Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GLUTENFRI ÄPPELPAJ – RECEPT

glutenfri-applepajapplepaj-glutenfri-receptapple-pie-recipeapplepaj-recept

God morgon mina älsklingar! Testar massa nya recept här i Åmål då det är så roligt att jag har folk som kan testa och bedömma mina bakverk då jag annars tycker typ allt nyttigt är gott. Där emot är pappa, farmor och mormor lite mer svårflirtade och om de gillar det så vet jag att jag lyckats. haha. Denna äppelpaj fick fullt godkänt av pappa och jag, farmor och mamma älskade den! MUMS säger jag bara! Så himla enkelt och dessutom både glutenfri och fylld med näring så passar både som fika och som mellis. Ni måste testa den!

Glutenfri äppelpaj (4 pers)

2-3 ekologiska röda äpplen (jag hade 2 st jättestora)

kanel

2,5 dl glutenfria havregryn

1,5 dl kokosflingor

3-4 msk kokosolja

2 msk honung

2 dl turkisk yoghurt eller fet kesella

2 tsk vaniljsocker (vill man ha det sockerfritt så ta vaniljpulver)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär äpplena i små tärningar och lägg i botten av en pajform och häll på önskad mängd kanel. Smält honung och kokosolja i en kastrull och blanda sedan ner havregryn och kokosflingor och blanda ihop. Lägg sedan ut massan över äpplena och in i ugnen i ca 22-25 min. Blanda ihop yoghurten och vaniljsockret till en sås. Servera med en gång och njut!

FÖLJ MIG I MIKZ HÄR FÖR ALLA MINA RECEPT SAMLADE!


//English: Here is a recipe on a helathy gluten-free apple pie.

Gluten-free apple pie (sleeps 4)

2-3 Organic red apples (I had 2 huge)

cinnamon

2.5 dl gluten-free oatmeal

1.5 dl coconut flakes

3-4 tbsp coconut oil

2 tablespoons honey

2 cups of Turkish yogurt or fat Kesella

2 tsp vanilla sugar (do they want it sugar-free so take vanilla powder)

Do this: Preheat the oven to 175 degrees. Peel and cut the apples into small cubes and place in the bottom of a pie dish and pour on desired amount of cinnamon. Melt the honey and coconut oil in a pan and then mix oatmeal and coconut flakes and mix together. Then add the pulp of apples and into the oven for about 22-25 minutes. Mix together the yogurt and vanilla sugar to a sauce. Serve immediately and enjoy!

FOLLOW ME IN MIKZ FOR ALL MY RECIPES TOGETHER!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej finaste Ida, tänkte höra vad du har för tankar kring vegansk kost? Jag är nämligen intresserad på att testa 🙂 puss o kram

  Sandra 2015-07-08 12:31:51
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Jag själv skulle verkligen vilja men just nu passar det mig inte då jag är överkänslig mot alla nötter och många grönsaker tyvärr. Sedan mår min kropp bäst av att ibland äta kött/fisk/fågel tyvärr. Men vissa mår toppen av en vegansk kost så testa 🙂 Kramis

   idawarg 2015-07-08 13:35:08
   Svara
 • Hej Ida! Ser lækkert og sundt ud! Kommer helt klart at teste dette opskrift mums! <3 mvh Ayla

  Ayla Ekinci 2015-07-05 17:52:07
  Svara
 • MUMS så gott! Älskar dina nyttiga recept! 🙂

  Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet 2015-07-04 22:08:06 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Åh, ser jättegott ut. Ska jag testa!
  Gillar din blogg och kommenterar ibland, men skulle tycka det var bra med en såndär gilla eller hjärtfunktion så man kan visa sin uppskattning även när man inte har tid eller så mycket mer att säga än ”bra inlägg” skulle göra din blogg ännu bättre i mitt tycke 🙂

  Cissi 2015-07-04 21:28:32
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Hej Cissi och tack snälla, receptet är så gott! Tack för bra feedback. Det kommer inom kort bli stor förändring på bloggen och jag ska säga det direkt till teknikerna att en sådan funktion ska finnas 🙂 Kramis

   idawarg 2015-07-05 10:35:42
   Svara
 • Hej Ida
  Älskar din blogg!
  Jag har en fråga angående de Bcaa som du rekommenderar. Hur många portioner är det ungefär i en burk?
  Kram

  annie 2015-07-04 20:59:03
  Svara
  • Svar på annies kommentar.

   Hej Annie! Tack snälla <3 jag vet faktiskt inte. Jag tar ca 1-3 tsk varje portion så den räcker ett tag. Jag har haft min i 3 veckor nu och tagit ca 1-2 gånger/dag. Kramis

   idawarg 2015-07-04 21:01:33
   Svara
 • Hej Ida! Två små frågor: jag vet inte om du brukar springa på morgonen men om du skulle göra det skulle du äta något före eller bara äta frukost efter?
  Om du har sovmorgon nån dag och sover till typ tio äter du ändå så många mål mat? Det blir ju väldigt kort tid mellan målen då. Kram

  Anonym 2015-07-04 20:49:14
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej! Jag skulle äta något innan. Typ proteinpulver, en frukt eller nötter och äte frukost efter. Jag äter alltid mina mål, dock så sover jag aldrig längre än 8 eller om jag är riktigt utmattad har det hänt att jag vaknat lite innan 9. Kramis

   idawarg 2015-07-04 21:02:51
   Svara
 • Hej Ida! Jag har precis blivit sjuk och kan alltså inte träna. Och på onsdag åker jag på semester i två veckor och kan bara springa, simma och träna med min egen kroppsvikt och gummiband. Jag har precis gått upp lite i vikt i muskler och får höra kommentarer att jag har blivit snyggare med muskler. Och jag älskar mina muskler. Men hur mycket muskelmassa kommer jag att tappa nu? Kan jag göra något för att minska förlusten? Min aptit som normalt sett brukar vara dålig är ju helt katastrofalt dåligt just nu…

  Marinda 2015-07-04 18:20:41
  Svara
  • Svar på Marindas kommentar.

   Hej Miranda! Det bästa du kan göra är att äta. Äter du ordentligt och rör på dig i lagom mängd så håller sig musklerna så stressa inte över det utan njut av semestern. Kramis

   idawarg 2015-07-04 21:03:58
   Svara
 • I make a similar pie, but usually in winter. I just prefer it more sour, so I don’t use any coconut, sugar or honey. I put some lemon juice on the apples and bake with oatmeal, then sprinkle with cinnamon. I eat yogurt on the side. It’s a great winter comfort food!
  If I plan to share it with a person that doesn’t like it so sour, I sweeten it with dried cranberries.

  ayu 2015-07-04 15:20:47
  Svara
  • Svar på ayus kommentar.

   Oh that sounds so good! Have to try it! I love sour and love lemon! Thank you for the tip!

   idawarg 2015-07-04 21:05:15
   Svara
 • Sitter och äter denna just nu och måste säga att den var riktigt god! Tillsammans med vaniljsåsen smakar den sååå gott! Tusen tack för receptet! <3

  Mirjam 2015-07-04 13:50:41
  Svara
 • Ser jättegod ut:) måste prova!

  Mikkis 2015-07-04 11:28:27
  Svara
 • Va roligt att prova nya recept hela tiden, önskar jag hade den tid och energin så skulle jag också göra det. Ha en underbar lördag! 🙂

  Sara 2015-07-04 09:07:08 http://entreprenista.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt