Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ATT HÅLLA VIKTEN MED STILLASITTANDE JOBB

IMG_9661.JPGquestion answerHej fina du,
Behöver dina tips, tidigare har jag jobbat inom restaruang och tränar ca 5 dagar i veckan. Ej helgdagar då jag har vila från träning och jobb. Jag kör kombinerat gym 5 dagar, 3 dagar löpning och 1 dag yoga i veckan. Då åt jag som en häst. Äter fortfarande 6 mål om dagen men inte lika mycket då jag har bytt från 8 år konstant gående restaurangsjobb till kontorsjobb. För varje dag jag sitter på kontoret känner jag att kilona kryper sig på och hållningen framför datorn ska vi inte ens snacka om. Vi har inte upp och ner sänkbara skrivbord =(
Probelemet är att jag går från hemmet 06:45 och är hemma runt 18:30, går och lägger mig vid 22. Jag envisas med att träna lika mycket och samma som innan men är så jäkla trött. Zombie delux. Hur ska jag orka i längden tänker jag? Finns ingen tid! Tränar efter jobbet men har försökt att gå och va på gymmet 05 men att stressa på morgonen är inte min grej är det ens bra att träna så tidigt? Drar jag ner på träningen så kommer jag att börja gå upp regält i vikt. Tror att restuarang jobbet hjälpte till att hålla mig i form. Har gått upp 5 kilo nu på 3 månader och jag brukar aldrig tänka på vågen och det gör jag inte nu heller egentligen men det börjar synas och trött och orklös är jag:/ Varje rast jag har är jag ute och går, går från och till jobbet/tåget. Har du några tips?

SVAR: Hej! jag förstår precis vad du menar då jag själv gjorde den omställningen för några år sedan. Att sitta ner 8 timmar per dag är inte det bästa för kroppen och har man ett stillasittande jobb är träning och vardagsmotion extra viktigt och här kommer mina bästa tips…

– Det är bra om du kan få till minst 1 timmes vardagsmotion om dagen så har du möjlighet att gå eller cykla till och från jobbet är det toppen.

– Sedan försök att ta små bensträckare och gå gärna en promenad under lunchen. 

– Lägg in träningspass på lunchen. Det kan bli lite stressigt men 1 lunchpass i veckan funkade bra för mig och då passar det bra att köra cirkelträning eller intervaller då man får grym träning på kort tid.

– Träna på helgerna. Tycker du det är stressigt att hinna med träning på kvällarna så lägg träning under helgen istället och satsa på vardagsmotion under veckorna.

– Sedan är kosten också extra viktig att man sköter vid stillasittande livsstil. Undvik socker och snabba kolhydrater och ät istället bra kolhydrater och fetter med protein. Jag föredrar att äta många mindre portioner. Bra recept hittar du i min app i Mikz som du kan ladda ner gratis HÄR.

– Ett bra tips på mellanmål som är lätt att ta med sig och som man håller sig mätt länge på är proteinpulver. Här hittar du ekologiskt, naturligt utan sötningsmedel –> Choklad, Vanilj, Päron och Banan/Kokos.

//English: Question/Answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Som läkarstudent börjar jag direkt fundera på om det inte kan vara så att du har en underfunktion av sköldkörteln om du tränar så mycket men inte kan hålla vikten. Att du dessutom känner dig trött kan också vara ett symtom. Lätt att kolla upp på vårdcentral om du misstänker det!

  Sandra 2015-01-15 21:25:40
  Svara
 • Hej!
  Jag har en liten fundering som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag burkar oftast träna litevarje dag, då kör jag t.ex. 300 övningar med 2 kilos hantlar (alltså väldigt lätt), antingen armar eller ben. Man ska ju inte träna varje dag men om de är såhär pass lätt ”pass”, funkar det då, eller kommet det leda till förslitningar? Är så osäker och skulle verkligen behöva hjälp.
  Mvh S

  S 2015-01-14 17:17:40
  Svara
 • Hej Ida! Din blogg är väldigt välskriven, inspirerande och motiverande men jag har ett problem. Jag är 13 (fyller 14 i juni) och skulle verkligen behöva börja röra mig ( inte överviktig eller något sådant utan är bara trött och behöver energi i form av att börja träna för att hålla igång hjärnan på eftermiddagarna i skolan. ) Men jag är väldig lat av mig och har inte riktigt åldern inne för att kunna gå på gymmet själv. Och när jag och min mamma har så olika tider att passa så får jag ( vi ) det inte riktigt att funka så vi kan gå till gymmet. Jag rider 2-3 gånger i veckan men måste bli mer aktiv i kondition och liknande delar också för att utvecklas. Men hur får jag upp motivationen och kunskapen (framförallt) att kunna börja träna hemma? Har du några förslag på övningar eller utmaningar man kan göra hemma?
  Kram <3

  Johanna 2015-01-14 16:15:31
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Ida har massor av videos med bra hemmaträning på sin youtubekanal 😀 Utöver det finns bland annat en kanal på youtube som heter FitnessBlender (https://www.youtube.com/channel/UCiP6wD_tYlYLYh3agzbByWQ) som också är jättebra.

   Lottie 2015-01-17 13:09:34
   Svara
 • Hej! Jag är en student som inte dricker kaffe. Detta är inte den optimala kombinationen eftersom jag behöver energikicken från någonstans. Förr drack jag redbull men har nu övergått till celsius. Detta känns dock inte optimalt och inte heller hälsosamt för kroppen. Jag undrar därför om du har något tips på en koffeinkälla som är relativt hälsosam? Eller något annat förslag som fungerar för att bli pigg. / Nathalie

  Nathalie 2015-01-14 15:43:38
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Koffeintabletter från apoteket! Kostar typ 50 spänn för en burk.

   Sofia 2015-01-15 10:43:27
   Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Det finns ett te från Friggs, tror det heter Energy+, som innehåller extra koffein, motsvarande en kopp kaffe typ. Jag dricker inte heller kaffe och använder detta istället 🙂

   Jessica 2015-01-14 18:52:25
   Svara
 • Hej! Tänkte på det här med proteinpulver. Jag äter varken mjölk eller gluten och är osäker på vilket proteinpulver jag kan äta. Du tipsar om vassleprotein här ovan, men visst är det mjölk? Vad äter du som valt att utesluta mjölk och gluten?

  Kram!

  Emma 2015-01-14 13:53:18
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Ja, vassleprotein är framtaget från mjölk i högsta grad. Många får problem pga kaseinet i vassle som är svårsmält. Vassleprotein bör man hålla sig undan om man har känslig mage och/eller har tendens till överkänslighet för födoämnen. Det ökar inflammationsprocessen i kroppen och kan trigga en känslig tarm. Det finns istället ärtprotein, hampaprotein och risprotein. Ida, vad har du för erfarenheter kring dessa?
   Med vänlig hälsning Malin, sjuksköterska och kostrådgivare.

   Malin 2015-01-15 08:36:04
   Svara
 • hej! Håller man sig verkligen mätt på bara proteinpulver? Jag känner mig knappt nöjd om jag druckit det. Kan man blanda i något mer för att få lite mättnadskänsla? 🙂

  Amanda 2015-01-14 13:27:25
  Svara
 • TILL HON SOM SKREV BREVET:

  Ett tips, kör hem ett motionsband och/eller vikter!! Jag har det som du har det, samma tider fast jag går upp tidigare och har dessutom två barn att ta hand om, umgås med och natta. Jag hinner verkligen inte till gymmet och finner verkligen inte ork. MEN jag har skaffat motionsband hemma och har vikter, pilatesboll och allt sånt. Jag började med 15 minuters träning, typplankan (rak x3, sido x3 /sida och pilates/lutande plankan x3) sen ökade jag till 30 minuter med fler övningar och på helgerna började jag med powerwalk på motionsband och sen frukost etc. Du verkar ha lätt för att vara aktiv och göra saker så prova, det är en bra investering om du inte har tid att ta dig UT så gör det hemma. 😀

  Lycka till !!

  DeMarkey 2015-01-14 12:58:36 http://demarkey.se
  Svara
 • Stillasittande jobb är döden för formen, man måste sköta kosten så himla mycket bättre då. Tyvärr är ju nästan alla jobb stillasittande nuförtiden förutom typ restaurang…

  Johanna 2015-01-14 12:30:46 http://johannagrahn.se
  Svara
 • Att träna en gång per dag under helgen funkar fint men man ska ju inte köra 6 pass under helgen. 🙂

  idawarg 2015-01-14 12:22:00
  Svara
 • Funkar det att bara träna på helgerna? Blir det inte lite väl intensivt om man skall ta igen hela veckans träning då?

  Emma Hå 2015-01-14 12:19:23 http://emmahas.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt