Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR MÅNGA GÅNGER I VECKAN BORDE MAN TRÄNA? BRYTS MUSKLERNA NER?

ida-warg-anna-nystrom-dackquestion-answer

Hej Ida! För det första vill jag tacka för en supergrym blogg Ida! Jag började fundera då jag läste ditt inlägg att ifall man inte tränat på länge, låt säga en sommar och man tränat regelbundet innan, är det som att börja om från början då? Eller hur länge tar det för muskler att brytas ned samt konditionen att försämras? Och för att bibehålla muskelmassa & bra kondition, hur många ggr i veckan borde man minst träna? Tack på förhand! Kram

SVAR: Hej och tack för din kommentar 🙂 <3 Det beror på hur lång tid det gått men oftast inte. Har du en gång haft musklerna så är det lättare att hitta dem igen och få kontakt med dem. Ex. jag har ju dansat i många år innan men har nu inte dansat på över 3 år. Skulle jag börja igen skulle det först vara supersvårt men jag skulle ju hitta tillbaka och bli bra igen mycket fortare än någon som aldrig dansat innan. Jag tycker att 3 gånger i veckan är perfekt för någon som vill hålla igång och vara hälsosam. Kör man bara 1 gång i veckan kan det vara tufft och kännas lite som att man börjar om varje vecka. Konditionsträningen där emot är en färskvara som försvinner ganska fort men jag tror även där att om man en gång haft det så är det mycket lättare och går snabbare att hitta tillbaka. Lycka till med träningen! Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej!
  Har börjat träna på pass (bodypump, step osv) igen, annars gym. Ledaren säger ofta ”dra in naveln”, ”sug in magen och spänn”. Jag har funderat mycket kring detta, om jag gör rätt och så vidare och har upptäckt att mycket av mina tankar under passet går åt till att tänka på detta. Vad är det egentligen dem menar? Hur stor betydelse har detta? Om man inte har den kontakten med sin mage, hur ska man tänka då? Tycker efter ha fått två barn så är det skitsvårt att känna kontakt med magen på det sättet.
  Vore väldigt tacksam för svar!

  Frida 2015-07-22 23:37:22
  Svara
 • Tack så mycket för ditt svar Ida!
  Ha en bra dag! <3
  Kram

  Maja 2015-07-22 15:19:21
  Svara
 • Hej finaste Ida!
  Jag har ett ganska konstig problem som jag desperat behöver hjälp med haha och det är att jag kan äta ofantligt stora mängder utav ost och smör.. Tycker inte ens att det är gott, utan blir egentligen väldigt äcklad utav mig själv! Men kan ändå inte låta bli att hyvla osten när jag ser den inkylskåpet och sen lägga på smör och sen äter till nästan hälften är slut
  Egentligen mår jag inte alls bra utav att äta mejeriprodukter så det är så konstigt att jag inte bara lyssnar på kroppen men det är som ett tvång?! Vet att detta är ett jätte äckligt och konstigt beteende… Vad kan det bero på tror du? Någon mineral/ vitamin brist? Snälla snälla fina du hjälp mig ❤️

  N 2015-07-22 14:39:26
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Hej Naomi och tack för din kommentar! Jag kan bara säga att jag förstår dig fast ost och smör är typ det bästa jag vet 😀 Haha kan äta smör med sked och gärna lite salt på. Haha. Men min kropp mår bra av smör och fett och anväder det bra som energi. Känner du att du inte mår bra av det så är det ju en annan sak. Det kan absolut vara så att du har brist på något som gör att du har sug efter just det. Vad det är du har brist på kan jag tyvärr inte säga. Kan tipsa dig om att göra en hårmineralanalys för att se brister på vitaminer och mineraler så får du en hel översikt för det kan vara lite farligt att gissa sig fram och börja ta enskilda tillskott utan att veta. Googla hårmineralanalys så hittar du bra ställen att beställa det på. Kramis

   idawarg 2015-07-22 17:32:31
   Svara
 • Ooooh jag undrar samma sak som >Elin< här ovanför! Det är något jag har tänkt på mycket! Skulle vara super med ett svar i ett inlägg om det.
  Tack för världens mest inspirerande blogg, du är en stjärna! ^^

  Bunny 2015-07-22 13:51:22 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag vill få en slank och tajt kropp med lite muskler ej överdrivet. Tycker du att man ska använda sig av deff då? Brukar du deffa och bulka? Eller är detta bara onödigt om man inte tävlar i fitness? Du driver en superbra blogg du är en stor förebild för mej!:)kram

  elin 2015-07-22 13:47:53
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind