Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ONT I KNÄNA AV KNÄBÖJ

xns-2question answerHej Ida! Jag har länge funderat över en sak men inte vetat hur jag ska formulera det. Men iallafall, här kommer frågan;) Både du och Alexandra bukar ofta ta med knäböj i era benpass. Jag själv har väldigt problem med mina knä, eftersom jag är extremt överrörlig i lederna och att redan det ena knät är opererat. (Knät opererades 2008) När jag utför mina knäböj så gör det inte ont men det känns obehagligt och jag kan aldrig köra så länge jag önskat. Finns det några andra träningsformer som man kan ersätta just knäböj med eller har du några tips på hur jag kan utföra passet med vikter osv? Jag kör ibland benpress med rätt så höga vikter, för där känns det bättre och jag har mer kontroll på situationen då. Hoppas på svar!:) P.s! Du är en stor inspiration för mig. Och tack för du förmedlar vikten av hur viktigt hälsan är för oss:-)

SVAR: Hej och tack snälla för din kommentar! <3 Jag förstår precis vad du menar då jag haft samma problem med just knäböjer. Jag har långa smala, rörliga och överrörliga ben och köra tungt i knäböj är läskigt för mig. Innan har jag kört just benpress för där kan jag som du beskriver lasta på mycket vikt och ha kontroll så benpress är absolut ett bra val om du vill köra en tung benövning. Även utfall i smithmaskin funkar bra för mig att lasta på.

Sedan tycker jag att du ska besöka en sjukgymnast för att kolla upp ditt knä och få övningar för att stärka upp så du sedan kan börja göra knäböj. Jag har gjort det och sedan börjat träna med låga vikter för att sedan jobba mig uppåt och nu älskar jag knäböj. Så ta tag i det och kolla upp knät det första du gör.

Lycka till! Kram Ida

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Ida 🙂
  Jag håller på och utbildar mig till Personlig tränare (samma utbildning som du gått) och jag har en fråga. I utbildningen ingår det ju inte så mycket utbildning om skador osv. det jag undrar är hur man ska göra om man har en klient som har eller har haft problem med något och behöver bygga upp det. hur ska man göra ? skicka dom till en sjukgymnast eller? hur gör du?
  Tack för all din inspiration 🙂
  Kram <3

  Linn Stensson 2014-12-30 19:38:51
  Svara
 • Vad är din maxvikt i marklyft? 🙂 Nyfiken:) + Blir verkligen inspirerad av din blogg! 🙂

  Charlotte 2014-12-30 12:45:13
  Svara
 • Hej!
  Du kanske redan har svarat på en liknande fråga, ber då i ursäkt i förväg 😉
  Jag tar studenten nu till sommaren 2015 och har gått estet-Musik. Jag har länge varit sugen på att börja en dansutbildning efter gymnasiet då jag verkligen brinner för musik, dans, teater osv. Jag har dansat länge men lite till och från och kan inte riktigt placera vilken stil jag dansat mest, då jag dansat olika hela tiden- allt från street, balett, showdance, disco, då oftast ett halvår (10-12 lektioner) på vissa och 1 och ett halv år på andra stilar.
  Jag är nu lite kluven på hur jag ska göra efter gymnasiet eftersom jag skulle vilja gå på Balettakademin eller PAS men är osäker på om jag är tillräckligt bra och har fysik och psyke för att orka med.
  Vet du någon bra förberedelse/folkhögskola osv, eller tycker du man kan söka direkt till BA 3 år och om man kommer in, sedan utvecklas där? (Vet inte riktigt hur de ser på saker å ting)
  Även lite osäker med pengarna för att gå på BA, vet att man kan ta studielån och så funkade det bra? 🙂

  Älskar din blogg! 🙂 Mvh

  Felicia 2014-12-29 21:07:04
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind