Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MSM

msm-holisticMSM – HÄR!

God morgon mina älsklingar! Igår spenderade jag kvällen med att läsa massa artiklar om MSM som är organsikt svavel. Holistic har precis fått in denna superprodukt och jag har verkligen längtat! Jag testade den för några år sedan när jag var i USA och kommer ihåg att min mage blev så bra. Efter det har jag helt glömt bort den, men nu jäklar tar jag den varje dag.

Förr så fanns svavel naturligt i maten som bla i mjölk och spannmål men nu för tiden är nästan allt borta. Så är det ju tyvärr med all mat och det är därför det är viktigt att äta ekologiskt och det kan vara bra att ta tillskott av vitaminer och mineraler. Jag kommer ta detta MSM varje dag nu framöver och se om det blir bättre.

När jag har läst runt så står det att MSM ska vara väldigt… bra för lederna, hår och naglar ska bli starkare, huden mjukare, har god effekt på allergier och astma, motverkar reumatism och förstoppning, man blir piggare, bättre immunförsvar, reducerar värk i kroppen, är avgiftande och massa annat bra. När jag har googlat runt så har jag läst galet många mirakelhistorier om folk som blivit friska från svåra sjukdomar, blivit av med allergier, läkt skador mm. Har ingen aning om det är sant eller inte men ska bli kul att testa och se om jag märker någon skillnad.

När man börjar ta det så bör man vara försiktig med dosen då den är väldigt avgiftande och symtomen man har kan bli värre men det står att man ska börja med 1 kryddmått och sedan öka tills man känner effekt. Alltså jag kan berätta så mycket om vad jag läst men bättre att ni läser själva. HÄR och HÄR har ni två lite enklare artiklar och vill ni ha ännu mer så googla.

Någon av er som testat MSM och märker ni någon skillnad?

//English: A post about MSM. Use google translate for this one <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Halloj!

  Jag har sedan jag börjat med msm fått knölar I nacken 🙁 Kan det vara något som har med avgiftningen att göra tror du? (inte för att du är någon expert, men tänker att du säkert läst en hel del kommentarer och kanske sett hört något liknande) I övrigt så mår jag superbra sen jag börjat ta det och får nästan som ”cravings” på morgonen ifall jag inte tar det, känner mig sur/grinig och lättirriterad annars liksom. Hade även stela leder och fick lätt ”kramp”, t.ex. om jag skulle öppna en burk så kunde fingrarna fastna I ett visst läge liksom. Helt borta nu! Stort tack för att du tipsade mig om det 🙂

  Martina Viklund 2016-08-19 19:22:45 http://flickr.com/mviklund
  Svara
 • Hej, snubblade in på din blogg då jag googlade MSM. Läst runt lite om det. På vilket sätt mår du bättre? Märkte du stpr skillnad på tex huden? Jag är inne på att testa då jag är lite nyfiken på om det verkligen funkar.

  Garbooh 2016-07-20 00:05:00
  Svara
  • Svar på Garboohs kommentar.

   Hej! Jag älskar MSM och tar det dagligen. Min hy har blivit bättre och klarare, håret växer snabbare med bättre kvalité, magen fungerar bra och jag har blivit av med min astma. I början får man ha tålamod då man lätt kan få utrensningsymtom men håll i dend första månaden 🙂

   idawarg 2016-07-20 12:05:46
   Svara
 • Hej Ida!
  Tack för en superfin blogg! Jag fick nyss hem MSM som jag beställde från sidan och undrar lite om man måste blanda i pulvret i vatten eller om man lika gärna kan hälla ner det i min smoothie? Inte för att det skulle vara något problem att ha det i vattnet, men dricker redan, te, ingefära och citron vatten och spirulina varje morgon, så tänkte om jagg kunde adda det i en smoothie eller om det MÅSTE blandas med vatten?
  Kram!! 🙂

  Melinda 2016-06-24 13:52:20 http://nouw.com/melindaforsberg
  Svara
 • Jag var försiktig i början 1 kryddmått i början, sedan 2 kryddmått efter 6 dagar, blev illamående mm som jag skrev ovan.
  Men det var tvärtom för mig med nr 2, ville, men kunde inte, nu så har jag tröttnat på att ta det lugnt och tar 2 tsk varje morgon tillsammans med C-vitamin. Magen är bra igen och mår toppen. 🙂

  Daniel 2016-06-14 15:59:11
  Svara
 • Hej, Jag har provat Msm i 4 dagar och körde med en tesked direkt för jag har inte tålamod till att trappa upp.. Men jag kissar otroligt mycket, svettas super mycket och mår illa så jag inte ens kan äta. Är de en del av rensningen eller tror du att jag måste trappa ner lite? Kanske har massa gifter i kroppen som måste ut, vad vet jag!

  Alice 2016-06-08 22:52:57
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Japp det är supervanligt. Även att man gör nr 2 ofta 🙂 Mådde exakt så första 2 veckorna men sedan går det över. Det är inte farligt men jobbigt så står du ut kan du köra på annars trappa ner. Tror man ska börja med ett kryddmått egentligen 🙂 Kramis

   idawarg 2016-06-09 05:52:14
   Svara
 • Följer denna tråd. 🙂
  Väldigt intresserad, började med msm (och KS) för ca 1,5 vecka sedan. Började med ett kryddmått, och är upp i 2,5 nu, fick illamående och yr de första två dagarna men nu är jag piggare än någonsin samt att min mat aptit har blivit mycket bättre. Målet är att få bort min ballongmage som är spänd hela tiden.

  Daniel 2016-06-02 19:51:32
  Svara
 • uppdatera gärna med inlägg om hur det går för dig med msm 🙂 jag började ungefär samtidigt som dig så vore kul att höra om, när, hur, andra människor får resultat osv!

  sara 2015-07-13 12:46:10
  Svara
 • Ida hur har det gått? Känner du någon skillnad? Utrensningssymptom?
  Kram Matilda

  Matilda 2015-07-08 13:07:00
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Jag har ju precis börjat men känner faktiskt att jag mått lite illa vilket är ett utrensningssymptom som man kan få vilket är bra. Jag har också varit pigg och magen har fungerat bra de dagar jag tagit MSM. Jag började med full dos med en gång så vill man undvika illamående så ska man trappa upp dosen istället 🙂 Kramis

   idawarg 2015-07-08 13:27:08
   Svara
 • Åh vill oxå testa, låter super bra! Särskilt jag som har astma och är pälsallergiker ska beställa nu direkt.
  Vet du några biverkningar på detta?
  Kram

  Johanna 2015-07-08 12:42:41
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Ja jag vet jag håller verkligen tummarna för att jag kan bli av med pälsallergin. Vill ha en hund 🙂 Ja man kan få avgiftningssymtom som illamående då den är avgiftande. Det är inget farligt utan man kan bara må lite illa. Jag började med full dos så har mått lite illa men det ser jag bara som positivt. Jag kommer snart öka dosen mer. Kramis

   idawarg 2015-07-08 13:33:12
   Svara
 • Jag provade msm när jag hade klåda/svampinfektioner för att jag hörde om det ska vara bra för det mesta, då också bakteriefloran. Efter ett halvår av irriterande kliande (och extra mkt under mens) så försvann det efter en månads användning av msm! DOCK kom det tillbaka på en gång när jag slutade men efter ett tag så kom kroppen i balans igen av sig självt. Så jag tror verkligen på det 🙂

  Camilla 2015-07-08 01:47:19
  Svara
 • Hej!

  Jag har använt MSM men jag tillhör tyvärr skaran som blir trött av det. Dom flesta blir ju piggare men så är vi en mindre skara som blir sega. Provat flera gånger längre perioder men fungerar inte. Så himla synd då håret och huden blir så bra! Har även använt på exsemhäst med mkt goda resultat.
  Är också användare av KS. 😉
  Tack för en otroligt inspirerande blogg. Så härligt när man finner en person som tänker lika med kost, ekologiskt m.m.

  Ann 2015-07-07 11:59:16
  Svara
  • Svar på Anns kommentar.

   Okej ja då får vi se vilken av de personerna jag är. Varför blir man trött av det?
   Ja KS är bra grejer haha 🙂 Tack finis vad kul att höra! Kram, I

   idawarg 2015-07-07 16:38:11
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Jag vet faktiskt inte varför vissa blir trötta av de. OM det kan va en del av utrensningen… Dock har jag kört rätt länge i omgångar och provat att minska ner nåt hack m.m. men det har ej hjälpt. Jag tycker att det är en super produkt så jag lär försöka igen nån gång. Som sagt… huden och håret blir kanon!
    Du får uppdatera om ett tag om du upplever någon effekt! 🙂

    Ann 2015-07-07 23:54:30
    Svara
    • Svar på Anns kommentar.

     Ja jag tänkte också att det kan vara en del av avgiftningen. Blir jag trött så kommer jag nog testa öka dosen istället. När jag läser runt så skriver vissa att man istället ska öka dosen om man ej får den effekt man önskar 🙂 Åh att hud och hår blir fint är ju bara helt magiskt! haha inte helt fel 🙂

     idawarg 2015-07-08 08:17:25
     Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga som jag skulle bli glad om du svarade på. Förra sommaren tränade jag med en PT som rekommenderade mig att testa en variant av periodisk fasta. Jag jobbar 07:00-16:00, går upp 05:00 och mitt problem var(/är fortfarande ibland) att jag blir fruktansvärt trött på eftermiddagarna, det vill säga cirka 15:00-18:00, det vill säga tiden jag helst skulle vilja träna – direkt efter jobbet. Han rekommenderade mig att bara dricka kaffe på morgonen och vänta med frukosten till cirka 10:00. I början kände jag en positiv, piggare effekt, nu vet jag inte. Vet att en ordentlig lunch gör underverk, annars är min största räddare under eftermiddagen något sött (har provat de flesta ”nyttiga mellanmål” istället men de gör tyvärr inte samma märkbara skillnad…). Hursomhelst, min fråga är egentligen; hur ser du på att vänta så länge innan man äter något på morgonen?

  Hanna 2015-07-07 08:36:24
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna! Jag hade också en PT för något år sedan som fick mig att testa periodisk fasta och jag kände exakt samma. Vissa dagar var det toppen men månag dagar och speciellt när jag tränade blev jag alldeles för trött och fick en dipp efter lunch. För mig funkade det inte och jag mår bättre av att äta regelbundet under dagen. För vissa funkar det toppen och då är det bara att köra men lyssna på din kropp och tvinga dig inte till något du inte mår bra av. Vi alla är olika 🙂

   idawarg 2015-07-07 09:02:04
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en så inspirerande och bra blogg! Jag skall också precis börja med MSM så det är spånnande att du också börjar nu! Berätta gärna om vad det ger för effekter och dylikt då du använt det en tid! Har du läst något om KS? Kolloidalt Silver? vad anser du om det? kram och ha en bra dag!

  Frida 2015-07-07 08:03:12
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Hej Frida! Ja så himla kul och jag ska absolut berätta. Du får också gärna berätta vad du tycker när du testat 🙂 Ja jag använder kollodialt Silver ibland och speciellt när jag reser. Vågar inte skriva om det för folk blir galna på mig da, haha, men jag skippar vaccin när jag reser och kör på silvret istället och varje gång jag känner mig sjuk så kör jag några shottar 🙂 Men se till att använda ett bra silver. Jag anväder detta http://vitamera.se/ref/idawarg/kolloidalt-silver-1-liter-46.html

   idawarg 2015-07-07 08:29:29
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Hejsan Ida!

    Tack för en superfin blogg! Jag uppskattar att du visar hur träning och hälsa inte måste vara ett fokus på att gå ned i vikt, hoppa över måltider eller hetsträna. Det är givande att läsa om en livsstil där fokuset ligger på att må bra som person. Därför bli jag mycket fundersam när jag hör att du använder och rekommenderar kollodialt silver. Många av dina läsare är unga. Många av dem ser dig som en ”allround-expert” inom träning och hälsa. Många av dina läsare är inte är källkritiska. Du har därmed en mycket stor påverkan på deras levnadsvanor.

    Jag vill inte på något vis uppmana dig till att sluta förespråka en hälsosam livsstil. Du är fantastiskt inspirerande och kunnig inom just det! Däremot vill jag be dig att vara observant på vilken effekt dina åsikter har. Till exempel så har läkemedelsverket nyligen förbjudit försäljning av kollodialt silver med hänvisning till att det inte bör användas som kosttillskott: https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2015/Lakemedelsverket-forbjuder-forsaljning-av-Ionosil-Kolloidalt-Silver-med-olika-pastaenden-om-lakemedelseffekt/

    Kram, och ha en fortsatt trevlig sommar!

    Moa Olivia 2015-07-09 10:05:02
    Svara
    • Svar på Moa Olivias kommentar.

     Hej Moa och tack snälla för dina fina ord! Jag svarade på en kommentar och berättade att jag använder silvret då jag får bra resultat av det min naturläkare som har hjälpt mig massor och som jag har förtroende för rekommenderar det. Den artikeln du länkar till är ingen nyhet och de skriver heller inte att silvret är farligt utan bara att inget är vetenskapligt bevisat att silver botar ex cancer. Nej jag skulle heller aldrig påstå att någon med cancer ska gå och köpa silver istället för att gå till läkaren, men jag tror definitivt att silvret kan hjälpa till att hålla en frisk om man tar det i förebyggande syfte. Jag kommer alltid att skriva om det jag tror på men jag skriver också att det är vad jag tror och ej vetenskaplig fakta.

     idawarg 2015-07-09 22:50:49
     Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind