Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

JAG VILL INTE ÄTA, VAD SKA JAG GÖRA?

question answer

Hej, jag vet inte om du kan hjälpa mig nu men det här börjar bli ett stort problem för mig, jag äter inte och jag vet inte varför. jag är oftast inte hungrig och när jag väl äter så känns det som om jag går up i vikt. alla jag känner tycker jag har en underbar kropp och är absolut inte överviktig, då jag är 14, 164cm lång och 52kg. Jag har aldrig tyckt så här om mig själv ,men när min BFF sa att jag skulle dö när jag va 22år om jag inte slutade äta så mycket, så börjar man undra. Jag vet inte vad jag ska göra? hjälp.

SVAR: Hej Matilda! Du ska inte lyssna på din kompis, hon har helt fel och om man är en bra kompis så säger man inte så. Du är ung och växer fortfarande och mycket händer i din kropp just nu som behöver energi från mat så att inte äta är farligt och kan skada din kropp. Så snälla börja äta igen även om du inte är hungrig för du behöver maten. Ät bra mat och rör på dig regelbundet och fundera på om den där kompisen verkligen är en kompis du ska behålla. Tycker du ska ta upp det och fråga henne vad hon menade? Kanske var det bara ett dåligt skämt från hennes sida. I vilket fall som helst så är du långt ifrån överviktig och du behöver energi till din kropp för att den ska kunna utvecklas och för att du ska ha energi till att leva ett roligt liv. Så ta hand om dig tjejen och lyssna ej på din kompis. Stor Kram

//English: Answer/question in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej, och tack för din kommentar!
  Fick en liten tankeställare, det är verkligen sant allt du skriver så ska försöka tänka mer så, och försöka sluta väga mig även om det kommer bli svårt att låta bli… Sjukt som du skriver hur jag låtit dessa siffror över min vikt påverka mig så mycket negativt :/ Har faktiskt som ett mål detta år att sprida mer glädje omkring mig som du skriver 🙂 Det lär ju även få mig att må bättre 🙂 Kram! <3

  Veronica 2015-01-09 08:52:14
  Svara
 • Hej!
  Jag har ett liknande problem. Jag gick under 1 års tid ner 10 kg, och vägde då 2 kg mindre än mitt mål hade varit från början. Efter detta var det mycket svårt att börja äta mer för att jag fick ångest. Jag har nu gått ner 2,5 kg till och är flera kg underviktig. Jag väger 53 kg och är 174 cm. Jag tränar tung styrketräning 3 gånger i veckan och promenerar nästan varje dag. För några dagar sedan bestämde jag mig för att ta tag i detta på grund av att jag inte kan gå ner mer. Det är dock mycket svårt psykiskt, för jag inbillar mig att jag kommer gå upp en massa i vikt om jag äter mer, och detta ger mig ångest. Jag har ju minskat i vikt under 1,5 års tid, så det är svårt att ställa om.

  Anledningen till att jag började konstla med matintaget var att jag för 1,5 år sedan hade gått upp 5 kg i vikt och att min pappa kommenterade detta, och sa att jag skulle se ut som min gammelmormor om jag fortsatte äta så mycket (hon var mycket överviktig). Han sade även att jag hade detta i mina gener. Dessa kommentarer brydde jag mig inte om till en början, men efter att han upprepat dem vid tre olika tillfällen så bet de sig fast och jag åt mindre och mindre.

  Jag tycker nu att min kropp ser jättebra ut, men jag är orolig för att jag inte ska ha psyket för att äta det jag behöver. Jag har vid flera tillfällen misslyckats med att äta i balans, och återfallit i att äta för lite igen. Har du några tips på hur jag ska tänka för att lyckas denna gång? Eftersom jag redan är underviktig är det viktigare än någonsin att jag lyckas bryta detta mönster en gång för alla! Förutom att jag är underviktig så har jag förlorat mensen. Jag har inte haft mens på ett år, då jag slutade med mina p-piller. Detta är också något som gör mig mycket orolig. Jag har även fällt extrema mängder hår under dessa 1,5 åren, något som är mycket tråkigt.

  Kram Veronica

  Veronica 2015-01-08 11:33:48
  Svara
  • Svar på Veronicas kommentar.

   Hej!vill bara hoppa in här dels för att få dig att förstå att du inte är ensam, samt lite tips!!:)
   Känner igen mig i såå mycket, och kan själv få ångest ibland. MEN tjejen det är inte de rätta tankarna om dig!! En kille som är en keeper på riktigt, älskar dig för din utstrålning och personlighet,inte vikt. detsamma gäller dina vänner och familj också!!
   försök fokusera på ditt inre lite mer, för när vi är trygga i oss själva och försöker jobba fram våra bra sidor, så blir vi lyckligare och har lättare att förstå vårt värde! (Ställ dig upp för tanter på bussen, le åt en främling, va trevlig och ge andra komplimanger, för du kan aldrig sprida glädje utan att råka spilla lite på dig själv 🙂 Min stora vändning kom när jag vände min envishet EMOT de elaka tankarna. Du KAN styra dom mer än du tror! Släng ut vågen, den är inget mer än en apparat med siffror!??? Hur sjukt är de inte att vi låter ett par siffror styra våra liv 🙁 vad ska vi ens bry oss för? Vem bryr sig i graven iaf? LEV LIVET! Ät det du tycker är gott,. Ät onyttiga saker, men även nyttiga, så kommer dina inre organ tacka dig! Hoppas du fått lite tips, lova dig själv för din egen skull att aldrig mer väga dig och jag lovar, du kommer må mycket bättre 🙂 KRAM<3

   Ellen 2015-01-09 00:30:15
   Svara
 • Usch vad tråkigt att se att folk fortfarande häver ur sig sånnahär saker som kompisen gjort.. Det kan vara ett dåligt skämt och inte illa menat.
  Jag var lite småmullig när jag var yngre men brydde mig inte så mycket. Men i början av åttan när min bästa kompis (BFFs sen vi var små) fällde någon liknande kommentar så kände jag plötsligt att jag var jättefet och slutade äta.
  Folk vet inte alltid vilken makt ord har och något som man bara säger i förbifarten kan göra mer skada än man tror.
  Lyssna inte på din kompis och ta reda på vad hon verkligen menade. Var det något hon bara råkade säga eller var hon rätt ut elak?
  Ta hand om dig 🙂 <3 (livet är som finast när man mår bra inifrån och ut)

  Marie 2015-01-08 09:17:31 http://www.mariezeising.blogg.se
  Svara
 • […] http://idawarg.wearecube.se/2015/01/07/jag-vill-inte-ata-vad-ska-jag-gora/ […]

  Jag vill inte äta, vad ska jag göra? | Christer.L.Hansson 2015-01-07 19:55:57 http://christerhansson.com/2015/01/07/jag-vill-inte-ata-vad-ska-jag-gora/
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har nyligen börjat läsa din blogg, men har följt dig ett tag på håll (kollade bla på webbserien du gjorde på tv3) och jag blir så oerhört glad över att läsa dina svar på dina läsares frågor! Det du skriver är så klokt, peppande och skrivet på ett så ödmjukt sätt! Det behövs fler människor som du på internet! So keep up the good work! Kram

  Johanna 2015-01-07 18:26:12
  Svara
 • Hej Ida!
  Hur ska man göra om man tidigare har legat på ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt men vill nu hålla sin vikt? Om jag t ex har ätit 1500kcal istället för 2000kcal, ska man nu äta de 500kcal varje dag igen? Kommer jag inte gå upp i vikt igen då?
  KRAM

  Anonym 2015-01-07 17:44:12
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Precis, för att hålla vikten så ska du gå upp till ditt daglia kaloribehov och ej ligga på underskott. Bästa, Ida

   idawarg 2015-01-07 18:03:23
   Svara
 • Och nu kollade jag på lättsaltade chips, som tydligen innehåller enbart potatis, solrosolja och salt? :O Haha förlåt om jag verkar jättekorkad och inte fattar, men jag fattar verkligen inte! x)

  Jennifer 2015-01-07 17:32:41 http://jjennaa.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag må kanske verka lite korkad nu… Men jag googlade upp innehåll och näringsvärde i olw’s chips för att jag var nyfiken. Men då insåg jag att det var inte alls så mycket socker som jag trodde att det skulle vara och nästan allt fett i chipsen är omättat fett. Vilket jag iaf lärt mig är, bra fetter? Så min fråga är, vad är det som egentligen gör chipsen så sjukt onyttiga? För det har man ju alltid hört att chips är.. Men är det den lilla mängd socker som finns, knappt en sockerbit per 100g? Eller är fettet dåligt trots allt? Eller är det saltet/kryddorna? Det var denna sida jag gick efter: http://www.olw.se/produkter/sourcream-onion-2

  Kram!

  Jennifer 2015-01-07 17:31:21 http://jjennaa.blogg.se
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej och nej inga frågor är dumma 🙂 Chips innehåller ganska mycket kalorier och kan innehålla transfetter då oljan upphettas och omvandlas då till transfett som ej är bra. Kram

   idawarg 2015-01-07 18:02:12
   Svara
 • Men fy sånt här gör mig bara så ledsen! Till tjejen som skrev det här, Du är vacker! Strunta i vad din kompis säger, hon är ingen vän! Du förtjänar bättre! Va rädd om dig å va rädd om din kropp, den behöver energi för att hålla <3

  sandra 2015-01-07 17:16:31
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind