Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGOR/SVAR – PROBLEM MED MAGEN? IBS? ALLERGIER?

Jag får mail och kommentarer varje dag från er där ni berättar om era krångliga magar, ibs, allergier mm. Jag kan bara säga att jag vet hur jobbigt och frustrerande det kan vara och vill bara komma och hjälpa er. Här kommer en video där jag svarar på en kommentar och berättar lite om mina problem och hoppas ni kan få lite tips. Kramis, I

//English: Video in swedish.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Hei Ida!

  Vil bare si at det er så utrolig bra at du tar opp akkurat dette!! Jeg har en bachelor i ernæringsfysiologi (nutrition physiology), og er nå i juli ferdig med studiet ernæringsterapi (nutrition therapy), der dette med mageproblemer er en STOR DEL av vår utdanning! Jeg har også selv vært gjennom mye av dette, blant annet tatt en sånn matvareintolleranse-test, og har blitt mye bedre ved endring av kosten. Hvis det er noen som trenger hjelp er det bare å ta kontakt. Jeg har konsultasjoner online via Skype 🙂

  Mer info på min blogg; http://nutritionistmarenaasen.com

  Stå på videre, Ida! Du er kjempeflink!
  Klem fra Norge 😉

  Maren Aasen 2015-05-23 23:08:45 http://nutritionistmarenaasen.com
  Svara
  • Svar på Maren Aasens kommentar.

   Ja men vad intressant och kul att du jobbar med det för det behövs verkligen då så galet många lider av problem med magen. Kram Ida

   idawarg 2015-05-25 21:55:30
   Svara
 • Hej Ida! Och tack så mycket för ditt videoklipp om tips på tester för hälsan!
  Jag funderar på att göra båda testerna du tipsade om. Men jag har 2 frågor. Om man gör Håranalysen och får reda på olika tillskott man bör ta. Tar du dom hela ditt liv nu? Eller kommer man kunna sluta med dom sen?
  Sen undrar jag en sak om det andra testet. Du sa att du fick reda på flera olika födoämnen som du var överkänslig mot och då tog bort dom från din kost. Men jag undrar om man ska ta bort dom för alltid då eller testar man att lägga till vissa ämne efter ett tag och sen tillslut kanske kunna äta de mesta igen sen??
  Jag har aldrig haft problem med magen innan men de senaste 3 åren har den krånglat massor och är nu helt låst i mina problem att jag inte vågar åka kommunalt mm vilket är väldigt jobbigt. Så om detta test skulle fungera för mig så skulle jag vara dig evigt tacksam för att du delade med dig av detta!! Tack för en toppen blogg fina du! Kram

  Sofia 2015-05-23 20:24:48
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia! Nu hittade jag din kommentar 🙂 Jag gjorde först en analys och tog tillskotten i 3 mån och gjorde sedan en ny analys. Efter den analysen så fick jag gå ner från typ 10 olika tillskott till 3 så har du en balans i allt så behöver du inte ta några.

   Precis man får olika nivåer av överkänslighet och hur länga man ska undvika dem. Efter 1 år så ska man kunna äta det mesta som man varit överkänslig mot om man följt rotationsschemat ordentligt 🙂

   jag skulle verkligen rekomendera att testa göra allergitestet. Bra att veta vad man är överkänslig mot. Kramis

   idawarg 2015-05-25 21:54:27
   Svara
 • Testa att utesluta de som din mage blir öm/uppsvälld av. Min mage har blivit min bästa vän sen jag slutade med kaffe, det var svårt o sluta men det är så värt det! Kaffe och starka saker med syra såsom äpple o päron kan jag inte äta. Så testa o ta bort de du reagerar på. Även stora portiner mat är min död, likaså för mkt kolsyra 🙂

  Sofie 2015-05-23 08:56:10
  Svara
 • Hej Ida !

  Kan du inte tipsa om bra styrkeövningar som hjälper en att bygga upp muskler när man kör poledancing och man inte har en pole hemma i? Tack

  Bex 2015-05-22 21:42:15
  Svara
  • Svar på Bexs kommentar.

   Jo men absolut. Stärk upp rygg och axlar. Absolut bäst är att träna chins och pull-ups + mage. Du hittar videos på övningar och teknik på min youtube –> http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=idasfitness

   Kramis

   idawarg 2015-05-23 09:42:27
   Svara
 • Hej Ida! tack för en superbra blogg! Jag har ett litet problem när jag lyfter tyngre. Till exempel på marklyft så får jag alltid ont i handlederna och i ”greppet” i händerna. Även ifall jag tänker mycket på teknik och verkligen trycker ner hälar, lyfter med rak rygg och allt de där, så får jag ändå ont i händerna efter några set. Har du något bra tips som kan hjälpa? Tack på förhand och tack för en awezome bloody blog!
  Mell

  Mell 2015-05-22 21:14:49
  Svara
  • Svar på Mells kommentar.

   Haha tack finis <3 Jag förstår och jag skulle verkligen rekommendera dig att gå direkt till en sjukgymnast eller naprapat som kan kolla på det. Vi alla är ju olika byggda så någon behöver kolla på dig live. Antingen kanske du behöver stärka upp något eller att du måste hålla på något annorlunda sätt. Hoppas det löser sig. Kramis

   idawarg 2015-05-23 09:40:50
   Svara
 • Vilken bra video!

  Hanna - Min väg mot att bli en snabbare och starkare löpare 2015-05-22 19:29:42 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Jag gick till vanlig läkare för tre och ett halv år sedan nu eftersom att jag lidit av magproblem sedan jag varit väldigt liten och fick som liten gå på olika dieter för att få igång min mage, alltså överdrivet mycket katrinplommon och messmör exempelvis. Magen bara stannade upp och liksom jäste i flera dagar till dess att jag fick så ont att jag inte kunde röra mig och blev deprimerad. Men denna läkare då rekommenderade mig LCHF och absolut ingen gluten får vara en del av min kost. Som en blixt från klar himmel fungerade magen, fick inte längre ont i leder och muskler, bättre hy… Är så ledsen för de som inte fått den hjälp de vill ha, jag fick det precis innan jag skulle fylla 22 och hade då lidit med min mage i 20 år. Mer forskning på sådant behövs verkligen!

  Arw 2015-05-22 17:54:03
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Ja du är inte ensam. Har haft samma problem som dig och aldrig fått hjälp hos läkaren så är så tacksam att jag hittat min naturläkare. Bättre sent än aldrig. Kramis

   idawarg 2015-05-23 09:37:45
   Svara
 • Hej Ida min fråga har inget med inlägget men men.. Jag har jätte svårt att hålla balansen vid bulgariskt utfall. Har försökt kolla in dig men finns det något jag borde tänka på eller något man lätt gör fel?

  Anonym 2015-05-22 16:40:08
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Ja du det har jag med. Jag har väldigt instabila/överrörliga fotleder och knäledr och för mig hjälper det att träna upp fotlederna och fötterna + att träna framsida lår i benspark. Även enbensmarklyft är grymma för att öva upp styrkan. Kramis

   idawarg 2015-05-23 09:36:19
   Svara
 • Tack så mycket Ida för ett grymt svar på min fråga. Var precis det testet jag syftade på 🙂 Kram

  Marie 2015-05-22 14:54:57
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Åh vad bra, var rädd att jag flummade iväg för mycket 🙂 Hoppas du får ordning på din mage. Kramis

   idawarg 2015-05-23 09:33:20
   Svara
 • Vigdis på Aloeteket i Linköping är en grym naturläkare som räddar mitt liv! Rekommenderar henne starkt! Sjukt duktig kvinna! 🙂

  Johanna 2015-05-22 13:15:01
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna!
   Hörde faktiskt av mig till henne idag och hon gav som förslag att jag skulle göra en blodanalys (har kasst immunförsvar o mage) Vad har du gjort hos henne? Det är ju trots ganska allt mkt pengar så vill inte gärna kasta det i sjön om du förstår vad jag menar.
   Super tacksam för svar (du kanske inte ens ser detta x) ) o tack för tipset!
   Hälsningar Olivia

   Olivia 2015-05-26 15:38:57
   Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Tack för tipset finis <3

   idawarg 2015-05-23 09:32:40
   Svara
 • Haha så himla bra video Ida och sjukt bra svar på frågan. Jag går också till en naturläkare och har gjort allt det du tog upp och mår sjukt mycket bättre, hade även en hel del andra grejer. Jag rekomenderar verkligen alla som har något problem med hälsan att gå till en naturläkare, innan jag började gå till min naturläkare va jag på sjukhusen flera gånger men fick ingen hjälp. Min naturläkare heter Christina och företaget heter må bra invest, tror hon kan ha lite lediga tider 🙂
  Ha en bra dag kram

  Sofia 2015-05-22 12:41:55
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Men tack finis och jag kan inte annat än att hålla med. Hittar man en grym naturläkare så kan man få så galet mycket bättre hjälp av det. Kramis <3 <3

   idawarg 2015-05-23 09:32:21
   Svara
 • Hahaha jag dog väl en smula av garv, så himlans bra video! Fler sånna =)

  Filipp 2015-05-22 12:22:55 http://www.matkreation.se/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt