Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HITTA MOTIVATIONEN TILL TRÄNING

question answerHej Ida! Jag har följt din blogg ett tag nu och tycker den är jätte bra! Jag har några frågor till dig. Hur gjorde du när du skulle börja träna, vart fick du motivationen ifrån och vart började du träna? Och hur gammal va du när du började? Kram, Frida

SVAR: Hej Frida och tack för din kommentar! Väldigt bra fråga måste jag säga och fick mig att tänka. Jag vet inte riktigt hur allt började men så länga jag kommer ihåg så har jag alltid haft ett behov av att röra på mig. Mamma och pappa var noga med att både jag och min bror skulle hålla på med rörlig aktivitet och jag har testat Glof, gymnastik, skidor, tennis, orientering, brottning och dans och jag började nog runt 5-6år. Men fastnade tillslut för dans och tränade 6 pass i veckan redan som 10 årig. Jag tävlade i dans och med ett så tydligt mål som man fick då (1a plats) kom motivationen till träningautomatiskt. Sedan tyckte jag ju att det var så galet kul att dansa så det var nog svårare att få mig att vila än att träna 🙂 Haha. Så mitt bästa tips är verkligen att hitta något som man verkligen brinner för.

Dock kan jag säga att nu när jag slutat dansat har motivationen inte alltid varit på topp. Det därför att jag inte haft något klart och tydligt mål. Varje gång jag är duktig på att sätta upp mål för mig själv som tex. klara en chin eller klara en viss vikt i squats så kommer motivationen direkt tillbaka. Just nu har jag inget klart mål men kommer sätta mig och tänka ut det nästa vecka för att träna utan mål kan göra vem som helst omotiverad.

Har ni satt upp mål till er själva med träningen? Om, så berätta vad? Nyfiken! 🙂

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Hej Ida!
  Gillar din blogg supermycket och tänkte bara fråga i vilken sorts dans du tävlade i? Hur långt kom du, dvs vilken klass var du när du sluta tävla? Tävlar själv i dans så skulle vara kul att veta 🙂

  Elin 2015-01-27 21:04:58
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Tack fina du 🙂 <3 Jag tävlade i diskordans och tävlade i högsta klassen (som då var superstar) i singel och par och i grupp tävlade vi i högsta klassen som var A-klass. Var med i landslaget med i alla kategorier. Vad tävlar du i? 🙂

   idawarg 2015-01-27 21:55:40
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    åh vad roligt! Tävlar samma som du i disco i singel, par och grupp men är än så länge bara i silverklass och b-klass, men jag jobbar på! Har en prick i singel och en i par så snart går jag upp i guld 🙂

    Elin 2015-01-28 07:34:22
    Svara
 • Mitt mål är först och främst att klara att springa hela Göteborgsvarvet i vår, helst under 2 timmar (men det kan blir svårt haha). Däremot vill jag lära mig göra riktiga marklyft (teknikmässig sett), minst en chin utan hjälp och gå ner mina 30 kilos övervikt. Så visst har jag också en del att jobba på =)

  Emma Hå 2015-01-27 11:50:36 http://emmahas.se
  Svara
 • Gå ner 8 kg, skjutit upp det i 7 år. Sen hålla mig fit och få bra kondition efter det och förhoppingsvis kommer självförtroendet tillbaka o de blir roligt att köpa kläder igen 🙂 -1.5kg så länge

  Jenny 2015-01-27 10:34:59
  Svara
 • Hej!
  Jag försöker gymma så mycket jag hinner med och orkar. Men jag har väldigt svårt att hitta övningar för ryggen, har du några bra övningar? Jag har väldigt stark mage men väldigt svag rygg vilket har lett till ryggproblem…

  Linda 2015-01-27 00:48:26
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Ja alla olika roddar, latsdrag, pullups mm är grymma för att stärka upp ryggen. Kolla in mitt pass för en bättre hållning på min youtube. Där hittar du bra ryggövningar 🙂 Kramis

   idawarg 2015-01-27 13:26:20
   Svara
 • Hej Ida, gillar verkligen din blogg! Har du några bra tips på vad man kan äta efter ett träningspass? Vad brukar du exempelvis äta? // Sara :):)

  Sara 2015-01-26 21:27:52
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag brukar gå hem och laga middag direkt så jag tar sällan ett så kallat återhämtningsmål. Kram Ida

   idawarg 2015-01-26 22:01:27
   Svara
 • Mitt mål är att en dag få springa i det svenska landslaget i orientering! :))

  Anna Wallin 2015-01-26 20:12:48 http://annawallin.nu
  Svara
 • Hej! Jag kämpar för att få mer definierade magrutor tills min Miami resa i påsk, ser fram emot resan och att gå på Miamis gator i croptops och på stranden i bikini för att visa upp magen. Jag SKA klara detta!!

  Kram!

  Tufwa 2015-01-26 18:57:04 http://tufwa.devote.se
  Svara
  • Svar på Tufwas kommentar.

   Hej Tufwa! Vad härligt det låter! 🙂 Kosten är en stor del. Ät ren mat och ta bort socker och snabba kolhydrater och träna regelbundet så kommer rutorna smyga fram. Kramis

   idawarg 2015-01-26 21:31:33
   Svara
 • Hej och tack för en jättebra blogg 🙂

  Jag har en fundering vad det gäller chins/pull-ups och vad som är skillnaden? Är Chins brett grepp och pull-ups smalt grepp? Jag har i alla fall som mål att klara att dra mig upp över stången 5 gånger med smalt grepp och med handflatorna mot mig, idag klarar jag 3. Har som mål att klara två med brett grepp och handflatorna från mig, idag klarar jag bara en. Kul med mål 🙂

  Kram på dig

  Missdalarna 2015-01-26 18:03:30 http://www.missdalarna.se
  Svara
  • Svar på Missdalarnas kommentar.

   Hej och tack snälla. På svenska är det som du säger men på engelska tydligen tvärt om. Jag blir alltid lika förvirrad när jag är utomlands 😀 Haha. Låter som grymma mål och du kommer klara dem! Kramis

   idawarg 2015-01-26 21:28:19
   Svara
 • Mitt mål är att gå ner i vikt! Jag ska ha gått ner 25 kilo till sommaren är tanken. Nu har jag gått ner 6 kilo än sålänge 🙂 Känns väldigt bra!

  Har mest tips till de som själva ska gå ner i vikt.. Finns på bloggen 🙂

  // Tyra

  Två tjejer - ett mål: att gå ner i vikt 2015-01-26 17:52:37 http://dropweight.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Först och främst tack för en jätte bra träning- och motivationsblogg!

  Skulle inte du kunna börja med lite ”teknikvideor” i din blogg där du visar vad som till exempel är rätt och fel under vissa övningar, t.ex marklyft, knäböj, rodd etc. Alltså helt enkelt hur man utför övningen på bästa möjliga sätt. Tycker man lär sig så himla mycket när man får se och höra hur man ska göra och du är så himla lättsam och duktig på sådant!

  Fortsätt som du gör! Kram!

  Tror att många känner ”gymfobi” just för att man helt enkelt inte kan övningen till punkt och pricka och är rädd för att folk ska döma. Jag själv kan känna så ibland trots att jag har bra koll på övningarna!

  Carolina 2015-01-26 17:50:15
  Svara
  • Svar på Carolinas kommentar.

   Hej Carolina och tack snälla! Superbra tips. Ska komma ihåg det tills nästa gång jag ska spela in videos så håll utkik 🙂 Kramis

   idawarg 2015-01-26 21:26:38
   Svara
 • För at jag ska få motivation till träning så har ja bra musik medans jag tränar o så kollar jag på träningsvideos som ger mig tips på nya träningar och så tränar jag gymnastik o dans ofta och det är det jag älskar! Din blogg är bäst!!

  Anna 2015-01-26 16:49:26
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Å vad kul att höra och tack fina du <3 Musik kan verkligen öka på motivationen enormt. Kramis <3

   idawarg 2015-01-26 21:25:29
   Svara
 • Hej!
  Jag har problem med min mage och har fått tips om kokosolja. Efter att ha läst om den köpte jag den och är helt frälst. Hoppas att den kommer hjälpa mot magen också. Läste dock att många borde kombinera den med mct-olja för att magen ska bli bättre. Vad vet du om sån olja? Känns lite konstigt när den inte rekommenderas till bla gravida och ammande. Anledningen till att jag försöker byta medicinen mot oljan är ju för att jag vill ha nåt naturligt och nyttigt för kroppen.
  Tack för en bra blogg 🙂

  Sara 2015-01-26 15:40:17
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Ja naturligt är alltid bäst och jag vet att kokosolja hjälpt flera. Den är både god och bra och kan dämpa inflammationer i kroppen. mct-olja vet jag inget om så vill inte uttala mig. Kramis

   idawarg 2015-01-26 21:24:40
   Svara
 • OMG jag kämpar varje dag med att hitta motivationen, att behålla den och att klara av att håla träning en hel vecka! :/

  DeMarkey 2015-01-26 15:28:37 http://demarkey.se
  Svara
 • Just nu tränar jag inför mitt första halvmarathon. Uppever att det är lite lättare att motivera sig själv när det finns ett mål i framtiden.

  PTbyME 2015-01-26 15:19:34 http://www.ptbyme.com/blogg
  Svara
 • Jag struntar i alla krav och börjar träna lite smått. Det blir mer och mer och sedan blir jag beroende. Just nu älskar jag att träna 🙂

  Anette Starby 2015-01-26 15:02:14 http://starby.devote.se
  Svara
 • Först tränar jag för o må bra ! Bli piggare o starkare. Men sen för att känna mig bekväm i min kropp. Jag gifter mig i sommar och vill ju såklart känna mig trygg o fin i min egen kropp! Så det är ett stort mål för mig.

  malin 2015-01-26 14:24:58 http://malinjoannag.spotlife.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag har följt din blogg ett bra tag nu och har verkligen fått motivation till att börja träna och verkligen få resultat, och skärpa kosten. Jag tränar i vanliga fall 2 gånger i veckan men det är mest bara för att röra på mig, men nu vill jag verkligen ha resultat. Jag är jätteonöjd över mina ben, dom är liksom stora och muskliga men ändå ”normala”, fast jag vill ha smalare lår. Har sett dina videos på din youtube och jag tänker börja köra dina benövningar. Jag skulle behöva hjälp med ett träningsschema av dig, hur skulle ett träningsschema se ut för mig som är 15 år och vill ha en vältränad kropp? hur skulle jag kunna börja? Vad är rimliga mål som jag skulle kunna ha? Jag vet inte riktigt heller hur man ska dela upp och ha armar/axlar en dag och sen ben/rumpa en annan dag, hur bör ett träningsschema se ut? sen min sista fråga är också att, nu när jag ska börja träna regelbundet, ska man skippa tex lördagsgodis? och vända om kosten helt? Äter normalt idag och äter skräp nån gång i månaden. Har tusen miljoner frågor till dig men dessa får duga för denna gången! Du ska veta att du är en enorm förebild för mig och massa andra! Skulle väldigt gärna behöva din hjälp! Enormt tack på förhand, massor av kramar

  Alma 2015-01-26 13:41:53 http://nouw.com/almaavila
  Svara
  • Svar på Almas kommentar.

   Hej fina du och tack snälla för dina fina ord vad glad jag blir! 🙂 Kul att du hittat motivationen till, att börja träna. Allt beror på vad du har för mål med träningen men du kommer långt på att köra mina videos på youtube med cirkelträning. Du hittar även en veckas träningsupplägg från förra veckans utmaning som du kan köra på ett tag. Fler utmaningar och videos kommer 🙂 Det låter som du redan har ett sunt kostshema. Att äta skit någon gång då och då gör inget. Du växer fortfarande oc behöver energi så att mixtra med maten ska du inte göra. Det enda du kan tänka på är att dra ner på socker och snabba kolhydrater. Jag ser fram emot att ha dig med på alla mina utmaningar framöver 😉 Kramis

   idawarg 2015-01-26 21:21:35
   Svara
 • Jag har satt upp att klara vissa vikter i marklyft, benböj och bänkpress plus att jag också har som mål att klara att göra en chin utan hjälp, kunna stå på händer utan vägg bakom samt att klara av att göra toes-to-bars. Det är kul att ha något att sträva efter! Och jag har redan klarat marklyftsmålet, så kul 😀

  Louise 2015-01-26 12:47:35 http://www.pepplollo.blogg.se
  Svara
 • Hur Ida! Tack för en grym blogg, du motiverar mig varje dag!:)

  Nu till min fråga:
  Jag har tänkt jättelänge på att göra min egen granola med massa goda nötter och frön.
  Men det är bara det att jag inte vet hur jag ska göra blötläggningen på fröna och nötterna INNAN jag gör själva granolan. Alltså om man bara lägger fröna/ nötterna i vatten under natten sedan inget mer med det? Eller om man ska torka dem direkt… har faktiskt testat med att både lägga solrosfrön och linfrön i vatten under natten. Men linfrön bildar ju en gelé runt sig.. det man ska ta bort är ju fytinsyran genom blötläggningen, men det man ska ta bort är väl kvar i vattnet som sitter ”fast” med linfröna? Och när jag blötlägger solroskärnor släpper lite ”skal” men en del sitter kvar, och jag har inte lust att ”skala” solroskärnorna för hand, så hur ska jag göra? Denna fråga var jätte komplicerad men jag är tacksam över om du skulle kunna ta tid och svara på frågan ändå så fort som möjligt då jag gärna vill göra granolan snart!
  Tack i förhand:)

  Anna 2015-01-26 12:15:51
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Haha jag kan säga att jag själv var lite osäker. Lägg dem i vatten över natten med lite salt och skölj sedan av dem och torka på svag värme i många timmar tills de är torra. Gör sedan granolan. Ja linfröna bildar ju gelé och jag använder mig faktiskt bara av krossade linfrön och lägger ej dem i blöt utan använder dem som de är. Solrosfrön och pupafrön lägger jag i blöt 🙂 Kramis

   idawarg 2015-01-26 19:42:09
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind