Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

I LOVE ACAI

IMG_8084.JPGIMG_8081.JPGIMG_8082.JPGIMG_8083.JPG

Igår tog jag en eftermiddagsfika med fina Anna. Vi käkade Acai Bowls och pratade massor som vanligt när vi ses. Haha. Ni som följt mig och min kostdagbok i Mikz vet att jag älskar Acai och äter det typ varje dag. Därför blir jag extra glad när fler och fler cafeer serverar det och det tackar jag Macacos för som är så grymma på att sprida detta superbär från Amazonas i Sverige. Acai är ren kärlek för mig då det inte bara är supernyttigt utan också supergott! MUMS! Skålen ovan är alltså ren kärlek! ♥

//English: Yesterday met Anna and we had Acai bowl. You who follow my food diary in Mikz knows that I love Acai and eat it almost every day. Therefore, I am particularly pleased when more and more cafes serving it and I thank Macacos for spread this Superfruit from the Amazon in Sweden. Acai is pure love for me and its not just super healthy but also super good! YUM! The dish above is thus pure love! ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Var kan man köpa acai? Köper du det fryst, och var hittar man det i så fall? Jag har letat massor men hittar det inte haha. Går dte att köpa i en vanlig matbutik, var i så fall? Kram

  Olivia 2015-05-26 17:49:19
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Ja jag köper min på en ICA nära mig. Gå in på macacos.se och se vart den finns närmast dig 🙂 Kramis

   idawarg 2015-05-26 20:13:33
   Svara
 • Hej Ida och tack för en inspirerande blogg! Jag undrar vad du har för tips både när det kommer till kost och träning om man vill förbränna fett och istället få lite muskler? Jag har länge varit missnöjd med min mage då jag alltid haft ganska mycket fett just på magen, men jag har ingen aning om vad jag ska äta eller hur jag ska träna. Hade uppskattat om du svarat på detta i ett inlägg! Tack igen för en bra blogg. Kram!

  J 2015-05-16 23:12:05
  Svara
 • Acai kommer från Brasilien. Det vanligaste att blanda med är antingen jordgubb eller banan. På cafeer brukar det säljas ensamt, eller blandat med just jordgubbar eller banan. Acai brukar beskrivas som en blandning av bär och choklad. Är man inte jätte förtjust i smaken, så mixa ner jordgubbar så blir smaken mer bärig, och du tänker mer på jordgubbarna. Brukar även serveras med granola, som helt enkelt är musli.
  Men som sagt, kan ju självklart blandas med valfri frukt. Jag själv tycker smakkombon med jordgubbar blir helt suverän !

  Sara 2015-05-14 22:24:28
  Svara
 • Hej Ida! Jag har alltid undrat vad man ska väga osv. Jag har väldigt lätt för att gå upp i vikt, men också otroligt lätt för att gå ner i vikt. För tillfället är jag 15 år, 164-166 cm lång och väger ca 48 kg. Jag äter igenomsnitt 600 kalorier per dag. För ett år sedan var jag överviktig, men fick en ätstörning och började gå ner i vikt. Jag tror att jag måste vara känslig mot både laktos och gluten eftersom min mage sväller upp och gör ont när jag ätit så lite som en vanlig smörgås med smör och ost. Men sedan jag laddade ner en kaloriapp i telefonen och till en början höll mig på 553 kalorier som jag nu har ökat så blir jag bara smalare.. Jag tycker att jag äter mycket, men ändå går jag ner. Jag har undvikit sötsaker(godis,chips,läsk,alla slags sötsaker)i en vecka och en dag nu, och jag klarar inte av att äta något sånt. Det är ioförsig väldigt bra, men är så rädd att jag ska gå upp i vikt av det så det blir ju ett sjukt beteende. Är helt kalorifixerad och vill helst äta saker med så lite kalorier i som möjligt. Eller minska intaget på det som är mycket. Kan exempelvis strunta att äta exempelvis frukt, bara för att det innehåller ganska mycket kalorier. Och allt godis, jäklar vad mycket det innehåller. Blir illamående bara av att tänka på det. Känner att jag börjar utesluta mer mat för varje dag som går..

  En vanlig dags kost för mig är:
  Frukost= 1 dl laktosfri verum hälsoyoghurt i jordgubb, 1 smörgåsrån fullkorn med lite smör och ost=112 kalorier
  Lunch=berorende på vad som är i skolan(räknar då ut kalorier genom appen) men ca 140-220 kalorier
  Middag=rotfrukter i ugn, kycklingfilé=151 kalorier
  Mellanmål=Ibland äter jag mellanmål. Då runt 100 kalorier

  Är detta konstigt? Hur reagerar du på gluten och laktos, även sötsaker? Kommer jag gå upp i vikt av att en dag äta lite onyttigt som snaks eller ska jag inte göra det?
  Kram❤️

  Frida 2015-05-13 16:06:06
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en super inspirerande blogg, den är verkligen så peppande! Jag har några frågor till dig
  1.när jag springer ute får jag jätte lätt håll. Det konstiga är att när jag springer på löpbandet så får jag aldrig håll och då springer jag både fortare och längre. Ute springer jag heller inte i skogen eller någon sådan svår terräng så vad kan det bero på?
  2.när du lagar nyttiga snacks ex. Raw food bollar eller smoothie glass tänker du då att du unnar dig fast det inte är dåligt för dig? Tex. Att du tänker ” igår åt jag chokladbollar så kanske ska jag slippa glassen idag”
  3.tuggar du tuggumi? Är tuggumi onyttigt även fast det är sockerfritt?
  4.har följt din mat dagbok ganska länge nu och jag undrar varför du nästan alltid äter samma? Det finns ju så mycket nyttiga saker på marknaden just nu eftersom det är som en het trend. Det finns glass med bara bra saker i, raw barer, helt nyttig pasta, helt glutenfritt bröd osv. Man kan nästan hitta en nyttig version av det mesta nuförtiden men du äter ungefär samma saker varje dag. Samma grönsaker, samma frön och bär osv. Är det så för att du helt enkelt inte gillar något annat eller har du bara inte orkat prova nytt?
  Usch vet att det här blev jätte långt men hoppas du orkar svara. Kram

  Anonym 2015-05-13 15:37:03
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej!
   1.Har ingen aning faktiskt :S
   2. Haha nej jag tänker inte så mycket utan äter bara det jag vill ha 🙂
   3. Nej jag gjorde det förut men får ont i magen av det.
   4. Nej det beror helt enkelt på att jag är överkänslig mot de flesta grönsaker och nötter. 🙂

   idawarg 2015-05-13 20:58:54
   Svara
 • Smakar det mycket banan? Gillar nämligen inte banan, klarar varken av smak eller lukt. Men banansmaken kanske försvinner? Kan man göra acaibowl med något annat än banan?

  Martina 2015-05-13 13:06:08
  Svara
  • Svar på Martinas kommentar.

   Omg måste bara säga!!! Jag gillar banansmaken men mina bananer var slut hemma.. Så först fick jag lite panik eftersom det var direkt efter träningen så ville äta snabbt:P. Men då testade jag en blandning med andra frukter och helt ärligt jag är fortfarande i heaven. Så tips om man inte gillar banan:
   – 1 block fryst acai (macacos) + 1 avokado + några dadlar + 1 matsked havremjölk + 1 msk hampapulver + lite annans och passionsfrukt. Omg säger jag bara!!

   Camille 2015-05-14 23:28:57
   Svara
  • Svar på Martinas kommentar.

   Ja det smakar endel banan. Du kan köra med ex avokado och/eller mango också eller egentligen vilka bär frukter du gillar 🙂

   idawarg 2015-05-13 20:56:33
   Svara
 • Vet du om acai förlorar många näringsämnen och så vidare om man värmer den? Rörde nämligen ner en tesked i min gröt imorse, och vet att hampa inte ska hettas upp för då går mycket bra förlorat. 🙂 Kram

  Tula 2015-05-13 13:04:09 http://tulas.blogg.se
  Svara
  • Svar på Tulas kommentar.

   Ja all mat förlorar näringsvärde vid upphettning men om du gör klart gröten och sedan rör ner så är det inte så farligt 🙂 Kramis

   idawarg 2015-05-13 20:55:50
   Svara
 • Mums, ser jättegott ut, fasen vill bara hem och äta en massa gott. 🙂

  Diana D (La Madre) 2015-05-13 12:46:20 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
 • Har du kvar reaerbjudandet på holisticprodukterna?:)

  Evelina 2015-05-13 12:43:37
  Svara
 • Var är detta? 🙂

  Olivia 2015-05-13 12:09:56
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind