Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR HÅLLER JAG MOTIVATIONEN UPPE?

question answerHej Ida! Vad gör du när din inspiration och motvation till både kosthållning och träning sviker? Vad är dina tips för att orka igenom även de jobbiga perioderna med både mat, träning och allt där till? Vad motiverar dig?  Tack för en bra blogg med sund inställning till både mat och träning, fler som dig! 

SVAR: Tack snälla för de fina orden! 🙂 <3 Jag har självklart också dippar ibland och det beror oftast på att kroppen är trött och då tar jag vilodagar tills motivationen kommer tillbaka eller när jag känner att jag är trött på mitt träningsupplägg så testar jag något ny träningsform, går på grupppass eller bokar in träningsdejt med kompisar. Det brukar funka och ger energi och motivation tillbaka. Angående kosten så äter jag alltid det jag vill så det brukar aldrig vara några problem. Dock så kör jag just nu efter ett rotationsschema för att bli av med min allergi och i och med att jag mår så mycket bättre och har ett tydligt mål så är det nte svårt att hålla sig till det. Så mitt bästa tips med kosten är att hitta en hållbar kosthålning som du gillar och som inte känns tung att följa. Känns den jobbig så är den inte hållbar och du bör kolla över om något ska ändras.

Kram Ida

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • BEHÖVER DU NYA TRÄNINGSKLÄDER?

  Klicka in på min blogg för SJUKT BRA tips till träningskläder! Länkar finns på bloggen och det är fri frakt från hemsidan jag länkar från.
  b.l.a better bodies, nike, adidas, m.m..! Kika in och se dig vidare från min blogg till en hemsida inom fitnessvärlden! KRAM

  www.nouw.com/mylo
  www.nouw.com/mylo

  mylo 2015-03-15 22:59:12 http://www.nouw.com/mylo
  Svara
 • Hej Ida! Tycker du att man kan träna när man e förkyld? Inge feber eller så men lite halv dålig i halsen 🙂

  Adina 2015-03-14 22:25:12
  Svara
 • Hej, jag undrar om du tycker att ifall man lägger ut en bild på sin kropp, hur man har förändrats och tex fått mer muskler när man tränat, tycker du det är att skryta? Tycker du att det är okej att prata öppet om sina framgångar? Jag tränar väldigt mycket & la idag ut en sånhär bild på min blogg, du är en stor förebild för mig! Riktigt duktig är du!

  Johanna 2015-03-14 20:03:15 http://johannanordling.devote.se
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Nej man får alltid vara stolt över sig själv 🙂 Tycker absolut man får prata öppet om sina framgångar. Stör sig någon så skit bara i det! Tack fina du! Kramis

   idawarg 2015-03-15 18:57:36
   Svara
 • Hej Ida jag är en 17årig tjej som älskar träning och hälsosam mat. Jag tränar ca. 4-5 gg/veckan men jag har jätte svårt att äta ”normalt” eller vad man nu ska säga. Det har blivit så att jag hamnat i en dålig vana och 2-3 dagar kan jag över äta och äta jätte mycket och då menar jag typ 4-5000 kcal/dag och sen får jag panik över detta och äter kanske bara 700 kcal 2-3 dagar vilket jag sedan tröttnar på ganska snabbt och då går jag tillbaka till att frossa i mig massa igen för att sedan slås av ånger och gå tillbaka till en jätte light diet igen. Det är jätte jobbigt att ha dessa svängningar och mår inte bra av att hålla på så här… vet inte hur jag ska göra för att hitta en normal balans :S

  camilla 2015-03-14 18:53:07
  Svara
  • Svar på camillas kommentar.

   Hej fina du! Låter som du hamnat i en ond cirkel med din kost och jag rekommenderar dig att gå och prata med någon så fort du kan. Du behöver hitta en balans i di kost. Lycka till! Kramis

   idawarg 2015-03-15 18:55:47
   Svara
 • Hej!
  Hur kommer det sig att du inte äter medicin mot låg sköldkörtelhormon (eller vad det nu heter). Jag äter Levaxin mot det och har alltid trott att det behövs eller hur tänker du?

  E 2015-03-14 18:21:55
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Jag äter inte ens alvedon/iren om jag verkligen inte måste. Jag gillar inte att äta kemiska mediciner. Att jag har lågprod a sköldkörtel beryder att något i kroppen är obalans och då vill jag hellre fixa till det än att köra över kroppens signal med kemisk medicin. Man ska inte behöva äta medicin konstant.

   idawarg 2015-03-15 18:53:57
   Svara
 • Vad bra svar du har på alla frågor, Ida! Det du skriver känns så trovärdigt och äkta. Fantastiskt bra blogg över huvud taget förresten, är här och läser varje dag 🙂
  Kram!

  Hanna 2015-03-14 17:58:33
  Svara
 • Hej Ida! En fråga angående kolhydrater. Räcker frukt, havregrynsgröt och grönsaker som broccoli som kolhydratskälla om man tränar ca 5 gånger/vecka? Tillsammans med detta äter jag mycket fett (bra fetter). Eller borde jag äta mer av t.ex. råris/quinoa för att se resultat av min träning? Jag tränar både kondition och stryka och vill bygga muskler, men samtligt bränna fett.
  Tack för bästa bloggen!

  Linnéa 2015-03-14 17:45:38
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Det beror på hur du känner. Känner du dig pigg och att du orkar din träning och utvecklas så räcker det. Om inte så lägg till ris/quinoa 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-14 18:04:58
   Svara
 • Hej Ida! Eftersom du nu äter ganska så ”strikt” i med dina allergier så utesluter du mat eftersom det får dig att må dåligt. En sak jag tänkte på då var om du någonsin har fått näringsbrist? Om jag har förstått det rätt så träffar du någon dietist som hjälper dig med maten men jag t ex har börjat utesluta mat själv. Hjälper han/hon dig så du får i dig allt? För att jag själv börjar bli rädd för att få näringsbrist.
  Kram! 🙂

  Marinda 2015-03-14 17:41:46
  Svara
  • Svar på Marindas kommentar.

   Jag har ingen näringsbrist utan äter bra och regelbundet och har kosttillskott som stöttar upp allt då maten i dagens läge är så närigsfattig tyvärr. Kramis

   idawarg 2015-03-14 18:06:35
   Svara
 • Hej Ida!
  Till att börja med: tack för en bra och inspirerande blogg! Jag undrar bara en sak och om du har lite tips. Jag äter väldigt mycket mackor och smörgåsar på vardagarna och antalet är mellan 3-6 varje dag. Då äter jag t.ex. en till frukost, två till lunch och tre till mellanmål. Jag vet att det inte är nyttigt (äter bara ljusa mackor) men det finns inte så mycket annat som är lätt och gott enligt mig. Jag undrar bara om du har några tips på vad jag kan äta till t.ex. mellanmål istället för tre mackor efter skolan? Gärna nyttigt och gott!
  Kramizz

  Nellie 2015-03-14 17:08:50
  Svara
  • Svar på Nellies kommentar.

   Hej och tack snälla 🙂 Tycker du ska kolla in min app i Mikz, där finns massa bra recept på både mellis, frukost, lunch/middag. Raw food bars, naturella nötter, kokt ägg, frukt, proteinpulver, avokado mm är bra mellanmål att variera med. Kramis

   idawarg 2015-03-14 18:08:15
   Svara
 • EN AV SVERIGES STÖRSTA MODEBLOGGAR! – BJUDER PÅ MINST 6 INLÄGG PER DAG!

  www.nouw.com/hanshen

  Hanna Wetterqvist 2015-03-14 14:47:31 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Hej Ida! Jag äter exempel inte vanlig pasta eller sådana saker som jag upplever känns tunga i magen. När jag blir bort bjuden hos kompisar och de bjuder på sådan mat äter jag det såklart, men det känns då tungt i magen efteråt. Min fråga är alltså om du har något tips på hur man kan få en bra känsla i magen efteråt?

  Isabell 2015-03-14 14:41:23
  Svara
  • Svar på Isabells kommentar.

   Haha nej din mage (och de flesta magar) gillar inte pasta/gluten så det är bara att skippa det. Det kan hjälpa att ta cellenzym –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/cellenzym-19.html innan varje måltid. Jag använder mig av den vid varje mål och tar en extra o jag blir bjuden på mat jag inte tål. 🙂

   idawarg 2015-03-14 18:10:24
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind