Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÅNGEST AV UTEBLIVEN TRÄNING

yoga-routinequestion answerHej Ida!
Jag har precis varit sjuk i ungefär fem dagar med förkylning, feber, hosta och halsont. Under den tiden låg jag i princip bara i sängen och tränade inte alls. Nu har det gått en vecka, jag har ingen feber, inte ont i halsen och mår relativt bättre. Däremot är jag fortfarande förkyld och har inte blivit av med min hosta. Bara tanken på att jag inte tränat på snart över en vecka (brukar annars träna regelbundet 4-5 ggr i veckan) ger mig panik och ångest och känner att jag bara vill ut och springa en mil för att göra av med energi. Samtidigt känner jag mig inte helt frisk så att jag skulle klara av att springa en mil.. Men min fråga till dig är, vad kan/ska man träna nu? Jag är inte sjuk längre men lite förkyld och hostig. Ska jag köra på som jag brukar? Är så rädd att jag blir sämre om jag tränar för hårt och att jag blir sjuk och sängliggandes en vecka till, samtidigt som jag får panik om jag inte tränar snart!! 

Lite flummigt och kanske oklart inlägg, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra haha.. Vilken träning och vad passar bäst att göra när man kanske inte är helt frisk, men ändå inte sjuk..?
Tack för en super blogg, kram!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar. Jag kan inte annat än säga att jag vet exakt hur du känner dig då jag tidigare i livet också fått denna paniken över utebliven träning. Det kan vara ett tecken på ett osunt tänk kring träning och jag ber dig tänka över lite extra på ditt förhållande till träning. Varför tränar du? För att må bra? Just nu är du sjuk och det är ett tecken på att din kropp behöver vila och återhämtning och det måste du ge den. Det du ska göra nu är att vila och ta det lugnt tills du är frisk igen. När du känner dig bättre så börja ta en promenad och se hur du mår? Känns det ok så gå till gymmet och kör ett lättare pass men var uppmärksam och lyssna på kroppen och pusha inte för hårt. Ta det lugnt och stressa inte upp dig, 2 veckor utan träning är ingenting och det går snabbt att komma tillbaka på banan. SÅ var snäll mot dig själv, ge dig den vilan din kropp behöver och ta dig en tankeställare över ditt förhållande till träningen. Kroppen är det finaste du har! Stor kram Ida

//English: Question/Answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Verkligen bra svar som jag önskar att jag hade läst tidigare! Jag har varit förkyld i över två veckor nu. Igår började jag äntligen må lite bättre men hade fortfarande lite hosta. Eftersom jag var så sugen på att träna bestämde mig för att träna lite styrketräning (väldigt lite, knappt 20 min) och tyckte då att det kändes rätt bra. Några timmar senare börjar jag bli mer och mer snuvig (vilket jag inte varit tidigare) och får ännu mer hosta, skulle inte förvåna mig om det nu tar ytterligare en vecka innan jag blir frisk. Så ja, det bästa är i alla lägen att vänta tills man känner sig helt frisk – annars är risken att det bara blir värre!
  Kram!

  Mirjam 2015-01-04 09:34:37
  Svara
 • […] http://idawarg.wearecube.se/2015/01/02/angest-av-utebliven-traning/ […]

  Ångest av utebliven träning | Christer.L.Hansson 2015-01-03 05:54:37 http://christerhansson.com/2015/01/03/angest-av-utebliven-traning/
  Svara
 • Jag är SÅ himla glad över dina svar på dessa frågor Ida! Du har så sunt tänkande och jag är glad att du tar upp detta med dina läsare som berättar om olika träningsrelaterade situationer som ger dem ångest etc, för jag är tyvärr också rädd att många tyvärr har utvecklat ett osunt tänk kring träning, att ”röra på sig” och mat (och att det leder till ångest). Gillar att du, till skillnad från en del andra stora träningsbloggar, tar upp detta trots att du förespråkar träning och sund mat i bloggen (för träning & sund mat behöver inte betyda att man lever och mår sunt). Hoppas du förstår hur jag menar, tror att det är superviktigt att du uppmärksammar det! TACK!

  Linnéa 2015-01-03 00:52:35
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Jag förstår precis vad du menar och blev så glad för din kommentar och att mitt budskap går fram. Träning och hälsosam mat är bra men det måste vara på en sund nivå och man måste lyssna på sin kropp. Tyvärr så är det många som tar allt till överdrift och ska göra mitt bästa för att sprida ett hälsosamt budksap 🙂

   ‘Kram på dig <3

   idawarg 2015-01-03 08:16:39
   Svara
 • Jag har hört att styrketräning är skonsammare att börja med efter en sjukdom än konditionsträning, eftersom det är just risken för hjärtmuskelinflammation och grejer som är det farliga. Och så sliter man ju på hela kroppen på ett annat sätt när man kör kondition.

  Emma Hå 2015-01-02 23:09:55 http://emmahas.se
  Svara
 • jättebra svar. Ibland kan en veckas uppehåll rent av främja ens progress! I vissa styrkeprogram är det inlagt en paus en hel vecka efter att ha tränat 3 ggr vecka i några månader. Det kan man trösta sig lite med i alla fall 🙂

  Anna 2015-01-02 20:34:27
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja absolut, jag brukar komma tillbaka starkare efter en sjukdom om jag varit tvungen att vila 🙂

   idawarg 2015-01-03 07:20:09
   Svara
 • gillar din rosa tröja

  http://vonlila.se

  Silvia Von Lila 2015-01-02 17:34:43 http://vonlila.se
  Svara
 • Just hosta och träning på det ska vi alla vara försiktiga med tycker jag. Jag har sååå många gånger tänkt att ”ja men nu är jag ju frisk” och sedan gått till gymmet och dagarna efter blivit ännu sjukare än förra gången. Det blir liksom en en ond cirkel det där om man inte väntar ut det ordentligt. Krya krya! 🙂

  ellen 2015-01-02 10:06:19 http://ellfi.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind