Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Q/A

Hej mina hjärtan! Här kommer svar på några av era frågor från senaste frågestunden på youtube…

Hur gammal tycker du att man bör vara när man börjar träna på gym och hur gammal var du när du började träna på gym?
Kör du på balsammetoden?
Vilken färg är din riktiga hårfärg?
Vad skulle du göra om youtube la ner?
Är det farligt att äta godis/glass mm en gång i v.?
Vilket tränings plagg är ditt favorit?
Har du något husdjur?
Kan man äta för mycket frukt?
Är det farligt att äta för mycket vitaminer och superfoods, och vad är för mycket i så fall?
Hur blir man enklast och snabbast av med sitt sockersug?
Hur ska man träna under sommaren för att ha bra kondition till hösten?

Fortsättning följer så glöm inte prenumerera HÄR 🙂

//English: Video in swedish.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Hej igen och tack för ditt svar, det går över efter en stund efter träningen men håller i sig under hela passet, jag har undvikit socker så gott det går förutom godis tidigare en dag i veckan och äter så rent jag kan och alltid hemlagad mat förutom vegetarisk sushi då och då.

  Jag pratade med en PT innan jag åkte till LA för att prata kost och liknande och han tyckte den jag höll var jättebra och hälsosam likaså träningen men nu när jag tränar hårdare med tyngre vikter märker jag att jag blir mer hungrig och det mycket snabbare trots jag äter nyttigt (inga snabba kolhydrater ect utan bara långsamma, mycket grönsaker/nötter/frukt/bär och proteinrik mat) var tredje/fjärde timme, ska jag öka volymen protein och grönsaker ännu mer då för att undvika att jag blir hungrigare av träningen men samtidigt bygga muskler och undvika viktuppgång?

  Bella 2015-07-17 08:41:34
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Svårt att säga men testa. Tränar man hårt behöver man energi för att orka. Jag lägger till kolhydrater och fett när jag känner mig trött då jag redan får tillräckligt med protein. Kroppen kan ändå inte ta upp för mycket. Testa dig fram och se vad som funkar 🙂 kram

   idawarg 2015-07-17 09:53:46
   Svara
 • Hejsan!
  Jag måste be dig om ett råd, jag har tränat rätt länge nu och får äntligen resultat men under den senaste veckans träningspass har jag börjat må illa under passen vilket aldrig hänt tidigare, jag har visserligen höjt vikterna och lyckats dubbla dem + lite till på 6 månader och kör hårdare motstånd på crosstrainern 5 gånger i veckan och 2 dagar i veckan kör jag bara med promenader som uppvärmning för att låta kroppen vila från den hårda cardion men jag ser till att äta 3 bra mål och 3 mellanmål så jag förstår inte varför jag mår så dåligt mot slutet av passet. Jag dricker inte celcius längre och har inte gjort på 2 veckor eftersom jag har en no-sugar challenge med en vän på 30 dagar. Vad kan illamåendet bero på? Jag tränar 6 gympass per vecka uppdelat på under och överkropp. Tack för all inspiration och hälsosamma recept du delar med dig av!

  Bella 2015-07-16 10:25:40
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Hej Bella! Jättesvårt för mig att säga. kanske är det utrensningen på socker som gör dig illamående? Sedan så mår jag också illa ibland av hård träning och speciellt under benpass. Så äter och vilar du ordentligt så är det säkert ok om illamåendet går över efter träningen? Kramis

   idawarg 2015-07-16 10:38:55
   Svara
 • Ååh du verkar så mysig! Ha det bäst i Frankrike!

  Sofia 2015-07-16 01:17:08
  Svara
 • Hej Ida!
  Jo det är så här att jag läste nyss i nya SOLO och där fanns en artikel om BMI. BMI är någonting som jag väldigt länge har hatat och tyckt är hemskt att läkare kan säga om man är under/överviktig bara genom att räkna ens vikt och längd. Självklart är det i vissa fall en bra måttstock.
  Men vad är din syn på just BMI? 🙂

  Om du har tråkigt på flygplanet hem från vackra Frankrika får du mer än gärna läsa mitt inlägg om vad jag tycker och känner om det! 😀
  http://camillanorman.se/2015/july/tjock-och-frisk-darfor-kan-du-vara-bade-och.html#commentform

  Ha det bäst nu och njut av semestern!

  Camilla 2015-07-15 20:09:34 http://camillanorman.se
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Hej Camilla! jag tycker inte att BMI stämmer alls då det inte tar hänsyn till hur mycket muskler/fett man har på kroppen. Vill man mäta är det bättre att göra det via fettmätning. Kramis

   idawarg 2015-07-16 10:33:18
   Svara
 • Woooop! Tack Ida, lyssnade på dig medan jag värmde upp på löpbandet och minuterna flög iväg!

  Malin 2015-07-15 17:23:16
  Svara
 • Hi Ida I could not understand any of your youtube video i only speak english going mad please please answer my question in english
  What hair color, toner, purple shampoos all hair products to you use to get your hair so white Hugs

  mags 2015-07-15 16:52:07
  Svara
  • Svar på magss kommentar.

   Hi sweetie! Some of my videos have english subtitles 🙂 I just color my hair every 6th week all blond at the hair dresser (dint know what color she use) and then I shower my hair with ID shampo and conditioner and once a month I use coconut oil in my hair for recover. Love, I

   idawarg 2015-07-15 19:49:19
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Hi Ida thank you could you please find out what colour and could you send picture of id shampoo and condtioner never heard of it.please hugs

    mags 2015-07-16 13:03:22
    Svara
 • Hej Ida! Jag fick barn för 3 månader sen och nu är det dags att börja träna igen. Jag tänkte höra om du har tips på magövningar för att få musklerna att dra ihop sig. Alltså bli av med det där mellanrummet om du förstår vad jag menar. 🙂

  Sandra 2015-07-15 15:00:42 http://sandybelles.com
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej Sandra! jag har ett pass som heter inner core på youtube som är kalas. Dock så skulle jag gå till sjukgymnasten först för att se hur just din mage ser ut efter graviditeten och hur hårt du kan träna den. Kramis

   idawarg 2015-07-15 19:52:14
   Svara
 • Sockerberoende och sockersug beror på att man äter felaktigt. Så för att slippa sockersuget ( som kommer av att blodsockret är för lågt ) så är det bästa man kan göra är att äta regelbundet ( inte att utesluta något inklusive socker eftersom kroppen behöver även socker för att den kemiska processen ska fungera i kroppen ). Tar man bort en del så rubbas allt och denkkemiska processen slutar att fungera som den ska.

  Så ät regelbundet. Kroppen behöver oftast något var tredje timme ( men det kan variera och att kroppen kan behöva något oftare eller mer sällan än så beroende på vad man gör om dagarna ). Men äter man mer sällan är risken också stor att kroppen skriker efter något snabbt för att höja sockret och då är det lätt att man tar till sötsaker.

  Zandra 2015-07-15 14:46:51 http://www.nouw.com/83zandra
  Svara
  • Svar på Zandras kommentar.

   Någon har minst sagt missuppfattat hur kroppen egentligen fungerar. Nej socker är absolut inte nödvändigt, nej man behöver inte äta var tredje timme (det om något triggar hunger och sug hos de flesta, att aldrig kunna äta sig mätt) och skulle det stämma skulle vi dött ut under evolutionens gång för länge sedan. Ät mer fett i kosten och betydligt mindre kolhydrater så slipper kroppen ”skrika” (dina ord) efter något snabbt. Vilken stenåldersmänniska åt regelbundet var tredje timme? Och förresten, vilken kemisk process är det som, enligt dig, slutar fungera om man ej äter socker? Du är rolig du.

   H 2015-07-15 22:53:34
   Svara
   • Svar på Hs kommentar.

    Vad har du för utbildning? Hela kroppen är en kemisk reaktion som behöver alla delar för att fungera. Och jo var tredje timme är det som gäller ( med vissa undantag ). Då har jag inte sagt att man ska äta söndags steken var tredje timme men tre huvudmål och sen tre till fyra mellanmål är det som gäller som regel. Suget av sött kommer av lågt blodsocker och hålls den inte på en jämn nivå får man ett ökat sug efter sött. Och enda sättet att hålla blodsockret på en jämn nivå är att äta regelbundet och med jämna mellanrum och återigen för det allra flesta är det var tredje timme som gäller. Äter man regelbundet får,kroppen inget sug efter sött eftersom den får vad den behöver. Socker är också till största delen till vår energi och för att vi ska orka. Var får du energi ifrån utan socker? Så det är snarare du som är ” rolig ” ( eller inte ). Snacka om att vissa behöver läsa på. En bok som förklara saker bra är: Träna din kondition. Den förklarar på nivå av det man behöver veta om kroppen. Så läs den från pärm till pärm och yttra dig mer sen.

    Zara Karlsson 2015-07-16 00:40:37 http://nouw.com/83zandra
    Svara
 • För mig hjälpte inte balsammetoden alls pga tjocklek på håret och fel produkter (trots att de skulle vara ”godkända” för just den här metoden). Håret blev kladdigt, frissigt och inte alls nice. Höll på i 2-3 år och försökte ALLT jag kunde komma på, men inget hjälpte. Tillslut gav jag upp, och träffade i samma veva min nuvarande eko-frisör som istället hjälpte mig att hitta ekologiska/giftfria schampon och balsam. Trots att jag inte körde balsammetoden längre blev håret fantastiskt mjukt, luftigt och inget friss! Idag använder jag endast dessa två produkter, samt eko kallpressad arganolja i topparna när jag vill ha extra glans. Så för just mitt tjocka, torra och frissiga hår var inte balsammetoden rätt grej. Alldeles för mycket jobb och för lite resultat. Men testa själv, vet många som varit oerhört nöjda. Rekommenderar också att köra på eko/giftfria produkter och så lite extra ”skit” (spray etc) som möjligt. Lycka till 🙂

  Viktoria 2015-07-15 14:45:51
  Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Ja men bra tips! Ska också börja använda helt ekohårprodukter och jag kör kokosolja som inpackning och älskar det! Vad använder du för märke på dina produkter?
   Kramis

   idawarg 2015-07-15 19:55:12
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ja, kokosolja är kanon! Vad gäller märke kör jag på GOLD (finns att hitta på de flesta onlinebutiker för hårprodukter). De ser ut, luktar och funkar som traditionella schampon/balsam, men är både ekologiska och miljövänliga! Första eko-produkterna jag funnit som inte är helt parfymfria eller bara doftar väldigt svagt. Är skitnöjd och kommer använda dessa så länge de finns i sortiment 😀 Kram

    Viktoria 2015-07-16 10:59:05
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt