Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RUN INTERVALS // TIPS PÅ LÖPINTERVALLER

intervaller-ida-wargintervals-lopning-2-ida-wargintervaller-löpning-ida-wargGod morgon mina hjärtan! Har sovit som en stock då jag körde ett riktigt tufft löppass igår. Förra gången jag körde löpning höll jag seriöst på att avlida och tänkta att jag aldrig mer ville springa. Mina ben var så tunga så jag var lite opepp igår när jag gick till gymmet för ett ännu jobbigare löppass. MEN det var så mycket lättare igår. Jag tog ju vilodag i måndags så kroppen hade verkligen återhämtat sig och passet var jobbigt men inte så jag höll på att dö utan mer skönt/jobbigt om ni förstår vad jag menar? 🙂 Det blev löpning + backintervaller på bandet och totalt 1 mil! Puh! Dock hoppade jag av bandet och joggade bredvid i 7,5min av passet så det blev egentligen inte riktigt 1 mil men nästan. Passet hittar ni nedan.

Nu är det dags att jobba men senare idag kommer jag posta en ny mycket efterlängtad video med stretch tips på hur man klarar spagat så håll utkik 🙂 Puss så länge, I

//English: Good morning sweeties! I´ve been sleeping so well and I think it must be the hard run intervals I did yesterday. The last time I ran I felt that I never wanted to run again because it was so hard but yesterday it was so much easier. I took a rest day monday and my body really needed it and it gave me energy. I did running + incline run intervals and total 10km. You can find the whole workout below. Now its time to work but I will post a stretch video later today with my best tips for slits, so stay tuned. Love, I 

2 min power walk (Incline 0,5)

15 min running 9-10km/h (Incline 0,5)

Intervals: 5 set of: 30 s running 14km/h Incline 5.0 + 30 s jogging on the side of the treadmill

X 3 with 3 min run 10km/h between the intervals 

Total: 21 min intevals

15 min running 10-11km/h as a cool down

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Vad menas med att springa bredvid löpbandet? 🙂 Jag har svårt att köra intervaller på löpbandet eftersom om man väljer intervallprogrammet så blir intervallerna lika långa och kör man bara 15 min så hinner hastigheten precis komma upp i det jag önskar innan det börjar sakta ner igen 🙂 Hur gör du?

  sara 2015-06-03 21:59:53 http://sarasvardag.devote.se/
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Jag hoppar av och joggar på stället mellan intervallerna så jag håller pulsen uppe. Som du säger blir det konstigt att höja och sänka på bandet när man kör så korta intervaller. Kramis

   idawarg 2015-06-04 08:58:37
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag har nog läst intervallpasset helt galet för jag får det till 30 min.
  Räknade 30s 14km/H, 30s jogg x 3 + 3 min 10km/h x 5 =)
  Berätta annars hur du menar.

  Kram

  Mathilda 2015-06-03 15:14:46
  Svara
 • Hej Ida! Vill bara tacka för att du delar med dig av intervallpassen. Har kört de två senaste du postat, tungt men såå skönt när man väl är klar 😀 Har haft lite svårt att lägga upp egna intervallpass så dessa har varit guld värda. Thänx!! Kram.

  Linda 2015-06-03 14:22:14 http://www.cleaneatingbylinda.com
  Svara
 • Hej Ida! Varför får jag så ont i mina smalben när jag springer? Är det min teknik? Skorna? Det gör inte alltid ont just när jag springer, men dagarna efter. Jag följer wargrun-schemat och springer alltid på löpband. Jag styrketränar även 2-3 gånger i veckan.

  Linnéa 2015-06-03 11:24:17
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Låter som benhinneinflammation 🙁 har dragits med det sedan mars ifjol så skulle rekommendera det som Ida säger plus att du går till löp labbet dem kollar in ditt löpsteg och ser vilka skor som är bäst. Köp inte platta skor utan stötdämpning jag gjorde det misstaget

   Arw 2015-06-03 14:39:46
   Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Jag förstår. har du rätt skor? Brukade du springa innan du börajde med schemat? Om inte så sänk hastigheten lite och se om det blir bättre. Jag vill ofta springa snabbare än vad jag gör då flåset orkar men ej underbenen då det börjar göra ont. Sänker jag hastigheten till 10-11 så funkar det bättre. Kramis

   idawarg 2015-06-03 13:46:01
   Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Jag undrar även hur hårt jag kan köra? Just nu springer jag på speed 12-14 och går på speed 7-7.2, 1% incline. Jag är på vecka 3.

   Linnéa 2015-06-03 11:32:37
   Svara
 • Hej!

  Jag har nyligen börjat (ännu en gång, haha) att försöka äta nyttigare. Jag äter vanligtvis väldigt bra varierad mat, men några godisbitar för mycket under veckorna. Nu blir det inget godis alls under veckorna, och ännu nyttigare mat. Kolhydrater till kanske varannan lunch/middag, sallad, kyckling, lax mm. Problemet är att jag har lågt blodtryck och nu vaknar superhungrig och med världens blodsockerfall så jag knappt orkar göra frukost. Är det sockerberoendet som jag behöver uthärda och få bort tror du? Eller kan det vara att jag äter för lite kolhydrater och att min kropp behöver det? Har du isf tips på bra kolhydrater? Äter redan glutenfritt 🙂

  Sara 2015-06-03 10:22:52
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Det låter som du kanske inte får i dig tillräckligt med energi så mer mat behövs nog. Bra kolhydrater som funkar för mig är havregryn, bovete, hirs, ris, frukt, rotfrukter, grönsaker, bär. potatis. Kram Ida

   idawarg 2015-06-03 13:47:41
   Svara
 • Hej! Jag har en fråga och hoppas du kan hjälpa mig svara på den! Jag vill komma igång med löpning (har vart igång i perioder tidigare) men vill inte gå för fort fram då jag alltid fått benhinneinflammation pga. detta. Hade tänkt börja med promenader och sedan successivt öka till jogging/löpning. Det jag undrar är hur ”fort” fram man ska gå? Hur långa ska promenaderna vara i början för att inte skada mig och efter hur lång tid kan jag börja lägga på löpning? Hur smyger jag bäst in löpning i promenader, hur många minuter första passet osv? Tacksam för svar/länk till liknande träningsprogram. Tack snälla för en asgrym blogg i övrigt hoppas du hinner svara. Kram

  Jasmine 2015-06-03 09:22:13
  Svara
  • Svar på Jasmines kommentar.

   Hej! Tycker du ska kolla in mitt löpschema #wargrun (du hitter det under #wargpower i menyn. Det är ett 10v löpschema som är perfekt upptrappning för en nybörjare. Kramis

   idawarg 2015-06-03 13:48:45
   Svara
 • hej, kul med löppass! jag undrar hur ofta du tränar kondition en vanlig vecka? springer du som uppvärmning vid varje träningspass? och vad tycker du om crosstrainer kontra löpband, crosstrainern är så mycket snällare för mina knän men jag undrar hur stor skillnad det är i konditionsförbättring, fettförbränning osv mellan de två? tack för en bra blogg!

  Johanna 2015-06-03 08:31:03
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Jag kör 2 cardiopass men sedan så värmer jag oftast upp i 10 min på crosstrainern innan styrketräningen då jag annars aldrig får upp värmen. Crosstrainer är ett mycket bra alternativ om löpningen är för tuff. Dock så tror jag du kan stärka upp knäna och kan verkligen tipsa dig om att köra efter mitt #wargrun schema för det bygger upp styrkan skonsamt. Kramis

   idawarg 2015-06-03 08:55:54
   Svara
 • Hej Ida, jag vet att vikten inte spelar så stor roll, men jag tränar löpning och gym 6ggr / veckan och är inte överviktig, eller jag ser inte och känner mig inte som det iaf… Men nu vägde jag mig och insåg att jag gått upp 5kg inom fem månader ungefär. Väger nu 71kg och har aldrig vägt så mycket, tycker det låter extremt mycket haha.. Dock har jag förbättrat min löptid fast jag är tyngre. Jag är 169cm lång… Jag kanske borde skära ner på maten? Jag äter onyttigt endast en gång i veckan i form av typ en 70% choklad. 🙂 och inte överdrivet med kolhydrater. Btw ÄLSKAR DIN BLOGG!

  Vilma 2015-06-03 08:19:31
  Svara
  • Svar på Vilmas kommentar.

   Hej Vilma! Nej vikten spelar ingen roll och det kanske är så att du lagt på dig muskler? 71kg är ingen övervikt så oroa dig inte för det. Känner du att du fortsätter gå upp i vikt trots att du äter nyttigt så kan det vara så att du kanske har en obalans i kroppen som behöver justeras eller att du kanske äter något du är överkänslig mot som din kropp inte mår bra av. Fungerar din mage bra? Tack finis! Kramis <3

   idawarg 2015-06-03 08:59:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind