Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Q&A – JÄRNBRIST? TIPS PÅ NYTTIGA MELLANMÅL?

question-answer

Jag vet att du endast äter rött kött några gånger i månaden. Själv äter jag det extremt sällan. Har den senaste tiden blivit fundersam om jag får i mig tillräckligt med järn. Jag äter i te vegetariskt i övrigt utan äter fisk, fågel, ägg, mörka bladgrönsaker som innehåller mkt järn, frän och nötter. Med hur tänker du för att få i dig tillräckligt med järn? Kram

SVAR: Hej och tack för en bra fråga. Det stämmer och nu äter jag knappt rött kött alls om inte någon bjuder på det. Jag började för ett tag sedan känna mig väldigt hängig och kollade upp det och jag hade brist på järn så nu tar jag tillskott på det och det känns så mycket bättre. Så känner du dig trött och hängig så testa ta tillskott. Jag anväder mig av Holistics Järn tillskott. Kram, I

Hej Ida! Jag är en tjej på 13 år och fyller 14 i september! Och jag undra om man kan tajta till kroppen eller vad man säger på 65-75 dagar??och om man kan hur gör man? Träning? Mat? Och så att du förstår så har jag lite mer fett på kroppen en vad man ska ha eller vad mina kompisar har. När jag är i skolan måste jag ju äta skolmaten och när jag är hemma äter jag de som bjuds me vi äter väl ganska nyttigt tror jag:) sen undrar jag även om du har några tips på nyttiga snacks skulle bli jätteglad! Och undrar även om proteinbars är bra och vilka som är bra och när man ska äta dom och hur ofta?? Tacksam för svar! 

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Du är så ung fortfarande så du ska inte mixa med maten eller gå på någon diet. Rör på dig regelbundet och ät bra mat så kommer du få en hälsosam kropp. Det du kan göra är att minska/byta ut socker, godis, glass mm. mot att äta bra mat. Stressa inte över att du har mer fett än dina kompisar. Du växer fortfarandde och mycket händer i din kropp.

Jag har massa bra recept på mellanmål och du hittar alla mina recept samlade i min app i Mikz under R i menyn. (Ladda ner gratis HÄR). Men vill du kolla i bloggen så hittar du mina 7 favoritrecept på nyttiga mellanmål här!

Angående proteinbars kan det vara ett bra aletrnativ på mellanmål. Jag köper aldrig bars utan bakar själv, men ska du köpa så gå till en hålsokostaffär och välj någon som är naturlig och ekologisk. Alla raw bars är toppen 🙂 Kram, I

Hej Ida! Jag har bestämt mig för att till 100% testa en månad helt utan mjölkprotein, för att se om det är det jag blir uppblåst av. Jag funderar på att köpa Inflamino från Holistic men tills dess undrar jag om du har något tips på ett återhämtningsmål som inte innehåller mjölkprotein och som går bra att ta med till gymmet?
Tack, du är grym!

SVAR: Hej och tack snälla! Det låter som ett superbra ide 🙂 Inflamino är verkligen toppen och jag använder det som mellis och återhämtning. Andra bra mellis som du kan ta med dig är ex kokt ägg, naturella nötter, raw bars/bollar (köp eller baka själv). Kramis, I

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej!
  Vill bara tacka för att du gör ett så bra jobb med din blogg! Du har fått mig att gå från deprimerad och sängliggande till att börja äta ordentligt och både springa på gym och utomhus. Du är min frikkin superhero, keep it up! <3

  Lisa 2015-08-10 10:45:05
  Svara
 • att utesluta mjölk, mjölkprotein och gluten är verkligen det bästa för uppsvälld mage. jag själv har problem med min mage den blir jätte stor när jag äter mycket mjölkprodukter, men nu har jag slutat med det och den mår fint! och förra sommaren bodde jag i turkiet i 3 veckor och där åt jag varken mjölk eller glutenprodukter och jag tror aldrig min mage varit så platt någonsin! så det som verkligen funkar är mycket frukt och grönsaker och inga mjölk eller glutenproduter 😀

  Sanna 2015-08-10 10:19:25
  Svara
 • Hej ida! Vill börja med att säga att älskar din blogg, du är så inspirerande!:) en sådan sak som jag undrar, har också funderat att testa helt mjölkfritt, men undrar vad man kan ersätta kaffemjölket med?

  Erika 2015-08-10 09:07:35
  Svara
 • Finns det något sätt att öka sitt järnintag via kosten?

  Patricia 2015-08-10 07:47:41
  Svara
 • Hej bästa Ida!
  jag tänkte nu beställa chlorella tabletter som jag alltid gör varje månad, tack vare dig! Men de verkar inte finnas på hemsidan? Vet du var man kan köpa de någonannanstans? För dina länkar fungerar inte? 🙁
  KRAM

  Wickan 2015-08-09 20:58:49
  Svara
 • Hej! 🙂
  Tack för en bra blogg med många bra tips och motivation!
  Jag äter vegitarisk kost och har problem med magen och tror att jag som många andra lider av IBS. Jag äter laktosfritt, glutenfritt och försöker att undvika bönor och nötter. Men blir ändå lätt uppsvullen. Jag tränar regelbundet 3-5 gånger i veckan då jag blandar styrketräning med joggning och spinning. Jag jobbar mycket och kan därför vara svårt att hinna med att äta direkt efter träningen. Jag skulle vilja köpa produkter från holistic då jag tycker att de verkar bra. Men det är så himla många produkter att välja mellan och skulle behöva hjälp där. Jag vill köpa tillskott som man kan ta innan måltid som hjälper matsmältningen och även ett bra proteinpulver för återhämtning efter träning. Tacksam för svar 🙂

  Anna 2015-08-09 20:39:48
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna, IBS är verkligen pest och pina. Jag har testat att äta efter Fodmap och det har gjort mig bättre, just nu faktiskt riktigt bra. Jag åt strikt under ca tre veckor och nu kan jag äta ännat också. Om jag fuskar så kommer problemen tillbaka men då äter jag ”stikt” igen och det tar någon dag så är det bättre. Googla Sofia Antonson, PTemma har ätit efter Fodmap. Sedan är Supergreen från Holistic bra för sådana magar. Det går att bli bättre och få tillbaka energin.

   Anna 2015-08-10 09:16:43
   Svara
 • Hej Ida!

  Jag vill sluta äta sötsaker. Tycker du att det är dumt att tacka nej till fikabröd, desserter och andra sötsaker när man blir bjuden? Jag dricker ju gärna kaffe och det är också fika ju 🙂

  Sofia 2015-08-09 16:17:59
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia! Det låter som en bra ide. Jag tackar alltid nej om jag inte vill ha. Kaffe är absolut fika det med 🙂 Kramis

   idawarg 2015-08-09 18:40:56
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack för svar Ida! Då kan det också fungera att sluta med sötsaker som en vana? Jag har gjort så i perioder och det känns bra. Har du erfarenhet av om det kan fungera i längden? Jag ska lägga till att jag kan mycket om mat och äter ordentligt. Det är bara sötsaker som spelar ett spratt för att det är så vanligt förekommande i vårt samhälle. Därför lite knepigt. Men jag får mer energi av att utesluta sötsaker men känner inte många som undviker det. Det är nog jag som ska vara starkare och stå för hur jag vill ha det 🙂 Kramis

    Sofia 2015-08-10 09:04:07
    Svara
 • Hej Ida 🙂

  Vad tycker du om sushi? Är det bra att äta ur ett hälsoperspektiv?
  Kram

  Helena 2015-08-09 14:32:11
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Åh sushi är så gott och det kan man absolut äta ibland. Vill man gå ner i vikt så är ju sashimi ett nyttigare alternativ då sushi riset innehåller endel socker. Kramis

   idawarg 2015-08-09 18:41:56
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt