Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LOVE AMARANTH

IMG_1666.JPGIMG_1665.JPG

Något som jag blivit helt kär i är amaranthgröt som är en bra variation till min älskade havregrynsgröt. Amaranth är glutenfritt, har lågt GI och rik på mineraler och vitaminer. Recept på gröten hittar ni HÄR. Jag toppade min med hallon, granatäpple och ekologisk sojamjölk. Har fått flera frågor på vart man köper Amaranthflingorna och jag köper min på den ekologiska mataffären jag har i närheten men har man en en välsorterad matbutik så hittade jag ett ställe an kan beställa den på HÄR.

//English: Something I really like is amaranth porridge that is a good variation to my lovely oat meal. Amaranth is gluten-free and rich in minerals and vitamins. You find recipe on the porridge HERE. I topped mine with pomegranate, raspberries and organic soy milk. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du kanske skulle kunna lägga ut ett HIIT pass för hela kroppen på din youtubekanal? Skulle vara super då jag är lite osäker på det här med HIIT!
  Kram 🙂

  Zandra 2015-01-29 17:58:56
  Svara
 • Åh jag nåste testa den gröten, jag är också havregrynsgröt-freak 🙂

  Följ mina dagar som Professionell frisör, hårstylistlärare samt färg och designtekniker. Här hittar du bland annat hårinspiration och tips! Vi ses! <3

  Linda Mikaelsdotter 2015-01-24 22:52:10 http://www.lindamikaelsdotter.se
  Svara
 • Har för mig att jag tidigare läst att du inte tycker att man ska dricka sojamjölk på grund av flera anledningar. Har du ändrat åsikt eller är detta en special sort? 🙂

  Jag har sedan länge ätit glutenfritt men sedan 3 veckor tillbaka även helt mjölkfritt. Trodde aldrig att jag skulle kunna klara mig utan min naturella kvarg på morgonen.. Min mage mår så mycket bättre och jag är rädd att min uppblåsthet ska få bakslag om jag börjar äta mjölkprodukter igen. Däremot är jag lite orolig om jag får i mig tillräckligt med kalcium? Tycker du jag ska fortsätta undvika ett tag till eller börja med det typ 2-3 gånger i veckan?

  Kram

  Karin 2015-01-24 15:40:53
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Nej soja är inte bra i för stora mängder men om man bara som mig intar det 1-2 gånger i veckan till gröten så är det ingen fara men börjar man äta det varje dag kan det bli kans. Sedan finns det dem som konsumerar det i stora mängder som kör på både sojamjölk, sojayoghurt, sojagrädde, soja korv, soja färs mm. Då blir det överkonsumtion precis som med vanliga mjölken.

   Kul att höra att din mage mår bättre och jag tycker du ska förtsätta. Addera sedan mjölk en dag och se hur du reagerar. Får du ont i magen kanske det är bäst att hålla en mjölkfri kost. Äter du varierat och mycket grönt behöver du inte addera kalcium. Kramis

   idawarg 2015-01-24 15:47:59
   Svara
 • Hej Ida! Tänkt på denna fråga länge. Jag ÄLSKAR sojamjölk men tvingar mig själv att inte dricka det eftersom det är hormoner i…vill inte få ännu större kvinnliga drag etc…så är lite rädd. Men ser att du dricker det, vilket märke? Då kanske kag börjar igen! Kram

  Amanda 2015-01-24 14:22:08
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Jag har det till gröten någon 1-2 gånger i veckan och det lilla intaget gör ingenting 🙂 Det är om man konsumerar det i stora mängder som varje dag eller kör på både sojamjölk, sojayoghurt, sojagrädde, soja korv, soja färs mm. som det blir farligt. Jag ser till att variera min mjölk mellan soja, havre, kokos och rismjölk. Kram

   idawarg 2015-01-24 15:45:04
   Svara
 • Va jag önskar att jag gillade gröt..

  Jessica 2015-01-24 08:11:27 http://lifetale.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!

  Först och främst vill jag bara säga att du är en såån grym inspiration för mig, och tro det eller ej så använder jag och min pojkvän dina övningar hela tiden på gymmet! Vi har försökt testa din ‘buttkiller’ ett x-antal gånger, men aldrig lyckats, haha! Men ett gott skratt har alltid funnit våra läppar.

  Det jag tänkte fråga om var tips. Jag och min pojkvän ska nämligen springa halvmaraton i år, efter Tunnel Run så upptäckte vi hur kul det var att springa ett lopp tillsammans och vi vill båda utmana oss själva och kunna träna tillsammans inför halvmaran. Har du några förslag på hur vi ska lägga upp träningen? Han går sista året på gymnasiet och har mycket läxor att göra, medans jag går andra året och dessvärre också mycket att göra. När vi väl är på gymmet så är det alltid fullt.

  Och, hur ska kosten vara? Är det sant att man ska satsa på att förbränna mer inför ett lopp så att man väger mindre, och det blir enklare, dvs? Fast man måste väl bygga upp muskler också?

  Vore tacksam för svar!
  Stor kram!

  Emma 2015-01-24 08:01:17
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma och tack snälla för din kommentar 🙂 Vad kul att höra att både du och pojkvännen kör efter mina övningar och superkul att ni ska springa ett lopp tillsammans. Jag förstår ert problem och på eftermiddagarna är gymmen proppfulla, men det lägger sig om typ en månad 🙂 Att bygga stora muskler är ingen bra ide inför ett långdistanslopp utan satsa mer på att stärka upp och träna uthållighet med ex lite lägre vikter och många reps. Det med förbränning kommer lösa sig när ni börjar lägga om träningen till långdistans. Kroppen anpassar sig och kommer antagligen ge mer långa och uthålliga muskler som behövs under ett längre lopp. Jag skulle råda er att kanske följa ett av alla de scheman som finns på nätet som är speciellt upplagda för halvöarna. Här hittar ni –> http://lopskolan.se/program-halvmara/

   Å den angående min buttkiller… hur är det med höftböjarna? Har ni stretchat dem ordentligt? Den kan vara svår att utföra om höftböjarna är korta 🙂
   Kramis

   idawarg 2015-01-24 09:02:54
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind