Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRONT SQUAT

front-squat front-squats

Tights – HERE (AdLink) // Shoes – HERE (AdLink) // Top – Lorna Jane

Jag har lagt om min benträning och har gått över från back squats till forn squats vilket känns väldigt spännande. Jag har långa ben och stel bröstrygg vilket gör att back squats känns lite obekvämt och stelt för mig då jag har problem med att hålla överkroppen upprätt med tunga vikter på ryggen. Front squats känns mycket mer ”bekvämt” för mig och jag kommer utan problem hela vägen ner med rätt teknik då tyngdpunkten i front squats flyttas fram och det passar min kropp bättre. Läs mer om squats olika kroppsformer och tyngdpunkt HÄR.

DOCK så är fornt squats inte lätt då de är tyngre än back squats då det blir mer arbete för bål och krävs en rörlighet i armar/underarmar/handleder för att kunna utföra den. Är man för stel där och inte kan hålla stången korrekt kan man lägga armarna i kors och lägga stången ovanpå armarna men jag har god rörlighet så det känns bekvämt. Ska bana in rätt teknik med låga vikter en vecka till för att sedan börja öka på vikterna sakta. Har ni testat forn squats?


//English: Ive been changing my back squats to from squats because they suit my body better to emphasis will come later. I have long legs and stiff thoracic spine causing the back squats feels a little uncomfortable and stiff for me when I have trouble keeping my upper body upright with heavy weights on my back. Front squats feels much more ”comfortable” for me and I can without difficulty go all the way down with the right techniques in front squats. 

However, the fornt squats is not easy since they are heavier than back squats when it will be more work for the torso and requires a movement of the arms / forearms / wrists to perform it. But I love them and will practice on the technique with low weights for another week and then start to increase the weights slowly. Have you tried front squats?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • […] front squats 40 kg X […]

  ImActive.se - Ida Warg 2015-06-14 12:04:06 http://idawarg.wearecube.se/2015/06/14/leg-and-butt-workout-3/
  Svara
 • […] front squats X […]

  Svara
 • […] front squats 20 […]

  Svara
 • Jaa! det är de enda squatsen som jag kör, kör även enbenssquats under tävlingssäsong! är längdhoppare och då behöver man ju stärka bålen så mycket som möjligt, perfekt att kombinera med squatsen! 🙂 kolla gärna min blogg för recept på nyttigheter och träningstips!

  Thilda 2015-02-13 11:58:10 http://tthildamedh.blogspot.se
  Svara
 • jag kör både back- och frontsquats, kör dem på olika dagar. började köra front för några månader sen och tyckte det var så svårt/inte tillräckligt stark så jag började göra dem i smithmaskinen. men nu har jag gått över till stång! jag kan absolut inte hålla händerna så som du gör på bilden, så jag får hålla armarna i kors! 🙂

  Nathalie 2015-02-12 21:33:44
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Ja men att köra båda är grymt och du är inte ensam om att inte kunna hålla det greppet. Men det går lika bra med kors. Kör hårt Kramis

   idawarg 2015-02-13 10:08:35
   Svara
 • Hej Ida! Vill bara säga att dina Mikz-uppdateringar är så himla inspirerande! Du gör ett sådant bra jobb med alla frekventa uppdateringar, matdagboken, korta träningsvideos etc. Heja dig! 🙂

  Bea 2015-02-12 20:28:44
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Hej Bea och tack snälla vad glad jag blir att höra 🙂 Fler uppdateringar kommer! ha en grym dag! Kramis

   idawarg 2015-02-13 10:07:47
   Svara
 • Hej! Såg ditt goda recept på bröd du lagt upp i mikz! Tänkte tipsa om ett annat recept på scones som är mina absoluta FAVORITER! Skulle kunna äta de varje dag.

  2 st scones
  1 dl mandelmjöl
  1 msk kokosmjöl
  1 tsk fiberhusk
  1 ägg
  1 banan
  1 nypa salt
  Jag brukar även ha i lite linfrön.

  Blanda ihop allt och lägg på en plåt. In i ugnen ca 10 min på 200 grader eller tills de börjat få lite färg på ovansidan. Ät och njut med gott pålägg och en kopp te/kaffe

  Lovisa 2015-02-12 17:18:23
  Svara
 • Hi Ida!
  I also do front squats because of the feeling and the possibility for my leg with the right technique!
  But it doesn’t matter with way I do, I’m not Feelings my butt or just a little, little bit! Do you have an idea why? More weigths? Did I do them to deep or what could it be?

  Love your videos on your app – more more more 🙂

  Melanie 2015-02-12 16:22:01
  Svara
  • Svar på Melanies kommentar.

   Thank you sweetie and I think you should try to put on more weight. I feel nothing if I don’t put on weights that is heavy for me. If you don’t feel anything I recommend you to hire a personal trainer who could help you with the thechnique. More videos coming up soon Love, I

   idawarg 2015-02-12 17:51:09
   Svara
 • Jag har försökt men får inte till greppet, känns som att jag ska strypas. Hade varit kul om du kunde posta en instruktionsvideo 😀

  Anna 2015-02-12 15:22:16
  Svara
 • Hej fina Ida! Jag har tränat ett tag nu och kör främst crosstrainer samt olika benövningar. Jag vill, såklart, få en stor och vältränad rumpa 😉 Mitt problem är dock att jag inte vill ha så stora lårmuskler… Jag har väldigt väldigt långa ben och tycker det är finast när dom är smala med bara lite muskler. Förstår du vad jag menar? Vill liksom inte ha värsta lårmusklerna men vill ha en stor rumpa! Är det omöjligt kanske haha? Hoppas du har något bra tips! Kraaam

  Ems 2015-02-12 15:18:18
  Svara
  • Svar på Emss kommentar.

   Haha jag fattar vad du menar. Av crosstrainer blir det tyvärr ingen stor rumpa. Du behöver göra stora övningar som squats, utfall, höftlyft, benböj mm. Om du har långa ben så har du antagligen långa muskler vilket gör att det kommer vara svårt för dig att få stora muskler på dem så du behöver ej vara orolig. Kör stora övningar tungt och håll fokus på att aktivera baksida och rumpa. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2015-02-12 17:48:06
   Svara
 • Hej! Jag är väldigt stel i hela kroppen vilket hämmar mig ganska mycket i gymmet. Jag kör styrketräning som innefattar bl.a knäböj både fram och bak. Ju mer jag kör desto längre ner kommer jag men min rygg är fortfarande lika ”sne”. Har kört ganska länge nu men kan inte se mycket skillnad på den. Det är ganska jobbigt eftersom jag inte kan lägga på så mycket då risken att jag skadar mig är ganska stor.. Har du några tips på vad jag kan göra? Stärka upp? Stretcha? Vore tacksam För svar och tack för en bra blogg

  Malin 2015-02-12 13:43:00
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej fina du och tack för kommentaren! Aj då och du ska inte lägga på mer vikt om du är sne då det kan ge skada. Ja skulle rekommendera dig att gå raka vägen till en sjukgymnast eller naprapat som kan kolla på dig, behandla och ge uppstärkande övningar. Måste vara någon som kan undersöka dig för att ge dig övningar och tips. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2015-02-12 17:45:39
   Svara
 • Hej Ida, jag undrar ifall du kanske har ngt tips till mig. Jag tränar mycket fotboll, på elitnivå för att vara i min ålder (16) och är med i landslaget. Jag har ett konditionspass + ett styrkepass i veckan tsm med 3-4 fotbollspass i veckan. Men jag skulle vilja få fram mina magrutor ännu mer, vad ska jag göra? har du ngt tips i kosten eller vad är det man ska tänka på? tack på förhand, kram ellen

  Ellen 2015-02-12 12:41:14
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Hej Ellen! I din ålder och om du tränar på elitnivå så ska du inte mixtra med maten. Ät en hälsosam kost med protein och bra fett och kolhydrater så d orkar med träningen och blir starkare så kommer du också att få en stark och hälsosam kropp. Lycka till! Kramis

   idawarg 2015-02-12 17:43:42
   Svara
 • yes i tried them twice but i actually have to say i like the back squats more. i feel like when i do back squats i work more on my butt and when i do front squats i push more with my quadriceps. i really think that if you do fron squats you work only on the legs muscles then on butt and legs…do you agree with me or did i mabye just did it wrong or need to practise it more to get the connection with my butt when doing front squats? 🙂

  gianna 2015-02-12 11:58:30
  Svara
  • Svar på giannas kommentar.

   for me it’s the other way around , I have big trouble get contact with my butt in back squats. Its so different for different bodies so if you get better contact with back squats the back squats probably fit your body better. Always do what suit your body best 🙂

   idawarg 2015-02-12 17:41:56
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind