Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BUTT & LEG EXERCISE – JUMPING LUNGES

jumping-lunges-9jumping-lunges-7jumping-lunges-6jumping-lungesjumping-linges-1jumping-lunges-3jumping-lunges-4

Här kommer en grym övning för ben och rumpa och den heter hoppande utfall/jumping lunges. Har man inte tillgång till gym så är den här perfket då den tar rikigt mycket även om man inte har vikt.

Gör så här: Börja i ett utfall och hoppa rakt upp och växla ben. Landa i ett utfall och kontrollera att knät spårar över tårna och håll bålen genom hela övningen. Jag brukar lägga in denna i mina cirkelträningar och kör då 16-20 reps.

//English: Here us a very good exercise for butt and leg, jumping lunges. If you do not have acess to the gym this exercise is perfect because its very hard even if you don´t have weights.

Start in a lunge and jump straight up and change leg and land in a lunge on the other side. Tense your core during all exercise and make sure your knee is over your toes when you land. I use this one in my circuit workouts and do 16-20 reps.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej ida älskar verkligen din blogg och du är min största inspiration. Jag har en fråga. Mina knän knäcker väldigt mycket när jag böjer på benen, detta känns väldigt obehagligt men gör ej ont. Jag har alltif haft så på ena benet men i och med att jag styrketränar sen 4 månader tillbaks så har jag fått så på andra knät också. Detta har nu resulterat till att jag unviker väldigt många övningar på gymmet, tex mina käraste knäböj då jag får väldigt ont många dagar efter. Jag såg igår när jag testade knäböj att mitt ena knä viker in, alltså ej går i samma linje som med foten…har det med att jag är stel? Jag har nu försökt ta tag i att stretcha orfentligt och även att rulla. Tackdam för svar! Ps är 17 år.

  ebba 2015-07-17 09:29:05
  Svara
  • Svar på ebbas kommentar.

   Hej Ebba! Jag har haft exakt samma sak och fått ont både i knät som viker in sig och höften efter styrketräning och löpning. Jag gick till en sjukgymnast som sa att det berodde på att jag behövde stärka upp den sidan, och ju mer jag tränade utan att stärka upp, desto mer förslitningar skulle det bli. De rehab-övningarna jag fick var enbensknäböj från bänk (se till att alltid ha knät rakt, så att det inte viker sig) och massa olika höftövningar. Kanske kan va värt att höra med en sjukgymnast! 🙂

   Emilia Carlsson 2015-07-21 15:06:13
   Svara
 • Längtar tills jag kan köra den igen, verkligen hatkärlek,haha 😉 kram

  Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet 2015-07-17 08:30:38 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Hej! Jag är ny här hos dig men älskar redan din blogg! Tänkte dock fråga en sak..
  Har du några tips på hur man ska träna eller några specifika övningar för att man ska få plattare och fastare mage + lår? Jag har gått ner ca 20 kg de senaste månaderna genom att träningscykla och äta bättre men nu vill jag platta till magen och låren också.

  Sarah 2015-07-17 07:19:45
  Svara
 • Härliga bilder. Ser ut som att du svävar omkring 🙂

  Anna 2015-07-16 21:32:50
  Svara
 • Haha åååååh jag HATAR jumping lunges, så Fruktansvärt jobbig haha!! Men effektiv deluxe 😀

  Stina 2015-07-16 17:00:58
  Svara
 • bra tips, något man verkligen ska testa! 🙂

  pauliina Larsson 2015-07-16 15:53:09 http://misspau.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag har blivit lite sugen på att testa proteinpulver men jag tycker att det är svårt att veta vilket märke och smak man ska välja då det finns så många. Har nu något tips på ett bra märke och en god smak att prova med?
  Kram och tack för en superbra blogg!! 🙂

  amanda 2015-07-16 15:36:40
  Svara
 • Den övningen är grym!!

  Originalet 2015-07-16 14:24:37 http://fames.se/originalet/
  Svara
 • Har verkligen en hatkärlek för den övningen, haha. xD Så brutal men damn, den tar verkligen!

  Sarah 2015-07-16 08:29:11 http://nouw.com/sarahj
  Svara
 • Vilken bra övning, tack för tipset 🙂

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna - Sklönhet- och fitnessjunkie! 2015-07-16 07:11:24 http://johannagrahn.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind