Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT VEGETARISK RÖDBETSSOPPA (VATA) – RECEPT

vegetarisk-soppa-rödbeta-ida-wargrödbetssoppa-ida-wargrödbetssoppa-receptvata-recept

Jag brukar ta någon/några dagar i veckan där jag lagar vegetariskt och här om veckan testade jag en grymt god soppa som ni bara måste göra! Så himla god och så lätt att göra. Jag hittade grudreceptet hos Holistic men gjorde om det lite. Har gjort denna soppan flera gånger efter det och kommer göra den nu i vecka igen.

//English: Here is a recipe on a vegetarian beet root soup. So tasty and so easy to make.

Soppa ca 2 personer: // Soup 2 persons:

4-5 rödbetor // 4-5 beet roots

2 potatisar // 2 potatoes

½ röd lök // 1/2 onion

1 liter buljong // 1 liter broth

1 tsk timjan // 1 tsp thym

2 msk hackad dill // 2 tbsp chopped dill

Havssalt, svartpeppar // Sea salt, black pepper

Yoghurt: // Yoghurt:

2 dl grekisk yoghurt // 2 dl greek yoghurt

Mald kanel // cinnamon

Flytande honung // honey

Gör så här: Skala och skär rödbetor och potatis i små bitar, häll på lite olivolja + timjan och in i ugnen 25min på 200 grader. Stek hackad lök i en gryta och tillsätt sedan buljong, rödbetor och potatis och låt puttra under lock 8-10 min. Mixa sedan allt med en stavmixer till en slät soppa. Toppa med dill och yoghurten blandat med önskad mängd kanel och honung. Jag serverade soppan med mina goda glutenfria knäckebröd.

Proceed like follow: Peel and cut the beets and potatoes into small pieces, add a little olive oil + thyme and into the oven 25min at 200 degrees. Fry the chopped onion in a saucepan, then add broth, beets and potatoes and simmer with the lid 8-10 min. Mix then everything with a hand blender to a smooth soup. Garnish with dill and yogurt mixed with desired amount of cinnamon and honey. I served the soup with my good gluten-free crispbread.

follow-mikz

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Grymt! Har aldrig haft dill i rödbetssoppa, måste testa! Jag önskade mer vegetariska recept/måltider här om dagen så blev superglad över detta! Så fina bilder dessutom. Tummenupp 😀

    Olivia 2015-05-07 10:10:45
    Svara
  • Ser riktigt gott ut! Måste prova:)

    Mikaela 2015-05-06 06:42:58
    Svara
  • Älska rödbetor! Härligt med vegetariskt! Sedan jag började äta vegetariskt till större del så har jag verkligen hittat så mycket härliga smaker och råvaror!
    Jag har en riktigt härlig rödbetssoppa jag brukar göra. Den är supergod! Det är rödbetor, lök, vitlök, lite chili och ingefära. Mixa och tillsätt citron. Det blir riktigt härligt och fräsht. Härlig sting av ingefäran och friskt och syrligt från citronen! Kan verkligen tipsa om den smakkombinationen! Har rödbetor som väntar i kylen så soppa blir det inom de närmsta dagarna! 🙂

    Tack för en upplyftande blogg. Jag blir alltid glad av den.
    Hoppas din dag varit bra!
    KRAM

    Cecilia 2015-05-05 22:14:11
    Svara
    • Svar på Cecilias kommentar.

      ja rödbetor är så gott 🙂 Åh det lät supergott, den måste jag testa 🙂 Tack finis vad kul att höra! Stor kram på dig! <3

      idawarg 2015-05-06 08:28:37
      Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger