Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TORSK MED SÖTPOTATISMOS – RECEPT

nyttig-lunch torsk-sotpotatis

God morgon mina älsklingar och stort TACK för alla grymma vegetariska tips! Kommer att komma till stor hjälp! Som jag sa till er så kommer jag ibland äta lite fisk och min favorit just nu är torsk. Den här rätten lagade jag förra veckan och det var torsk med sötpotatismos och gröna bönor! MUMS!!! Jag köper färsk torsk i min mataffär för det är 100gånger godare än fryst och typ billigare också. Men nästa gång jag gör denna så kommer det vara med grönsaksbiffar eller halloumi. Här kommer receptet.

Ingredienser:

150 g färsk torskfilé

1/2-1 sötpotatis

2-3 msk ekologiskt smör

ekologiska gröna bönor

citron

havssalt, peppar.

Gör så här: Skala och skär sötpotatisen i små bitar och koka 20-25 min. Skär sedan torsken i små tärningar och stek i smör på låg värme och krydda med salt och peppar. Lägg sedan i en stor klick smör, lite salt och peppar bland sötpotatisen och mosa/mixa till ett mos. Servera med kokta gröna bönor (gärna med smör på), färsk baby spenat och färsk citron.


 

//English: Here is a very good recipe on cod with mashed sweet potatoes. YUMMIE!

Ingredients:

150 g fresh cod fillets

1 / 2-1 sweet potatoes

2-3 tbsp organic butter

Organic green beans

lemon

sea salt, pepper.

Peel and cut sweet potato into small pieces and cook 20-25 minutes. Cut the cod into small cubes and fry in butter over low heat and season with salt and pepper. Put butter, a little salt and pepper with the sweet potato and mash/blend to a puree. Serve with cooked green beans (preferably with butter), fresh baby spinach and fresh lemon.

follow-mikz

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Mm, ser riktigt gott ut! 🙂

  Johanna 2015-08-14 13:36:49 http://www.doowop.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Jag kan tipsa om att rödbetsbiffar är en supersmarrigt och vegetariskt.
  Jag tar
  tre skalade rödbetor, en potatis och river grovt.
  En finhackad lök.
  En skvätt oatly havregrädde.
  Svartpeppar,salt,muskotnöt (eller vad man nu sj tycker passar).
  Vitlök om man vill.
  Ett ägg (kan skippas, mer fiberhusks ist.).
  Kikärtsmjöl och fiberhusk.
  Blanda ihop och låt stå i kylen och dra sig.
  Sen forma till biffar och stek på hög värme 5-8 min varje sida. Jag steker alltid i smaklös kokosolja.

  Man kan slänga in dom i ugnen en stund på 150 grader.

  Ann 2015-08-14 11:51:50
  Svara
 • * tränar fys

  Olivia 2015-08-14 11:27:15
  Svara
 • Hej Ida. Jag går på fotboll och vi fys en gång i veckan med en riktig löptränare, han säger att jag måste bygga upp både musklerna runt knäna ( men kan inte köra squats och knäböj pga knäproblem) och ryggmusklerna men har inga bra övningar. Så jag undrar om du skulle kunna göra en video med ett ryggpogram och benpogram utan redskap. (är 13 år)

  Världens bästa träningsblogg!

  Olivia 2015-08-14 11:26:35
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej, vill bara tipsa om appen knäkontroll som ger massa bra tips knäövningar för fotbollstjejer! 🙂

   Frida 2015-08-14 18:05:03
   Svara
 • Hej! Jag är också vegetarian man jag äter fisk och ägg. Jag vet att du äter fisk ibland, men jag undrar om du äter ägg? Jag har tusentals goda ”vegetariska” recept som innehåller ägg, men innan jag skriver dem i kommentarerna är det bra och veta om du äter ägg
  Du är grym, kram!

  Felicia 2015-08-14 11:12:09
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har precis införskaffat mig i en inflamino från holistic och jag undrar om jag skulle kunna få några tips där man kan slänga i lite sånt i sin kost. Jag brukar inte göra så mycket smoothies men kanske får bättra mig på det.. Kan man slänga i det i bananpannkakor? Bara blanda ut det med vatten och dricka det?

  Mvh
  Malin

  Malin 2015-08-14 09:32:12
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin! Ja du måste bli bättre på smoothies för det är det absolut bästa tycker jag. Du kan slänga i det i raw bollar och bars ockås och även i pannkakor, bröd, gröt mm men när du värmer protein så förstör mycket bra i proteinet så det bästa är att ha det i kalla saker och då är ju smoothie, bars och bollar bäst. Men jag brukar även ta det enbart med vatten också. I början var det sjukt äckligt men nu tycker jag det till och med är gott 🙂 Kramis

   idawarg 2015-08-14 09:55:57
   Svara
 • wow så gott det ser ut!

  JOSEFIN B 2015-08-14 09:10:15 http://www.joseefiinb.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt