Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR HITTAR JAG MIN BALANS?

question answerHej Ida! Jag har gått ner några kilo i vikt, och genom det fick jag även jättemycket mindre rumpa och bröst. Nu är jag för smal och har hamnat i en obalans när jag äter lite och tränar massor på vardagarna och äter extrema mängder på helgerna. Min vikt kan liksom variera med 4 kg på bara en vecka. Jag måste stoppa det här och hitta till någonstans mellan min gamla kropp och den jag har nu. Hur gör jag? jag är lite rädd för kolhydrater och vill fortfarande vara smal men se starkare ut, ha större rumpa och orka mer…
Mina kompisar och föräldrar kommenterar att jag är för smal och nu ska jag börja äta mer. Men hur kan jag få dem att förstå att jag hellre tar dubbla portioner lax och grönsaker än lax och pasta tex?
Tacksam för svar!
Kram Linnea

SVAR: Hej Linnea! Jag förstår ditt problem då jag själv varit i samma sits. Men tränar du mycket behöver du även kolhydrater och om du vill gå upp i vikt så måste du äta energi i form av kolhydrater och fett så att du endast använder proteinet till byggstenar. Vad som händer om du inte äter tillräckligt med fett och kolhydrater är att kroppen måste omvandla proteinet till energi istället för att bygga upp musklerna och nästan halva kaloriintaget av proteinet försvinner i omvandlingen till energi. Så med det sagt så är det jätteviktigt att äta både kolhydrater, fett och protein om man tränar hårt och speciellt om man vill gå upp i vikt eller bygga muskler. Kolhydrater och fett = din bensin och proteiner = byggstenar till muskler.

Jag själv håller på att gå upp några kilon och jag äter alltid kolhydrater fett och protein + att jag just nu lägger till extra fett i form av smör, linfröolja, kokosolja, olivolja, får/get ost mm i alla måltider för att öka kaloriintaget. Jag ser redan stor skillnad på mina ”kurvor” efter bara några veckor så testa det. Jag skriver matdagbok varje dag i min app i Mikz så vill du ha tips på hur man kan lägga upp maten så följ mig där 🙂 (Ladda ner appen gratis HÄR).

Lycka till Kram, I

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej! Du är så himla grym! Men har en fråga !
  Jag är snart 13 och tränar och rider varje dag… Jag äter aldrig i skolan för att de när.cykling och jag kan få ångest. Jag kan få ångest när jag äter hemma med. Mamma är orolig för mig och jätte många tycker att jag har blivit smal, men jag kan inte se det själv.. Detta är väldigt jobbigt och det är ännu värre när folk säger att jag är smal, tunn mager osv när jag inte ser det själv.. Vad ska jag göra? Kan du snälla svara på detta i ett blogginlägg? Du är en stor förebild för mig och är grym förresten ❤️❤️

  Emma 2015-03-07 19:03:45
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   hej fina Emma! Jag tycker du ska prata med skolsyster eller dina föräldrar om det här för det låter som du hamnat i onda cirklar med maten som du kan behöva hjälp att ta dg ut. Mat är inget man ska få ånget a utan det är något du måste ge din kropp för att växa och att kunna leva ett roligt liv. Jag lovar dig att det är inte värt att ha ångest över maten. Jag själv har haft det och det är inte kul och jag rekommenderar dig verkligen att prata med någon om det här med en gång. Ta hand om dig fina du! Kramis

   idawarg 2015-03-07 20:58:19
   Svara
 • Sen är det kanske bra att tillägga att kolhydrater är inte bara lika med pasta/vitt mjöl, utan det finns BRA kolhydrater!

  Emelie 2015-03-07 08:39:19
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga, hur snabbt(vilken tid) skulle du springa på 5 km? Klarar du att springa 10 km utan att vila?
  Hur mycket tar du i frontknäböj om du skulle maxa och göra en repetition? Du kanske inte har testat det, men du kanske vet ungefär hur mycket vikt du skulle ta. Tack för en underbar blogg!!

  Elin 2015-03-06 22:28:51
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin! Jag vet inte då jag aldrig maxat i något. När jag springer i ett skönt tempo springer jag 5 km på ca 27min. Jag har sprungit 1 mil utan vila 4 gånger totalt i hela mitt liv och det var under samma vecka. FY säger jag bara. Det gick på ren vilja. Jag hade alddrig sprungit 1 mil innan och inte efter heller haha. Jag vet inte maxvikt i knäböj heller då jag har lite överrörliga och vingliga ben så vill inte maxa då jag kommer skada mig. Tar det lugnt och försiktigt. Kramis

   idawarg 2015-03-07 11:32:52
   Svara
 • Hej ida! Jag har börjat komma i gång med träningen väldigt ofta nu. Efter skolan så äter jag fullkorns bröd som är nyckelhålsmärkt en banan och några jordgubbar samt ett glas bravo original juice. Är det ett bra och nyttigt mellanmål efter skolan?
  Skolmaten är inte så bra och jag är ofta hungrig och sugen på godis när jag kommer hem. Ibland blir det en godisbit men jag får väldigt dåligt samvete efter, har du några tips?

  Alva 2015-03-06 13:57:52
  Svara
 • Hej Ida! Jag tycker du är en grym inspiration och har en jättefin kropp! Jag undrar hur du tränat för att få den, har du kört mycket kondition eller mest styrka eller båda två? Ändrade du nått på kosten? Hur lång tid tog det från att du började tills att du fick den här kroppen? Förlåt om det är många frågor, men min drömkropp är som din och då hade jag lite frågor. Skulle va jätte glad om du svarade, kanske i ett inlägg till och med? 🙂
  Ha en underbar fredag, kram!!

  Lina 2015-03-06 12:16:28
  Svara
 • Tack tack tack för att du skriver om hur man kan äta om man behöver gå upp i vikt, om balansen och att allt inte handlar om att äta så strikt eller så lite som möjligt. Så himla viktiga ämnen som alltför ofta försvinner bakom allt annat brus.

  Alice 2015-03-06 11:26:39
  Svara
 • Hej Ida! Först och främst, tack för en väluppdaterad, dynamisk och intressant blogg – den sticker verkligen ut ur mängden! 😀 Men en sak undrar jag om du skulle kunna ge tips om. Jag tränar mycket löpträning, och ibland blir det styrka på gymmet. Något som jag däremot har väldigt svårt att träna trots att det är så viktigt är mina core- och magmuskler. Jag vet att du har tipsat om bra övningar förut, men jag har svårt att hitta dem, och svårt att veta hur jag skulle kombinera dem. Du har inte lust att göra ett inlägg där du lägger upp ett riktigt mördarpass som man kan göra exempelvis två gånger i veckan om man bestämt sig för att fram sina abs och få upp stabiliteten i bålen? Du kan exempelvis länka till de gamla övningar du tycker passar in, och skriva ungefär hur mycket av varje man skall göra samt i vilken ordning. Just nu känner jag att jag står och stampar på ett ställe i havet av magövningar, men får inte någon struktur på det. Tack på förhand!

  mvh Emma

  Emma Hå 2015-03-06 08:36:22 http://emmahas.se
  Svara
  • Svar på Emma Hås kommentar.

   Hej Emma och tack snälla vad glad jag blir att höra 🙂 <3 Jag har massa grymma övninar på min youtubekanal http://youtube.com/idawarg
   Där hittar du både övningar och hela pass. Så kolla där och glöm inte prenumerera då nya videos är på g 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-06 10:01:16
   Svara
 • Hej Ida! Jag försöker gå ned lite i vikt och försöker då bland annat att inte äta för sent på kvällen. Dock så tränar jag fotboll och det kan hända att jag kommer hem vid 21:30 efter träning och behöver äta. Vad skulle du tipsa om att äta då så att jag får bra återhämtning men också inte äter för mycket?
  Kram

  Felicia 2015-03-06 08:28:34
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Det är viktigt att du äter efter träning och fyller på med proteiner. En omelett eller en sallad med kyckling/fisk/fågel och grönsaker är perfekt. Kramis

   idawarg 2015-03-06 10:02:37
   Svara
 • Hej Ida.
  Jag måste börja med att säga att du är en fantastisk inspirationskälla för alla här ute 🙂
  Jag undrar vart du handlar all din ”specialmat” som till exempel Macacos Acai och Amaranthflingor. Har googlat runt, men hittar ingen butik som säljer denna Acai och alla webbsidor har slut på Amaranthflingor. Jag har även frågat runt i coopbutiker efter att ha hört att de sålde dessa flingor, men tyvärr fanns det ingenting där heller. Har du någon favoritbutik som du handlar i? Jag ska nämligen upp till Stockholm nästa vecka så det kanske finns någon butik där som du handlar allt i? Tack för att du varje dag inspirerar mig och fortsätt med det du gör, du är grym! 🙂

  Karolin 2015-03-06 08:23:25
  Svara
  • Svar på Karolins kommentar.

   Hej Karolin och tack snälla vad glad jag blir! 🙂 <3 Jag handlar Macacos på min ICA affär. Gå in på deras hemsida så står det vart man kan hitta deras produkter. Amaranth handlar jag antingen på en ekologisk mataffär som heter Eat i Vasastan eller på min hälsokostaffär. Flingorna kommer från Biofood och det går ofta att fråga din mataffär eller hälsokost att ta in det om de inte har 🙂

   Jag kan rekommendera att besöka Eat (mataffär) som har det mesta och även Örtagubben (hälsokost) på Nybrogatan har massor av trevligt 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-06 10:05:27
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind