! För hade gärna velat genomföra någon typ av hinderbana-tävling i höst och vara i bra form till det:) En sista sak jag också vill göra är att förbättra min tid på milen, under 45 😀

  Stina 2015-08-25 09:43:20
  Svara
 • Åh jag har så många mål… men med just denna hösten så är mitt ENDA träningsmål att vänja kroppen vid mycket träning. MYKCET träning. Jag vill träna både löpning inför halvmaran, styrka 4 ggr i veckan. Och sedan vill jag promenera för det är så skönt, göra cirkelpass för att det verkar så effektivt, grupppass (zumba, bodycombat etc) på gymmet för det är så förbaskat skoj, pilates för det är gött för styrkan och balansen, yoga för rörligheten… Jag kommer lätt upp i tre pass per dag när jag försöker sätta ihop ett schema, så mitt mål är helt enkelt att lära mig träna mycket, UTAN krav på prestation varken i fart eller vikt. Lyfter jag 2 kg hela hösten får jag väl göra det, så länge jag lyfter dem. Om jag powerwalkar vartenda löppass istället för att springa får jag väl göra det då, så länge jag kommer ut. DET är mitt mål med hösten, att vänja kroppen och huvudet vid mycket, men lätt träning så att jag senare kan börja trappa upp de delar jag vill fokusera på.

  FIT by Emma Hå 2015-08-25 07:49:07 http://emmahas.se
  Svara
 • Jag har flera mål, men först & främst är det att Jag vill gå ner 10 kg (det är den vikten jag mår bäst på).
  För att nå detta har jag några delmål som jag tror både kan förbättra chanserna att nå dit samt få mig att må bättre:
  1. hård styrketräning 3-4 ggr/vecka (inte 6 ggr/vecka som i våras)
  2.Yoga varje morgon
  3. Pilates 2 ggr/vecka (hur tuff den är anpassas efter dagsformen – men älskar träningsformen)
  4. Löpning 1-2 ggr/vecka (skadade mitt knä för 2,5 år sedan & kan äntligen börja springa försiktigt!)
  5. Sist men inte minst (snarare viktgast): hitta en balans i min kost! Inte äta pga känslor, utan av faktisk hunger + sluta när jag är BEHAGLIGT mätt.

  Tack för en superbra blogg Ida!! <3 <3

  erika 2015-08-25 06:44:16
  Svara
 • Jag vill gå ner 6 kilo och kanske lite roligare mål att bli en mer koordinerad dansare. Tänkte börja en kurs på Malmö dansakademi. Älskar dans!

  Arw 2015-08-24 22:53:27
  Svara
 • Gå ner 5 kg innan nyår

  Michelle 2015-08-24 22:32:29
  Svara
 • Mina mål är att bygga upp mina skadade benhinnor för att kunna springa 1 mil och komma ner i spagat 🙂
  Kram

  Helena 2015-08-24 22:01:54
  Svara
 • Mitt mål är att blanda in rena styrkeövningar med kroppsvikt i min yoga, och utföra dem på ett lika lugnt och medvetet sätt som resten av yogapasset. Behöver bli ännu starkare i ryggen än vad jag är idag, då jag jobbar med hästar. Ett mycket slitsamt jobb som kräver bra fysik och uthållighet. Ett annat mål (riktlinje?) är även att alltid göra det som känns kul och mentalt genomförbart. Efter att ha bränt ut sig tidigare år på styrketräning är det oerhört viktigt att tänka sig för så man inte hamnar där igen. Stor kram och ha en härlig Thailandsresa! 😀

  Viktoria 2015-08-24 21:57:59
  Svara
 • Jätte bra tips! Jag har några mål inför hösten/vinter som jag ska klara/ha uppnått till nästa vår.
  Mina gymmål: Kunna göra 2 ordentliga chins, 6 ordentliga dips, 10 pull ups, kunna köra 50kg på skivstången när jag kör squats och bli vigare.
  Mina bandy mål: Har spelat bandy i 3år och börjar snart min 4dje säsong och har satt upp några mål för denna säsong som är: ska bli bättre på skridskor(snabbhet mest), bättre på att använda klubban(skott & dribblingar) och kanske det viktigaste, jobba bort min prestationsångest och inte vara rädd att göra fel. Jag SKA vara bäst nästa sommar.
  Mina skolmål: Att bli bättre på matten och hålla inpirationen uppe då jag nyss börjat gymnasiet och går naturvetenskaps linjen.Sen kanske börja tänka att jag inte ska vara så hård mot mig själv.

  Kram bästa Ida! <3

  Wilma 2015-08-24 21:49:23 http://nouw.com/wgunnari
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej på 15 år som älskar att träna och gör det regelbundet ca. 4-5 i veckan. Jag bor nära där jag tränar och det tar ca. 10 min att gå hem. När jag kommer hem duschar jag och gör mig i ordning innan jag äter middag. Jag äter alltså inget förens kanske 30-40 minuter efter att jag har tränat. Min fråga är då hur mycket det man äter efter träningen påverkar träningsresultaten. Jag vet att jag äter bra, nyttigt och varierar men det jag är orolig över är att jag inte äter något direkt efter träningen. Jag undrar alltså hur viktigt det egentligen är att äta något direkt efter träningen. Skulle mina resultat påverkas om jag åt något litet direkt efter träningen istället för en stor middag ett tag efter?

  Tacksam för svar och tack för en amazing träningsblogg och inspiration! 🙂

  //Elsa

  Elsa 2015-08-24 21:42:08 http://ohras.blogg.se
  Svara
 • Mitt mål är att gå ned i split. Jag hade ett mål tidigare under året om att springa maraton, och det checkade jag av i maj vilket kändes underbart. Spliten har jag jobbat på i flera år, men först här i somras har jag börjar stretcha ordentligt, två min på varje (genom ditt stretchprogram tidigare) och det har verkligen gett resultat! Så taggad på att nå mitt mål 🙂

  Natha 2015-08-24 19:51:51 http://www.nathanelle.devote.se
  Svara
 • Jag ska ta tag i mina 10 gravidkilon som sitter som berget. Förhoppningen är också att mina rygg- och höftproblem ska försvinna. Har i stort sätt inte tränat alls på två år på grund av olika orsaker så det blir verkligen att börja på ruta 1. Hittade din blogg nyligen och blir inspirerad.

  Anna 2015-08-24 19:50:16
  Svara
 • Mina mål!? Hm… Gå ner ca 10 kg!! 😀 😀 😀 Men inte till höst eller under hösten. Det är till nästa sommar, så 1 år, sen vill jag väga ca 55 kg. Det är ungefär 10 kg, minst. Jag är 156 cm kort, jag mår bäst när jag väger runt 53 kg. Men det tar jag sen, ska i alla fall ner till 55! Så det enda målet jag har i livet gällande träningen är typ det. Helt fixerad, helt låst, helt blind på annat, för jag vill inte ha dessa gravidkilon kvar längre.

  Diana (La Madre) 2015-08-24 19:48:31 http://lamadre.se
  Svara
 • Hej

  Jag ville tipsa om en jättebra online store som jag hittade www.rrebellion.com

  Tack för en jättebra blogg.

  Lisa 2015-08-24 19:39:26
  Svara
 • Vet aldrig när jag får jobba så jag försöker träna de dagar jag kan och blir nöjd bara jag hinner ta mig tiden 🙂 ska försöka mig på halvmaran nästa år så löpningen måste förbättras. Har klarar 14 km och då fick jag ont i ben och fötter och fick avsluta pga det. Ska kolla på nya skor och vänja mig vid de längre sträckorna. Har även fått upp ögonen för intervaller. Tycker om cirkelträning och grupp-pass för att inte sätta så stor press från mig själv. Jag håller träningsglädjen uppe genom att bara göra det jag tycker om. Ska försöka bli av med min smärta i axlar och rygg så det blir en del träning och rehabövningar, samt massage och stretch

  Maria Nilsson 2015-08-24 18:39:56
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt