Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TRÄNA SQUATS, NYTT UPPLÄGG

IMG_3109.JPGIMG_3110.JPGIMG_3111.JPGYes jag har redan betat av en hel del squats i veckans utmaning och är riktigt stel i ben och rumpa idag. Wohoo. Igår så körde jag squats på 50kg och det var riktigt tungt. Bad mina vänner och några PT-polare på gymmet kolla mig och jag har nu kommit fram till att jag ska försöka förbättra min teknik och ”bana om” mina squats så jag kommer gå från få reps och tungt till många reps och lätt och jag kommer även börja köra front squats. Min naprapat sa i lördags att jag har väldigt rörliga leder och är där med väldigt ostabil då jag måste aktivera så många muskler för att göra en övning (speciellt med fria vikter) och det kan vara därför jag tycker tunga squats är obehagligt. Jag tror helt enkelt inte min kropp är byggd för att lyfta tungt i vissa positioner. I alla fall är jag sjukt taggad på mitt nya squats upplägg och kommer börja med det på onsdag (längtar redan). Idag är det vilodag från styrketräningen och jag ska ägna mig åt att vara hundvakt åt världens gulligast hund Jastin som jag även är PT för (han ska gå ner några kilon) så dagens träning får bli hundpromenader helt enkelt. Ska ni träna något idag? Vad? Berätta 🙂

//English: I´ve already started with this weeks challenge and did a lot of squats yesterday and my legs and butt is reslly sore today! Wohoo. I´ve been doing few reps with higher weights for a while now but will change it to higher reps and lower weights for a couple of weeks. I need to go back and focus on the technique. Wednesday I will squat again and I´m so exited! Today is rest day from strength training and I will be a dog-sitter for the world’s cutest dog Jastin and I´m also his PT (he needs to lose a few pounds) so today’s workout will be walking the dog. Will you exercise something today? What? tell me 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • har sett flera som har vikter under hälarna, men förstår inte varför? Vad gör det? 😀 kram!

  Emelie 2015-02-05 18:43:58
  Svara
 • Jag har tränat mage och sprungit 20 minuter! Tänkte köra lite squats med tanke på din utmaning 😀

  Johanna 2015-02-04 20:52:27
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag har också problem med tunga squats, men för mig är det för att jag så lätt får muskelknutor i rumpan av dom som sen gör att jag inte får någon genomströmning ner i låret, så jag orkar ingenting! Vad kan jag göra?? Det spelar ingen roll hur mycket jag stretchar, rullar på foam/tennisboll och får det masserat, jag blir inte av med dom! Skulle bli så tacksam för alla tips jag kan få för att bli av med detta!

  Christina 2015-02-04 12:46:36
  Svara
 • Jag tränade ben, mage och rumpen igår. Stel idag. 😉 (nu tar jag 70kg i squats)
  Idag blir det bröst och biceps. Och så vill jag vill bara säga att du har en grymt inspirerande blogg. Har läst ett tag men aldrig kommenterat. Ha en fin onsdag! Kram

  angelica 2015-02-04 06:54:49 http://angeliqe.blogg.se
  Svara
 • Hej! Din blogg är bra väldigt bra

  Sajra Ellis 2015-02-03 22:41:44 http://elldan.blogg.se
  Svara
 • Det låter härligt att du har nytt squats upplägg. Idag har jag kört 3 grupp pass, först Sh’bam 45 min, sedan direkt på Tabata i 30 min och sedan så avslutade jag med 30 min Bål & Balans. Kroppen är alldels mör nu, sedan så under Biggest loser programmet som var ikv, under de pauserna så betade jag av några squats, LOVE IT! Kram på dig finaste du❤️

  Alma 2015-02-03 22:37:44 http://nouw.com/almaavila
  Svara
 • Blev ett löppass idag på en mil. Har haft inflammation i foten så har inte vågat springa mer än 30 minuter vilket ofta blir runt 6 km. Kändes bra att få den verklighetsflykten för ett tag 🙂

  Arw 2015-02-03 22:18:17 http://fames.se/metalbardess/
  Svara
 • Ser härligt ut! Själv åkte jag ett pass längdskidor:)

  Emina 2015-02-03 21:20:03
  Svara
 • Hej Ida, fantastiskt blogg, vill jag börja med att säga!
  Du, jag undrar, det där härliga kakreceptet du lade upp senast, hur gör du efter du bakat de, är det möjligt att frysa in de? Är det något du gör eller äter ni upp alla på en gång så att säga? 😛
  Tack för att du är en sådan inspiration!

  Viktoria 2015-02-03 18:49:22
  Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Hej Viktoria och tack snälla! De går absolut att frysa in och det gör jag ofta direkt både med raw bollar och kakor. Ibland äter vi dock upp allt med en gång men oftast fryser jag ner. Kramis

   idawarg 2015-02-03 19:06:54
   Svara
 • ska köra bodypump snart!

  My Vestlund 2015-02-03 18:20:41 http://www.myvestlund.se
  Svara
 • Tränade ben och mage idag på lunchen 😀 35 kg klarar jag av i squats nu, känner mig riktigt stolt och stark! #youagainstyou

  Hannah 2015-02-03 17:55:40
  Svara
 • Kul att se vikter under hälarna även på en ”veteran”. Har du långa lårben?
  Mvh / en som har långa lårbel + stela anklar och helt enkelt inte kan göra knäböj (ens efter att ha stretchat, värmt upp, you name it) utan att ha något under hälen.

  Anna 2015-02-03 17:28:15
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   haha jajamen. Jag bruka inte ha det men hade glömt skorna. Dock så har jag långa ben och att ha vikter under hälarna hjälper och gör det bekvämare. Det är inte sämre än alla ”proffs” som har på sig tyngdlyftarskor med klack så om du gör bättre squats med viktplattor, kör på 🙂

   idawarg 2015-02-03 19:04:08
   Svara
 • Jag har tränat rumpa och triceps idag!

  sanna 2015-02-03 17:04:05 http://zinja.se
  Svara
 • Hej!
  Jag kämpar med mig vikt och vill gå upp ca 2 kilon på en vecka, men dock vill jag ju gå upp i muskelmassa då fettet kommer synas så mycket :/. Min fråga är dock om det är nyttigt att t.ex lägga i 1-2 msk olivolja i morgongröten osv för att få den extra energirik så det går fortare. Om inte olivolja är nyttigt och hälsosamt, vad kan jag blanda och lägga till istället? Skulle vilka ha förslag som man kan lägga till som är nyttigt och hälsosamt! Är ICA’s makrill i tomatsås något nyttigt alternativ? Och är dem jordnötssmören man köper i en vanlig butik nyttiga, eller är dem bara tillsatta med massa socker och konstiga ämnen? Kollade på en jordnötssmör burk häromdagen men innehållet av jordnötter var få bara 93 % och dem var då rostade, resten vet jag inte vart det var i den men även salt vet jag. Snälla snälla Ida, vill ha svar så fortsom möjligt då jag verkligen vill börja lägga till NYTTIGA saker så jag kan gå upp!

  Lena 2015-02-03 15:41:23
  Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Jag skrev ett helt inlägg om det igår så scrolla ner i bloggen så ser du 😉 Läs även min kostdagbok i min app så ser du vad jag gör då jag just nu försöker gå upp ngot kilo 🙂 Kramis

   idawarg 2015-02-03 19:01:45
   Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Tips som är både nyttigt och jättegott är att ha i en sked kokosolja i gröten! Ett bra jordnötssmör är det som kommer från Green Choice, finns på Ica, Willys mm, det innehåller 99,3% ( eller va det 99,7) jordnötter 🙂

   Jessica 2015-02-03 18:08:08
   Svara
 • Jag ska på tabata träning ikväll, ska bli så roligt 😀

  Caroline 2015-02-03 15:32:20 http://awesomecaroline.blogg.se
  Svara
 • Är ju sjukt bra att du är så noggrann med tekniken!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-02-03 14:28:35 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en allmänt stark tjej men när det kommer till knäböj med stång på axlarna så orkar jag ingenting och jag tappar balansen och det känns bara läskigt, som om jag ska ramla. jag har testat utan skor och med viktplattor under hälarna men inget blir bra. Jag tycker att jag har en stark överkropp och egentligen en stark underkropp men kanske inte tillräckligt?
  Vad ska jag göra?

  Frida 2015-02-03 13:36:23
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Jag kan inte annat säga att jag vet exakt hur du känner. Har du också långa ben? Det blir lite svårare att hitta rätt teknik då men det går. Bra också att stärka upp knäleder och fotleder med andra övningar. Börja med låga vikter och öka sakta. Kramis

   idawarg 2015-02-03 18:59:16
   Svara
 • Hej fina Ida! Jag har drabbats av löparknä, har haft det ända sen november. Det känns så himla tråkigt eftersom löpningen ger mig lykorus.. Jag har inte sprungit alls på ca 2 månader. Ibland när jag tränar ben känner jag av knät, jag tror det är när jag gör utfall och knäböj. Jag har lastat av vikt (känns sjukt tråkigt), men säkrare. För samtidigt som jag kanske borde vila benen lite så måste jag ju stärka upp musklerna så jag förhoppningsvis kan börja springa igen snart. Har du några tips? På övingar kanske? Jag använder mig av en foamroller och strechar benen så gott som varje dag. Kramar och tack för bästa bloggen <3

  emma 2015-02-03 13:21:32
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Hej finis! Stretchar du ut rumpan ordentligt varje dag. Lägg upp underbenet i 90 grader på ett ”grenhögt bord” och böj magen över. Det gör susen för löparknä då det oftast beror på en för tight rumpa. Kramis

   idawarg 2015-02-03 18:57:46
   Svara
 • Japp jag tränar styrka men känner inte att det ger mig så mycket längre, känns liksom inte att det är en match längre.. måste nog ändra om lite men vet inte till vad… kan inget om träning alls. Vill forma och gå ner i vikt. (Har gravidkilon som hänger kvar).

  DeMarkey 2015-02-03 12:50:18 http://demarkey.se
  Svara
  • Svar på DeMarkeys kommentar.

   Jag förstår. Dags att öka vikt, ändra reps antal, ändra övning eller haka på mitt boot camp. Kommer köra igång ett minicamp med några mammor jag känner som behöver komma iform efter graviditeten. Bör du i shlm så haka 🙂

   idawarg 2015-02-03 18:54:31
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind