Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BOOSTA IMMUNFÖRSVARET MED SMOOTHIE

IMG_1003.JPG

Jag känner mig lite småkrasslig just nu och boostar varje morgon med min dundersmoothie. Jag är väldigt sällan sjuk men det som verkligen kan påverka mig är om sömnen blir störd och denna jetlagen jag har nu vill verkligen inte ge sig. Sover 5 timmar/natt och det är så jobbigt. I alla fall kommer här ett grymt recept på en smoothie som boostar immunförsvaret.

//English: I feel a bit sick and now I boost with a big green smoothie every morning. Here is a really good recipe on a smoothie which boosts immune system.

2 frysta banan // 2 frozen banana

1/2 äpple // 1/2 apple

1-2 cm färsk ingefära // 1-2 cm fresh ginger

1/2 pressad citron // 1/2 squeezed lemon

2 skopor proteinpulver // 2 scoops protein powder

1 msk Aloevera juice // 1 tbsp aloe vera juice

1 tsk chlorella pulver // 1 tbs chlorella powder

1-2 dl vatten // 1-2 dl water

mikz

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Hej Ida! Jag tränar mycket (4-5 dagar i veckan) och kör kanske i 1 1/2 – 2 månader och sen börjar jag få ont i halsen osv och sen börjar det om igen. Har du några knep som stärker inmunförsvaret och kanske några vitaminer som man kan ta? 🙂
  Tack för en jättebra blogg! Kram:)

  Louise 2015-01-21 14:11:22
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har försökt leta mig runt lite på internet kring hur nyttigt soja egentligen är. Jag nyttjar sojamjölk dagligen (enda sojaprodukten jag äter) i smoothies och i chiapudding – handlar om max 3dl per dag. Men, är det så farligt som det påstås? För om man bara tittar till näringsvärdet per 100g (angående protein, kolhydrater och fett) så passar den bäst för mig. Är inte direkt ett stort fan av nötdryckerna – gillar inte alls smaken och den styr rätt mycket i till exempel en chiapudding då fröna är smakfria. Havredryck och komjölk är såklart ett alternativ – dock anser jag att röd mjölk är nyttigast men just nu försöker jag dra ner på kalorier med små små medel och tänker att då är trots allt alpro sojas light mjölk både bäst och godast. Är det okej? Eller mår kroppen dåligt av det? I sådana fall återgår jag självklart till vanlig röd ohomogeniserad mjölk. Vill må bra i längden 🙂 Och vill att min kropp ska må bra den med. Det är det som betyder i längden. Inte hur man ser ut.

  Kram 🙂 Och krya på dig!

  Amanda 2015-01-21 12:02:51
  Svara
 • Hej Ida! Måste bara nämna att jag nu börjat läsa din blogg (brukar läsa Alexandra Brings blogg) och upptäckt att du verkar hur sund och skön som helst. Bra attityd kring vad som är hälsosamt och inte massa strunt om ”hur går man ned i vikt” och ”såhär får du platt mage”. Lider av ätstörningar och när jag läser inlägg från dig känner jag mig mycket starkare och större vilja att hålla bra kosthållning och inte kompensera och få dåligt samvete över en extra matsked jordnötssmör t.ex. Känner att du har bra inställning till mat och att mat är något väldigt värdefullt för kroppen och inte nåt som bara ska brännas bort hela tiden… TACK!!! Kram

  Diana 2015-01-21 08:28:21
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Hej Diana och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir! <3 Jag har själv haft ätstörningar så förstår dig. Det glädjer mig att höra och ja mat är något bra och något som ska ge oss energi till att leva. Kämpa på och bli av med ätstörningen. Jag lovar att det inte är värt det! Finns så mycket annat kul här i livet 🙂 Mat är bra! Stor kram Ida

   idawarg 2015-01-21 09:03:59
   Svara
 • Hej Ida! Jag dricker minst två koppar kaffe om dagen med mjölk och jag undrar vilken mjölk, som är ”nyttigast”? Har hört att vanlig komjölk inte är så bra, är t.ex. sojamjölk eller mandelmjölk bättre? Vilken rekommenderar du?? 🙂 Tack för en bra blogg!

  Alexandra 2015-01-20 22:31:46
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Tål du komjölk och inte dricker det mer än i kaffet så kan du absolut ha det. Det är överkonsultion av mjölk som kan vara skadligt. Om du känner dig uppblåst/får ont i magen av komjölk så ta någon annan mjölk. Själv tycker jag inte att nötmjölkarna är så goda i kaffet utan föredrar tjock kokosmjölk eller sojamjölk. Kramis

   idawarg 2015-01-21 09:01:35
   Svara
 • Hej Ida! Jag vet att du inte äter gluten, men jag undrar ur ett rent hälsoperspektiv vad du tycker om bröd som är gjort på fullkornsmjöl. Jag har helt slutat med vetemjöl och därmed också vitt bröd vilket lett till att jag inte längre äter bröd alls och jag saknar verkligen att kunna göra det. Då jag är student har jag inte riktigt råd med massa nötter och frön eller mandelmjöl o.d. att baka bröd på så tänkte att fullkornsmjöl kanske kan vara ett bra alternativ att använda i stället. Så vad anser du, är fullkornsbröd ett bra alternativ om man vill äta hälsosamt och är det bra även om man försöker bli av med lite fluff från kroppen? 🙂
  Tack för en superinspirerande blogg! Kram

  Hanna 2015-01-20 21:44:15
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej! Ingen expert, men jag är också fattig student och äter inte heller mjöl. Jag köper dock kokosmjöl, bovetemjöl och mandelmjöl ändå, det är drygare och det drar åt sig mer vatten vilket gör att en förpackning håller väldigt länge. Bröden du gör blir dessutom mer mättande och mer proteinrikt så behövs inte lika mycket!

   Angelica 2015-01-21 08:36:16
   Svara
 • Hej! Jag har följt med din blogg rätt länge nu, verkligen min favorit träningsblogg. Man blir så inspirerad! Jag har en fråga angående styrketräning, hur många dagar i rad kan man träna styrketräning? Är tre dagar efter varandra för mycket? Eller borde man köra något annat där emellan? 🙂

  Pernilla 2015-01-20 21:43:30
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Hej Pernilla och tack snälla vad glad jag blir! 🙂 <3 Det beror på hur du delar upp det och om du känner att du hinner återhämta dig mellan passen. Jag kan absolut köra 3 styrkepass på raken men då brukar jag ha 1-2 vilodagar efter. Känn efter och testa dig fram så hittar du det som passar bäst för dig 🙂 Kramis

   idawarg 2015-01-21 08:59:31
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar vad du tycker är det mest konditionskrävande träningspasset? Jag tränar och tränar ända sedan jag var liten, men jag känner inte att jag får en direkt bra kondition och har även känt av lite smärta, men det visar sig aldrig vara något!! Nu vet jag inte vad jag ska göra för att försöka förbättra konditionen, har du några tips som man kan prova?

  Linda 2015-01-20 21:39:29
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Kroppen vänjer sig fort så det bästa är att hela tiden utmana den med nya upplägg. Brukar du springa så testa cykla, ro eller crosstrainer. Intervaller är också grymt att köra och variera dem.

   idawarg 2015-01-21 08:52:38
   Svara
 • Hej Ida, tack för en helt grym blogg!! Jag skulle jätte gärna vilja följa dig på ”Mikz”, men efter jag har laddat ner appen och ska öppna den så kastas jag bara ut… Vet du om det är någon bugg appen har eller vad detta kan bero på?? Eller måste man ha uppdaterat till den nyaste ios uppdateringen? Tacksam för svar, massor av kramar.

  Rebecca 2015-01-20 21:31:36
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   ja så blev det för min kompis igår också. Kanske det var något strul igår eller så kanske det är att du måste uppdatera något? Ska kolla med mikz och återkommer 🙂

   idawarg 2015-01-21 08:50:06
   Svara
 • Gillar ni hästar? Skulle betyda mycket om ni gick in och började följa min blogg!

  Elin 2015-01-20 21:23:17
  Svara
 • Tack för receptet.

  Blog 2015-01-20 19:54:01 http://www.eaudeonline.com/blog/
  Svara
 • Totally trying this recipe tomorrow morning after getting all the ingredients 🙂 sounds like a real wake up drink 🙂

  http://fashionbarbecue.com

  sammie 2015-01-20 19:50:50 http://fashionbarbecue.com
  Svara
 • Hej! Kan man byta ut proteinpulvret mot någonting. Tänker även i andra recept då det finns med.

  Elin 2015-01-20 19:28:38
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Man kan bara utesluta det i smoothien eller lägga till lite nötsmör. Använd då mindre vätska. I rakning så kan du byta ut proteinet mot mjöl.

   idawarg 2015-01-21 08:48:02
   Svara
 • Tack för tips!
  Köpte en blender häromdagen för just detta ändamål: att göra gröna smoothies 🙂

  Ida 2015-01-20 18:28:14 http://traningsblogga.wordpress.com/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind