Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GÅRDAGENS INTERVALLPASS

ida-warg-löpning-1 ida-warg-löpning

Tights – HERE (Adlink) // Shoes – Adidas// Top – Björn Borg

Puh, igår sprang jag veckans andra löppass. När jag går till gymmet tänker jag alltid att jag ska ta det lugnt och fint och sedan med tiden trappa upp min löpning, MEN… det gick åt skogen! Haha typiskt mig att inte kunna hålla mig utan att bli för taggad! Blev ett intervallpass på nästan 1 timme som ni kan se nedan. Faktiskt så flöt löpningen på riktigt bra och jag kunde ha pushat mig hårdare konditionsmässigt men mina underben är inte vana med påfrestningen av löpningen och jag började känna det när jag ökade farten så fick bromsa mig lite. Igår var det i alla fall ngabåde grymt skönt och roligt att springa och det är absolut inte alltid jag tycker det. Vad tycker ni? Gillar ni att springa eller tycker ni det bara är sjukt jobbigt?

//English: Puh, yesterday I did my second run workout for this week. I tought that I would take it easy but NO… Haha typical me to be a litte bit to exited. I did intervals for almost 1 hour as you can se below. Actually I thought the run was fun and quite easy yesterday which I do not always think. Do you like to run or do you just think its hard?

5 min warm-up 7.0km/h 

40min of 1 min run 10-13km/h + 1 min power walk 7.2km/h

5 min power walk 6,5km/h

5 min of 20s run 16km/h + 10s rest (total 10 intervals)

5 min walk to cool down

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Jag har aldrig tyckt om att springa, men när jag såg detta intervallpass blev jag sjukt taggad! Så jag körde efter ditt pass och det var sååå jäkla roligt haha och det gick skitbra! Tiden gick jättesnabbt och jag är så glad att du lade upp detta pass. Tack som tusan ida! Dessa intervaller ska jag lägga in i mitt träningsveckoschema! 😀

  Rebecca 2015-03-11 12:50:04
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Wohoo vad underbart att höra 🙂 Jag gillar inte heller att springa och mest för att jag tycker det är så tråkigt och enformigt och då hjälper det verkligen att köra intervaller. Bra jobbat! 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-11 17:38:13
   Svara
 • Hej Ida!
  Såg i en kommentar att du ändrar hastigheten manuellt, men jag undrar hur du hinner det.. Syftar mest på 40 minuters intervallen där du växlar hastighet efter varje minut. Sänker du du hastigheten och sedan höjer den varenda minut? Det tar ändå några sekunder att göra dte menar jag, så det känns som att man ”förlorar” tid på det och liksom pajar intervallerna, haha.. Hoppas du förstår vad jag menar! Hur gör du?

  Stina 2015-03-09 23:11:04
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Nej det tycker jag inte alls. Jag börjar höja när det är 5s kvar på gången och sänker inte för ens hela minuten är slut så springer typ 75s och går 45s.

   idawarg 2015-03-10 09:04:11
   Svara
 • Åh vad härligt! Man blir så taggad =)

  Selinas Ekologiska Meze 2015-03-09 20:00:38 http://www.hamiselina.wix.com/selinaseko
  Svara
 • När kommer löparschemat ut?

  Ebba 2015-03-09 18:54:55
  Svara
 • Jag brukar också får problem med underbenen när jag börjar springa efter ett uppehåll. Har du några tips på hur man kan förhindra det? Om jag fortsätter springa fast jag har ont blir det oftast bara värre…( och där av kommer uppehållen, jag får tillslut så ont att jag måste lägga av med löpträningen helt för att kunna träna nått över huvud taget)
  Tack för en grym blogg och fina uppdateringar på Mikz 🙂

  Ida 2015-03-09 18:39:07
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Tack fina du vad kul att höra! Jag rekommenderar verkligen att följa mitt 10v löpschema som kommer upp i slutet av mars. DEt är verkliegn en bra upptrappning både för kondisen och benhinnorna. Sedan så hitta ett par bra skor och stretcha vaderna varje dag! 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-10 09:25:51
   Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Jag känner precis samma och undrar också det! Jag får så himla ont i underbenen och vet inte om jag ska plåga mig själv med att fortsätta eller om jag ska pausa..

   Olivia 2015-03-09 23:09:03
   Svara
   • Svar på Olivias kommentar.

    Får man ont så borde man stanna. Jag kan verkligen rekommendera att köra mitt 10v löpschema sedan när jag släpper det. Det är väldigt skonsamt och inte bara en bra upptrappning för flåset utan även för benhinnorna 🙂 Kramis

    idawarg 2015-03-10 09:05:19
    Svara
 • Nyfiken vilken lutning du körde på respektive intervall? Toppenblogg även för en äldre kvinna;) ( 38 år)

  Lisa 2015-03-09 11:55:06
  Svara
 • DETTA ÄR JU BARA HELT SJUKT… www.nouw.se/hanshen

  Hanna Wetterqvist 2015-03-08 17:15:01 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Ja det gäller att trappa upp löpningen och inte bli för hetsig, men så svårt när man blir taggad 🙂

  idawarg 2015-03-08 16:56:06
  Svara
 • älskar löpning, fast utomhus.
  men, som du sa, kan jag också få ont i mina underben då de inte är så tränade.
  kramar

  lovisa mattisson 2015-03-08 16:42:33
  Svara
 • Önskar att jag hade kondisen till att springa 🙂

  Jessica 2015-03-08 15:56:25 http://lifetale.blogg.se
  Svara
 • Hurtigt värre kära du 🙂
  Älskar att springa. Verklighetsflykten det ger plus lyckoendorfinerna som släpps lös är helt oslagbara 🙂 Jag har dock lidit av benhinneinflammation till och från så därför blir det inte så mycket löpning. Idag har jag sprungit 8 km, vanligt för mig tidigare var att springa dubbelt så långt hoppas inom snar framtid att jag kommer att kunna få det löst så att man kan gå tillbaka till långdistans löpningen igen. Skulle vilja springa ett lopp med min pappa innan han lägger skorna på hyllan så det motiverar mig!

  Arw 2015-03-08 14:23:34
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Haha men tack finis. Ja de där behinnorna kan ställa till det. Var noga med att stretcha ut vaderna. Jag tycker det brukar hjälpa 🙂

   idawarg 2015-03-08 16:53:01
   Svara
 • Åh! Jag älskar att springa! Har kört wargrun för vana löpare på bandet i
  Januari och februari och just löpbandet tycker jag är lite tråkigt!! Men guuuud vad jag
  Har trappat upp min löpning. Denna veckan har jag sprungit utomhus i det vackra vårvädret,
  Det blev 14 km i onsdags och 11,6 km idag, och jag älskar det! Springer nu 1 km på 5.10 min,
  Och innan wargrun sprang jag 1 km på 5.45 min.. Så måste tacka dig för denna otroligt grymma
  Utmaning som gjort att jag blivit en snabbare löpare! Målet är att springa Göteborgsvarvet under
  2 timmar nu i maj, sprang på 2.12 förra året! Så tack Ida för en grymt inspirerande blogg med en massa
  Glädje och motivation! Kramar

  Åsa 2015-03-08 14:17:47
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Men åh gud vad kul att höra och GRYMT jobbat! Löpning är verkligen härligt när man väl kommer in i det! Tack fina du vad glad jag blir <3 Kramis

   idawarg 2015-03-08 16:52:01
   Svara
 • Ställer du in ett intervall program på löpbandet? Ex att hastigheten ändras självmant efter en minut eller ändrar du hastigheten själv? Har inte förstått hur intervallprogrammet fungerar på mitt gym 😛 Hur jag än trixar så ändras aldrig hastigheten så som jag vill haha

  Hannah 2015-03-08 14:08:18
  Svara
 • Is it possible to make the treadmill do the intervals automatically? Or do you control the speed manually?

  Christina 2015-03-08 14:05:09
  Svara
 • Tänkte att jag också ska börja med intervaller igen, förutsatt att min rygg pallar och att jag köper nya dojor haha! När du springer ute intervaller, har du tid du håller efter när du ska springa/gå? Eller andra sätt? 🙂 Tack för en bra blogg!

  Emelie 2015-03-08 13:28:00
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Ja bra skor är viktigt om man ska springa utomhus. Jag springer mest inomhus men skulle jag springa ute blir det intervaller på tid. Kramis

   idawarg 2015-03-08 16:49:25
   Svara
 • JAg tycker löpning är helt okej. Men wow vad duktig du är, tror inte jag skulle orka springa på löpband i en hel timme (blir så lätt uttråkad…)

  Ella 2015-03-08 13:22:20 http://ellssecrets.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt