Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

QUINOABIFFAR – RECEPT

vegetarisk-middagvegetarisk-middag1quinoabiffarquinoabiffar-receptquinoa-biffar-receptquinoabiffar-2quinoabiffar-recept-1

Alltså hur söt är inte min pojkvän i köket? Haha, totalt kaos men oj så god maten blev! Som jag berättat så har ju jag blivit vegetarian och jag är så stolt att jag nu klarat mig i en hel vecka utan problem. Trodde omställningen skulle bli värre men när jag tänker efter så käkade jag inte så mycket kött/fågel innan så det har inte varit så svårt alls. Men jag är extra stolt över min pojkvän som också blivit vegetarian från att äta ganska mycket kött/fågel/fisk. För honom har det varit lite värre då han också bär på 100kg och behöver nu äta väldigt mycket mat för att få i sig tillräckligt med energi. Han har mått lite sådär och känt sig slö så ni får peppa honom att fortsätta! 🙂

I alla fall så har vi bestämt att vi ska laga mat till varandra så många helger vi kan för att lära oss nya recept. Så TACK för alla grymma tips ni gav i DETTA inlägg. Kommer vara till stor hjälp! I lördags bjöd Alex mig på lunch och i söndags bjöd jag honom och tänkte dela med mig av recepten till er så ni också kan laga mer vegetariskt 🙂 Här kommer Alex recept på quinoabiffar.

Quinoa biffar 2 portioner

1 dl quinoa

1 ägg

50g riven ekologisk ost

1 dl hirsflingor

1/4 olivolja

salt, peppar

Gör så här: Koka quinoan enligt anvisning. Rör ihop ägg och hirsflingor i en bunke och låt stå i 10 min. Riv osten och lägg ner den och quinoan i bunken och salta och peppra. Forma önskade stora biffar och vänd dem i hirsflingor och stek i smör någon min på varje sida. Alex serverade med en grönkål, tomat, olivolja och en röra på keso, citongräs och lime.


 

//English: How cute is my boyfriend in the kitchen? This saturday he made vegetarian dinner for me and here is the recipe.

Quinoa patties 2 servings

1 cup quinoa

1 egg

50g grated organic cheese

1 cup millet flakes

1/4 olive oil

salt, pepper

Boil the quinoa as directed. Stir together eggs and millet flakes in a bowl and let stand for 10 minutes. Grate the cheese and put it down with quinoa in the bowl and add salt and pepper. Shape the desired big steaks and turn them into millet flakes and fry in butter some minutes on each side. Alex served with kale, tomato, olive oil and cottage cheese with lemon grass and lime.

follow-mikz

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Quinoa biffarna var så goda!!

  Tyra 2015-09-02 13:29:59
  Svara
 • Så kul att du är vegetarian!! Det är jag med! 🙂 Och så fina kort, kram!

  Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet 2015-08-19 22:09:39 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Vart kommer vardagsrumsbordet ifrån??

  Elli 2015-08-18 21:57:20
  Svara
 • Så got det ser ut, måste provas!!

  Annie 2015-08-18 18:48:08 http://www.nouw.com/annieknutsson
  Svara
 • Jag äter väldigt mycket vegetariskt och lägger ut alla mina recept på min blogg. Du hittar dom högst upp vid fliken ”ätbart” och sedan klickar du på ”vegetariskt” 🙂

  Sofia 2015-08-18 10:59:11 http://sofiaerikssonsliv.blogg.se
  Svara
 • Gud vad glad jag blir över att se att du och din pojkvän blivit vegetarianer!! <3 Önskar fler hade orken och viljan att ta tag i det med tanke på all skada det gör på ex. miljön att äta massa kött. Jag har varit vego sedan jag var 14 och är nu 30, och det blir enklare kan jag säga! Man vänjer sig och hittar sina favoriter osv. Sedan är utbudet så sjukt mycket bättre nu än när jag blev vegetarian.

  julia 2015-08-18 10:37:11
  Svara
  • Svar på julias kommentar.

   Ja men vad kul att höra och det känns riktigt bra faktisk och ser fram emot att testa massa nya recept mm 🙂 Ska försöka inspirera fler att bli veg 🙂

   idawarg 2015-08-19 18:24:14
   Svara
  • Svar på julias kommentar.

   Och ev. ännu ett plus förresten, både jag och min syrra som är vegan brukar bli tagna för att vara typ 10 år yngre än vad vi är. Haha 😉

   julia 2015-08-18 10:47:14
   Svara
   • Svar på julias kommentar.

    Haha underbart, det är ju ett stort plus i kanten 🙂

    idawarg 2015-08-19 18:24:55
    Svara
   • Svar på julias kommentar.

    Det behöver man inte vara vegan för att bli tagen för. Har gjort en scanning för inte så länge sen och den säger att min kropp är 17 och skulle folk inte veta min ålder så är det inte en enda som har gissat rätt ålder på mig. Folk säger alltid att jag inte är äldre än 20 och blir förvånade när jag säger att jag är betydligt äldre än så.

    Zandra Karlsson 2015-08-18 11:54:04 http://ww.nouw.com/83zandra
    Svara
    • Svar på Zandra Karlssons kommentar.

     Vad tråkigt att du blev så provocerad av en välmenande mening riktad till ida.

     julia 2015-08-18 21:13:46
     Svara
     • Svar på julias kommentar.

      haha, men är du på riktigt? var har jag sagt att det är ”enda sättet att se yngre ut”? jag drog upp det som ett skämtsamt exempel och uppmuntring med en blinksmiley efter! och jag har som sagt varit vegetarian i över 15 år så jag pallar inte diskutera med varenda person som blir provocerad av min livsstil. men tror inte du behöver oroa dig över vad som kommer hända om alla äter vegetariskt, för det är långt ifrån ett problem i nuläget 😉

      julia 2015-08-18 22:47:26
      Svara
     • Svar på julias kommentar.

      Återigen finns fler än enbart ett sätt att både se yngre ut ( utan skönhetsingrepp ) och att fungera. Tragiskt att du inte kan svara på frågorna ( men du har väl inga svar ) antar jag. Men har man inte det ska man heller inte yttra sig om saker och ting.

      Zandra Karlsson 2015-08-18 21:50:45 http://ww.nouw.com/83zandra
      Svara
    • Svar på Zandra Karlssons kommentar.

     good for you! försökte mest peppa eftersom jag tycker det är bra när folk vågar välja vegetarisk kost..

     julia 2015-08-18 16:43:38
     Svara
     • Svar på julias kommentar.

      Du får det att låta som att det är det enda alternativet för att se yngre ut. Dessutom är det långt ifrån alltid det handlar om att våga äta vegetariskt, visst har man inte kunskaperna som krävs så är det verkligen en chansning man gör. Detta är inget som vare sig alla ska eller kan göra. Och det krävs mycket mer av moder jord om alla skulle äta helt vegetariskt ( och äter man kyckling och fisk är man inte vegetarian ) eftersom man behöver äta så mycket mer än annars. Och vad säger moder jord om mer av denna belastning?

      Zandra Karlsson 2015-08-18 18:42:02 http://ww.nouw.com/83zandra
      Svara
 • Oj vad grymt, men har du blivit helt och hållet veggo? Jag menar, ingen kycklingfile eller lax eller så alls eller? Hur ersätter du det då? Jag har länge velat bli helt vegetarian, vill inte äta djur om man säger så, men har för lite kunskap gällande vad man då ersätter allt med. Tips, massa tips tack. 😀

  Lycka till med allt förresten <3

  Diana (La Madre) 2015-08-18 10:25:48 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Diana (La Madre)s kommentar.

   Ja jag är helt veggo nu! Eller jag kommer säkert äta fisk ibland men ska verkligen försöka köra helt veg så mycket jag bara kan :)Nej jag vet jag vill eller inte äta djur. Känns så himla fel 🙁 Jag kommer komma med massa tips och recept här så håll utkik. Kramis

   idawarg 2015-08-19 18:23:16
   Svara
 • Jag peppar med att han kommer känna sig sååååå pigg sedan då omställningen i kroppen är gjord efter någon vecka. Han kan inte ens föreställa sig det nu! 😀 Heja! Vad bra ni är! ^^

  Bunny 2015-08-18 10:11:30 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • måste testa detta! det såg ju godumligt gott ut 😀

  Vanessa andersson 2015-08-18 09:50:51 http://vanessaandersson.se
  Svara
 • Ser gott ut! Och vad väger du så att man kan sätta hans vikt i perspektiv?

  Sofia 2015-08-18 09:23:13
  Svara
 • Det känns som att all nyttig mat är dyr… har du tips för billig men nyttig mat för mig som är student? 🙂

  caroline 2015-08-18 09:03:12
  Svara
  • Svar på carolines kommentar.

   Jag ska försöka skriva ett inlägg eller göra en video om det men det får bli när jag är hemma från Thailand. Kramis

   idawarg 2015-08-19 18:20:53
   Svara
 • Åh så gott, tror jag ska laga det idag eller imorgon. Är själv vego och ibland tryter fantasin lite hehe.

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna - Skönhet- och fitnessjunkie! 2015-08-18 08:46:06 http://johannagrahn.se
  Svara
 • Oj så gott det ser ut! Ska verkligen testa. Vilken quinoa använde ni? Jag tror det finns både svart och vit quinoa:)

  Louise 2015-08-18 08:21:53
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind