Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GIFTER I VÅR MAT

question answerSåg precis på SVT att det hittats arsenik i många risprodukter, bland annat i riskakor (och även i ekologiska). Jag tycker ju om det så himla mkt, men kmr inte vilja äta det även i liten mängd om det är såhär det ser ut. Hur ser du på det hela?

SVAR: Aj då de var inte bra. Tyvärr så kan jag tänka mig att det är så med många livsmedel som vi inte vet om och tyvärr blir det väldigt svårt för oss att undvika alla gifter i maten. Helst skulle man ju bo ute i skogen och odla allt själv. Haha. Jag ser det som så att man får göra sitt bästa och sina val. Nu vet du att det är arsenik i vissa risprodukter (vet du vilket märke/produkter?) så då kan du just nu kanske välja att inte äta dem.

Jag väljer att försöka äta så mycket ekologiskt som möjligt, jag tar chlorella <–LÄNK (ange IDAWARG så får du 15% rabatt på din beställning) varje morgon som hjälper till att rensa ut gifter och jag tränar regelbundet. Jag är väldigt medveten om att en del som jag äter kanske inte är det allra bästa men försöker till 80% äta så rent som möjligt. Sedan så kan ju jag inte kotrollera om min ekologiska grönkål verkligen är ekologisk och giftfri, men det känns i alla fall som att det är större chans att den ekologiska ska vara det. I dagens samhälle så bör man vara medveten om vad man stoppar i sig men man behöver inte vara manisk då våra kroppar tål ganska mycket och kan rensa ut gifter. Så ett litet flummigt svar på din fråga men hoppas det gav dig något.

Kram, Ida

//English: Question/answer in swedish. Use google translate. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Du tar väldigt mycket kosttillskott och tabletter dagligen. du skrev här på kommentarerna att du tar 10 st chlorella om dagen. sen tar du andra kosttillskott. tar du ca 20 st om dagen totalt?? tycker du inte det känns jobbigt att ge kroppen så mycket tabletter varje dag?? Att din kropp inte behöver lära sig att ta hand om maten mm själv, utan får hjälp med allt. Jag tycker det är jobbigt ibland när jag tar vissa tabletter, för man vet ju inte 100% att det är endast bra för kroppen.

  Vad händer med din kropp om du inte tar några tabletter alls?
  Hälsningar Sofia

  Sofia 2015-03-12 14:16:53
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar bara hur många chlorella tabletter du äter per dag?
  Tack för alla bra tips 😀

  Louise 2015-03-12 08:18:52
  Svara
 • why is it always in swedish 🙁 most of the times the translator fucks up everything and I don’t know what you girls are talking about…it would be so nice, if you could translate it more often 🙂 Anyways, keep up the good work, you’re lovely

  Sophie 2015-03-11 22:52:39
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   Becaus its very difficult for me to translate others questions/comments. I try to write 2/3 posts in english every day 🙂 Thank you sweetie <3

   idawarg 2015-03-12 08:55:18
   Svara
 • ”MÄN KOMMER ALLTID JOBBA HÅRDARE OCH PRESTERA BÄTTRE ÄN KVINNORNA!”

  http://nouw.com/hanshen/man-kommer-alltid-jobba-hardare-och-pres-18040859

  Hanna Wetterqvist 2015-03-11 17:31:45 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Hej! Saken den med arsenik tror jag är att den påverkar kroppen direkt. Det räcker med en liten dos för att det ska vara skadligt och det påverkar våra celler på alla möjliga sätt då den tas upp av cellerna. Du kan därmed inte riktigt rensa bort det som redan skett. Ris vare sig eko eller inte har lätt att ta upp arsenik. Sedan finns det även mer i fullkornsprodukter. Jag har börjat tänka på att inte äta för mycket ris sedan jag hörde detta då jag inte vill utsätta min kropp för arsenik då det är väldigt skadligt.

  Maria 2015-03-11 16:09:56
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Jag är inte alls insatt i det här med riset. Är det allt ris det gäller eller är det vissa märken/produkter som är värre än andra?

   idawarg 2015-03-11 17:36:40
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    På denna länk kan du läsa lite mer om det! http://www.svt.se/nyheter/sverige/ny-matning-visar-arsenik-i-sex-populara-produkter
    Tyvärr har de bara testat tio produkter men det som är skrämmande är att det är populära märken och om det finns i dem är det inte konstigt om det skulle finnas i andra :/

    Maria 2015-03-11 19:45:02
    Svara
    • Svar på Marias kommentar.

     Tack det ska jag kolla in. Så himla tråkigt och skrämmande

     idawarg 2015-03-12 08:56:26
     Svara
     • Svar på idawargs kommentar.

      Problemet ligger mycket i grundvattenuttaget i de länder där riset produceras. Tex i Bangladesh har man under lång tid haft ett alldeles för stort grundvattenuttag (mkt pga förorenade floder och sjöar) som har medfört att stora mängder arsenik fälls ut i vattnet som sedan sprids på grödorna. Arseniket försvinner inte utan ansamlas i jorden där växterna sedan får ett visst upptag. Detta är inget nytt problem utan har funnits länge, och det blir väldigt svårt för konsumenter att veta vad man ska välja då det beror mycket på hur berggrunden är där riset odlats :/

      emelie m 2015-03-12 11:44:29
      Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Det är allt ris,ingen specifik form eller märke. Det gäller kokt ris, riskakor, rismjöl etc. Allt

    Maria 2015-03-11 18:59:53
    Svara
 • Hej Ida!
  Har hört att tuggumi är onyttigt eftersom det finns så mycket kemikaliker/tillsatta sötningsmedel som gör att det blir en lightprodukt. Stämmer detta?
  Tacksam för svar!
  Kram från en som älskar din blogg 🙂

  sofia 2015-03-11 12:43:48
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Ja det stämmer. Innehåller massa sötningsmedel och andra kosntigheter som kan ge magproblem. Kramis

   idawarg 2015-03-11 17:38:50
   Svara
 • Jag har försökt läsa på väldigt mkt om detta då min dotter är allergisk mot väldigt mkt. Blev väldigt orolig när jag fick höra om arsenik i riset då stor del av hennes kost består av det.
  Som jag har förstått det hela så handlar det inte om produkten är eko eller ej ! Det finns i jorden och det är inte bara ris det finns mkt i. Även bladväxter mm !! Men hur tusan ska man veta ”hur jorden” är där just det riset jag har köpt är odlat :s
  Det är läskigt.. För man tror att man köper det bästa om det står eko på liksom..?

  Frida 2015-03-11 12:21:30
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Ja det är så läskigt och så tråkigt att det är så här i vår värld att all mat har tappat näring och innehåller gifter 🙁 Men man får göra det bästa av situationen heöt enkelt. Kramis

   idawarg 2015-03-11 17:40:05
   Svara
 • Hej. Jag har äntligen fått igång en träni gsrutin och har orkat träna i sju veckor vilket är mitt rekord på de senaste två åren. Oftast orkar jag bara träna i två veckor. Nu har jag börjat försöka träna fyra gånger i veckan eller mer men jag har ett problem: jag tycker inte det är roligt. Jag hatar egentligen tanken på att träna och blir bara stressad över att jag inte känner att jag får snyggare kropp. Jag önskar att jag kunde träna för att det är roligt och inte för att bli smal/tight. Men jag springer lite och lyfter sedan tyngder och blir ledsen för att det inte är roligt. Känns som att träning är ett måste. Inte en hobby. Hur ska jag fixa problemet??!!

  Tack för en BRA blogg!!

  Julia 2015-03-11 12:14:09 http://www.juliadefoto.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Låter som du måste hitta en motivation till din träning. Sätt upp mål, hitta en träningsform du verkligen gillar och/eller hitta en träningskompis. Då blir allt så mycket roligare 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-11 17:41:20
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind