Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARFÖR ÄTER JAG LCHF?

question answerNågot jag undrar gällande din kost är varför du sällan äter kolhydrater och mycket fett? Det låter ju som lchf? Du tränar ju så mycket så varför gör du så?

SVAR: Hej! Jag vet inte hur ni kan få min kost till LCHF då den till största delen består av kolhydrater. Bara för att veta så kollade jag hur mitt matintag igår såg ut procentuellet och så här såg det ut: 39% kolhydrater, 24% protein och 37% fett. Äter ca 200-250g kolhydrater/dag och ska man äta LCHF ska man helst äta under 20g/dag. Så nej jag äter inte LCHF och jag ser alltid till att äta en bra blandning av fett, kolhydrater och protein under en dag. Där emot kan jag äta LCHF inspirerade maträtter som en sallad med protein och fett, men då adderar jag kolhydrater via de andra måltiderna. LCHF passar inte mig och jag får inte den energin jag behöver via den kosthållningen.

//English: Answer/question in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Vill ni läsa min åsikt och om hur jag tänker kring saker som är så onödiga att trycka i sig? Jag får ren ångest över vissa saker. Kolla mitt senaste inlägg, kram!

  Josefin Holst-Norén 2015-02-22 23:06:51 http://www.josefinholstnoren.blogg.se
  Svara
 • Jag tror inte på dieter. Kost är en väldigt individuell fråga. Tycker du är otroligt sund och smart Ida!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-02-22 17:35:56 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Fast LCHF är väldigt, väldigt bra om man vill bygga muskler. Jag äter väldigt strikt LCHF och har byggt enormt bra på den kosten 🙂

  Martina 2015-02-22 17:28:47 http://www.martinas.nu
  Svara
  • Svar på Martinas kommentar.

   Kul att LCHF funkar för dig! 🙂 För mig fungerade det inte alls och jag tappade i muskelmassa.. Tror det är som många har sagt, det är väldigt individuellt! 🙂

   Johanna 2015-02-22 20:05:37
   Svara
 • Har lite funderingar kring agavesirap. Googlade och fick intrycket av att det inte alls är bra. Dock så förstod jag inte mycket mer förutom den meningen så jag undrar varför använder du det, och varför är det bra/ett bättre alternativ? Kram

  Alva 2015-02-22 15:25:19
  Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   Hej 🙂 Har skrivit lite om agavesirap på min hemsida om du är intresserad av att lära dig mer om det 🙂 Fokuset i artikeln ligger dock på socker som helhet, men du kan scrolla ner till delen ”The Harmful Effects of Fructose” om du bara vill läsa om just agavesirap –> http://www.wellnessouk.com/the-health-dangers-of-sugar/ ((obs: på engelska))

   Samia 2015-02-23 21:30:29 http://www.wellnessouk.com
   Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   Det påverkar inte blodsocket lika mycket som vanligt socker. Honung är också ett bra alternativ som funkar och går man på diet eller inte vill ha det så sött så kan man alltid skippa både sötning och socker 🙂

   idawarg 2015-02-22 16:11:22
   Svara
 • Haha, vad lurig du är med den titeln på inlägget! Jag jublade till och tänkte, nämen gud så skoj med ännu en LCHF:are, men icke! Haha. Nä skämt och sido, man ska äta det som passar ens egen kropp bäst. För mig är det LCHF, och för dig är det något annat. Det viktigaste är att vi mår bra allihopa! 😀 Trevlig söndag!

  Sara 2015-02-22 13:48:13 http://www.saraforsberg.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Ja men precis 🙂 För vissa funkar LCHF hur bra som helst och då är det klart att man ska äta efter det. Jag har testat men det funkade inte med träningen då jag inte fick tillräckligt med energi. Kramis och detsamma 🙂

   idawarg 2015-02-22 16:10:05
   Svara
 • Felet ligger i att människor i allmänhet endast ser pasta, potatis, bröd och ris som kolhydrater! De som inte äter detta, äter lchf enligt många

  Amanda 2015-02-22 13:10:16
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind