Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GRYM ÖVNING FÖR BAKSIDA LÅR // EXERCISE BACKSIDE LEG

IMG_2701.JPGIMG_2702.JPG

Jag måste bara säga att man ska aldrig underskatta övningar med boll. Tunga vikter i all ära men alltså enbenscurl med pilatesboll är så galet jobbig och tar så bra på baksidalår. Jag vet inte hur man skulle kunna undgå att använda sig av baksidalår i denna övning?!

Ligg på rygg och placera ena hälen på mitten av bollen. Lyft upp höften och dra in bollen så långt ni kan mot rumpan och håll höften på samma höjd hela tiden. Känner man inte i baksida lår så har man garanterat sänkt höften. Gör övningen sakta och kör 15rep/ben X 3.

//English: Heavy weight is good but you should not underestimate the exercise ball. One leg leg curl is so hard and very good for the backside of the leg. Lie on your back and place one heel on the middle of the ball. Lift the hips and pull the ball as far as you can against the butt and hold the hip at the same height all the time. If you do not get contact with the back of the thighs you have guaranteed lowered the hip. Do the exercise slowly and do 15rep/leg X 3.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • […] med båda fötterna i marken så kör jag tungt (60kg) på skivstång. Annars gillar jag också enbenshöftlyft och då sätter jag alltid upp foten på en bräda/pall för det gör att jag får bättre kontakt […]

  Svara
 • […] 15/side one leg hip lift […]

  Svara
 • […] 12 dead lift cable cross + 12/side one leg hip lifts X […]

  Svara
 • Tack för tipset, boll-tips uppskattas verkligen!! Magövningarna på bollen som du visade en annan gång har blivit mina favoriter, och det har gett mycket bra resultat. Så man ska inte underskatta bollen 😀

  Sophie 2015-02-05 14:27:20
  Svara
 • Grymt ju!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-02-04 22:34:45 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Den övningen har jag sett på fler ställen, men inte testat (än).
  Får nog se till att få tummen ur! 🙂

  Rund är också en form! 2015-02-04 18:49:56 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Hej Ida! 😀
  Jag hoppas verkligen att du har tid och möjlighet att svara på det här.
  Jag är vältränad och jag skulle säga att jag är ganska stark. Dock så har jag svårt att få in rätt teknik i squats och liknande, och min ”nederdel” är inte lika vältränad som testen av mig.. Inte lika välformad för den delen heller..
  Skulle du kunna ge lite tips på ännu fler övningar för rumpa/lår?
  Mitt mål är att bli starkare, få en välformad rund rumpa och samtidigt behålla mina smala ben ( alltså inte bli jättebitig)!
  Tack för en grym blogg! ❤

  Mycket kärlek // Josefin ❤

  Josefin 2015-02-04 18:10:18
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Tack för din kommentar fina du! 🙂 <3 Har du kollat in min youtubekanal? Där hittar du massa övningar och hela träningspass för ben/rumpa 🙂 http://youtube.com/idawarg

   Glöm inte prenumerera för fler videos är på g 🙂 Kramis

   idawarg 2015-02-05 16:04:03
   Svara
 • Skorna! <3 Modell? 🙂

  Maggie 2015-02-04 16:44:09
  Svara
 • Glömmer alltid bort den här övningen och när jag väl kommer ihåg den har jag sådan träningsvärk dagen efter att jag typ inte kan sätta mig ner utan att få kramp, haha. Sjukt effektiv!

  Jennifer 2015-02-04 16:17:38 http://jennifersoderberg.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Är rätt ny med att läsa din blogg men måste säga att jag gillar dig och dina tips väldigt mycket. Jag tränade friidrott när jag var mindre men slutade pga stukad fot och tröttnade på att träna. Nu håller jag på att räta upp mina höfter/bäcken och rygg. Men för att detta ska hålla sig så behöver jag få en bättre hållning. Eftersom jag pluggar och läser mycket blir min hållning rätt kass, så skulle behöva lite bra tips på hur jag tränar upp hållningen och bålen.
  Kram

  elin 2015-02-04 15:28:50
  Svara
  • Svar på elins kommentar.

   Hej Elin och vad kul att du hittat hit 🙂 Jag förstår och det är något de flesta måste jobba mycket med för att vi jobbar så stillasittandes och gärna framför dator eller skolbänk. Jag har satt ihop en video på grymma övningar här https://www.youtube.com/watch?v=SjFAsTrTxfc&list=UUZJr-W6Z40wfVnritqnp9kQ

   Glöm inte prenumerera på min kanal 🙂 Kramis

   idawarg 2015-02-04 16:20:33
   Svara
 • Haha! Kan inte annat än hålla med dig Ida! 😀
  Jag körde den igår på min lilla cirkel som jag knåpade ihop och satan vad det brände. We like! 😀
  Ha en härlig dag! Kram

  camilla 2015-02-04 15:27:15 http:://camillanorman.se
  Svara
 • Den där övningen är jättebra 🙂

  Anette Starby 2015-02-04 12:42:15 http://starby.devote.se
  Svara
 • Grym övning!

  Jessica 2015-02-04 12:21:14 http://lifetale.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind