Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGANSKT ÄGG RECEPT

vegan-egg-recipe

Det värsta med min allergidiet är att jag är allergisk mot ägg som jag älskar så mycket. Så tråkigt då det ingår i så mycket bakning och matlagning för att hålla ihop. Men nu har jag hittat lösningen, veganskt ägg. Så lätt att göra!

//English: The worst part of my allergy diet is that Im allergic to eggs. But now I found the best solution, vegan eggs. So easy to do!

Ingredienser: // Ingredients: 

1 msk krossade linfrön eller chiafrön // 1 tbsp crushed flaxseeds or chia seeds

3 msk vatten // 3 tbsp water

Gör så här: Blanda ihop dem och låt stå i 15 min.

Proceed like follow: Mix together and let it stand for 15 min.

mikz

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Fungerar veganägget i t ex sockerkaka eller muffins? Vanligt ägg gör ju att det blir lite fluffigt, hur blir det med det här? Nån som provat? 🙂

  Ida 2015-01-17 14:17:02
  Svara
 • Bäst!

  Tina 2015-01-06 22:19:36
  Svara
 • Måste testa! 🙂

  Bara Sara 2015-01-03 00:05:18 http://baakomtuppen.blogg.se
  Svara
 • Hmmm… mitt största aber när det gäller äggersättning är i köttbullar och bönbiffar. Funkar den här ersättningen där? Isåfall, ungefär hur mycket skall man ta per ägg?

  //emma Hå

  Emma Hå 2015-01-02 23:07:17 http://emmahas.se
  Svara
  • Svar på Emma Hås kommentar.

   Jag har inte testat bönbiffar men hade det i fiskbiffar och det funkade perfekt. Receptet ovan är motsvarigheten till 1 ägg 🙂

   idawarg 2015-01-03 07:14:07
   Svara
 • Hej! Jag gjorde ett likadant allergitest för nästan ett år sedan, det visade också att jag var allergisk mot ägg. Testade då att vara utan ägg (och typ tusen andra saker) i 8 månader, enligt rekommendationerna från Imupro. Men märkte tyvärr ingen skillnad av att vara utan den mat som visade utslag på allergi (äter annars paleo, som jag gjort i flera år). Har du märkt någon skillnad? 🙂

  Emilia 2015-01-02 22:09:34
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Okej jag har märkt stor skillnad! Min mage funkar mycket bättre nu men jag tror mycket beror på rotationskosten och via den tål jag att ibland äta sådant som jag annars får ont i magen av. Körde du strikt rotation på 4 dagar?

   idawarg 2015-01-03 07:12:55
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ja precis, man skulle äta ex broccoli osv var 4 dag, jo testade de länge, dom rekommenderade 6 månader men åt så i nästan 8 månader. Har inga problem med magen längre men bara med mitt eksem, det enda som hjälper är när jag är utomlands och får sol, efter en semester är jag helt frisk!

    Emilia 2015-01-03 17:08:33
    Svara
 • totally going to try this 🙂 sounds so easy

  http://fashionbarbecue.com/

  sammie 2015-01-02 21:48:24 http://fashionbarbecue.com/
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en fantastisk och inspirerande blogg! Har du några tips på proteinrika och mättande mellanmål? Kram

  Malin 2015-01-02 21:18:05
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Du hittar massor med recept på mellanmål i min app i Mikz under R –> Snacks och fler kommer snart! Sedan är proteinpulver alltid bra och jag rekommenderar vassle eller risprotein från denna sidan –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/proteineraminosyror-g25.html

   idawarg 2015-01-03 07:05:45
   Svara
 • Detta låter bra! jag har sett runt att du har fått liknande frågor om detta men hjälper squats om man vill få bredare rumpa? Jag har ganska RAK kropp och ben. Midjan är ju bredare än mina lår om du förstår vad jag menar då kommer låren ”under” midjan. Jag gör 30 utfall och situps, och jag gör 15 squats men kan jag få bredare rumpa av de? Jag vill inte få jätte Putig rumpa då jag har det ungefär. Jag är smal naturligt och fyller 14 i augusti/september. Eftersom jag vill få större lår och INTE bli smalare så kan jag äta yoghurt och banan som före och efter bara frukt? Jag äter runt 5 ggr om dagen och försöker få i mig protein och vitaminer osv. Jag gör övningarna 2 ggr i veckan 🙂

  anonym 2015-01-02 20:03:42
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Kör stora övningar som squats, utfall, höftlyft mm och lägg på vikter för att öka i volym. Får du det inte att funka rekommendearr jag dig att anlita en PT som kan hjälpa dig med träningen och kosten för att nå ditt mål. Svårt för mig att säga då jag behöver se dig och veta mer.Lycka till Kram Ida

   idawarg 2015-01-03 07:04:18
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en grym blogg. Jag tränar väldigt mycket, men har aldrig kunnat göra chins. Jag undrar hur man kan träna på att bli bättre på det när man inte kan göra det ifrån början? Alltså om det finns andra övningar som tränar precis de muskler man använder när man gör chins så att man kanske kan klara av riktiga chins en dag. Haha hoppas att du förstår vad jag menar 🙂 kram!

  Lina 2015-01-02 18:47:31
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej och tack snälla 🙂 Yes latsdrag är grymt och sedan hittar du en film om just chins/pullups på min youtubekanal om tips och övningar hur man klarar av att göra en egen. Glöm inte prenumerera på min kanal 🙂 –> http://youtube.com/idawarg

   Kramis

   idawarg 2015-01-03 07:01:44
   Svara
 • Detta är ju inte ens i närheten av att likna riktigt ägg! Och vad jag vet så kan inte vi tillgodogöra oss de näringsämnen som t.ex. Chia-frön innehåller, då vi äter fröna okrossade och det bästa finns inuti fröna. Så detta verkar inte kunna mäta sig med ägg och dess innehåll 🙂

  emma 2015-01-02 12:23:34
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Haha men det är inte meningen att du ska äta ägget som det är utan använda i rakning och rätter istället för ägg om du inte äter ägg. Jag är allergisk mot ägg som många andra också är så då är det här ett bra alternativ och man kan absolut krossa sina chiafrön, det gjorde jag 😉

   idawarg 2015-01-02 17:15:16
   Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Men kan vara bra att använda t.ex när man bakar, istället för ägg? Bra alternativ för veganer iallafall.

   Erika 2015-01-02 14:14:55 http://fighterstyle.blogg.se
   Svara
 • Åh vilket bra tips! Detta ska jag helt klart testa!
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2015-01-02 12:21:30 http://healthymaja.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind