Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HITTA BALANS I LIVET

IMG_2474.JPGSitter nerbäddad i min soffa hemma och tänker. Jag förstår inte varför människor alltid vill placera folk i fack och varför måste allt vara så svart och vitt? Ibland blir jag galen på folk som är fördomsfulla och tar allt till det extrema. Jag äter för det mesta bra och nyttigt, jag gillar raw food, ekologisk mat, ekologisk hudvård mm. men jag dricker även kaffe varje dag, jag äter choklad, jag äter inte alltid ekologiskt, jag spray tannar mig ibland, jag använder oekologiskt smink osv. Till 80% försöker jag hålla mig till nyttigt, bra, ekologiskt och rent men om jag 20% gör/äter/använder något som går utanför det så gör det mig inget. Lite gifter dör man inte av och kroppen har reningsapparater som tar hand om dessa gifter. Där emot så ger min annars så rena livsstil utrymme för att sväva iväg. Hade jag levt på halvfabrikat, snabba kolhydrater, rökt, druckit alkohol, käkat godis så kanske en spraytan eller några koppar kaffe om dagen gjort att bägaren runnit över och mina organ inte klarat av att rena kroppen. Så en balans är det bästa. Lite flummigt inlägg här men känner att det är en viktig fråga att ta upp då många lätt blir för hysteriska och går för mycket till det extrema. För mig är en bra regel att äta och leva rent, nyttigt och hälsosamt 80% av tiden medan jag resten av de 20% kan göra vad f*n jag vill. Haha, frihet! Jag menar varför inte käka en stor Raw food tallrik för att sedan ta en kaffe och chokladbit eller varför inte bli brun och fräsch av en spraytan lite då och då för att sedan använda naturlig ekologisk hudvård dagligen? Det är för mig balans! Att bli för hård mot sig själv och gå för långt in i en livsstil tror jag inte är bra och kan leda till osunda beteenden.

Hur beskriver ni balans? Har ni hittat er balans i livet eller är ni vilse? Berätta för mig vänner! <3

English: Use google translate. Post about to find balance in life.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Detta inlägg gjorde mig glad! Jag har nyligen fastnat för din blogg, jag har svårt nu för tiden då det mesta känns ytligt och det är svårt att känna det där personliga men nu fastnade du för mig 🙂 Dessutom är dina övningar toppen för mig som precis börjat komma igång med träning. De känns som de är anpassade för både en total nybörjare som mig och för de mer avancerade tränade människor 😉

  Hur som, detta med balans. Vi lever i ett samhälle som är så enormt stressande och denna bana åkte jag rakt in på och small igenom väggen och ut på andra sidan och där blev jag liggandes i månader. Nu har 1,5år gått sedan den total utmattningsdepressionen och har börjat komma på benen. Varje dag kämpar jag för balans. Jag har kommit igång med träning och ridning som blivit min räddning. Jag träffar inte vänner lika ofta och har sorterat bort en hel del. Balans, balans och återigen balans. Tråkigt att man skall behöva bli så sjuk för att kämpa hårt för att finna den men är ändå tacksam för sjukdomen då jag aldrig haft så god balans i livet som nu. Jag är tacksam för livet <3
  Tack för en fin blogg och god inspiration! Kram

  Charlotte 2014-12-18 23:59:54 http://iamcharlotte.blogg.se
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Hej Charlotte och tack snälla vad kul att höra 🙂 Ja jag försöker anpassa övningar och träningsupplägg så det ska passa liken nivå som helst. Är man en van tränare så kan man bara lägga på mer vikt 🙂

   Jag förstår och vad skönt att höra att du börjar återhämta dig och att du hittat din balans. Det är precis som med träningen när man skadar sig. Det är sjukt segt att vara skadad och inte kunna träna och rehab perioden är så tråkig och man vill bara ut och träna 100% men när man sedan är klar med rehabperioden så har man byggt upp både styrka och kunskap och kommer ut både starkare och klokare. Så bra kämpat och fortsätt på di bana 🙂
   Kramis

   idawarg 2014-12-19 09:48:10
   Svara
 • Så himla bra inlägg!Jag har svårt att hitta den där balansen för mig är det antingen eller, jag kan inte bara unna mig en bit av något utan måste trycka i mig allt som finns! Så för min del funkar det bäst att helt utesluta det men hade ju gärna velat kunna känna mig nöjd efter en bit, så Ida har du något bra tips?Vill hitta den där balansen som alla pratar om!

  Kram

  Anna 2014-12-18 09:55:56
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag förstår exakt vad du menar då jag tidigare var sådan. Att göra en sockerdetox och att äta regelbundet och äta sig mätt på vanlig mat var det som funkade bäst för mig. Funkar inte det skulle jag även kolla upp mineral och vitaminbalansen. Att ha en brist på något kan göra att du känner dg sugen hela tiden. Lycka till Kramis

   idawarg 2014-12-19 09:42:54
   Svara
 • Håller vekrligen med!
  Men folk försöker hitta fel för att känna sig bättre med sig själva.
  Tycker precis som du att man väljer själv hur man vill leva och inget är rätt eller fel.
  Jag äter nästan bara ekologiskt, äter mest veganskt men fuskar med vegetariskt ibland, älskar rawfood men inte endast rawfood, undviker allt gluten & socker, halvfabrikat, men jag dricker också svart kaffe och jag älskar det! Det finns så himla mycker ”regler” inom rawfood och folk som tycker det är båg att dricka kaffe om man äter rawfood men man skapar ju faktiskt sin egen livsstil.

  Johanna 2014-12-18 07:07:17 http://livehealthyandorganic.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Haha ja vissa är så inne Raw Food och bannlyser allt annat vilket för mig blir alldeles för hysteriskt. jag älskar raw food men gillar att kombinera det med ex fisk och skaldjur och gärna en kaffe på det 🙂 Låter som du hittat en balans i din kost.

   idawarg 2014-12-18 09:07:01
   Svara
 • Du har så rätt Ida! Jag stör mig också otroligt mycket på folk som vill placera en i fack. De senaste åren har jag betydligt förbättrat min livsstil till att vara mera hälsosam. Jag började träna, slutade äta gluten (som jag insåg var roten till mitt magont sedan barnsben) och socker. Det gick bra till en början, men efter ett tag gick det hela nog överstyr – jag åt aldrig en enda onyttig sak, unnade mig verkligen inget. Jag hade alltså verkligen ingen balans, det var allt eller inget! Jag blev av min vänskapskrets stoppad i ”träningsfreak”-facket. Nu har jag på senare tid blivit bättre på att hitta balansen, dvs. just som du säger, äta hälsosamt 80% av tiden, för att ändå våga unna mig saker om jag känner för det. Då har vissa vänner börjat tycka att jag är en hycklare, som ”låtsas” äta så nyttigt och vara så hälsosam, men ändå ta den där chokladkakan med kaffet! 😀 DE tycker liksom att varför kan du äta dendär kakan om du nu inte åt pizza med oss igår?! Haha, det är fantastiskt hur folk vill ha en åsikt om allt och verkligen stämpla alla människor! Kram till dig Ida, och god jul! Fantastisk blogg!

  Alexandra 2014-12-18 06:40:24
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej Alexandra och tack snälla för din kommentar! Ja människor vill alltid placera en i fack och accepterar inte att man gör något 70% av något. Stå på dig då det låter som du har hittat just din balans. Kram på dig

   idawarg 2014-12-18 09:05:08
   Svara
 • […] http://idawarg.wearecube.se/2014/12/17/hitta-balans-i-livet-2/ […]

  Hitta balans i livet | Christer.L.Hansson 2014-12-18 06:07:49 http://christerhansson.com/2014/12/18/hitta-balans-i-livet/
  Svara
 • Hej Ida,

  Bra skrivet! Håller helt med dig och för mig handlar balans om att göra det som man själv mår bra av oavsett vad andra tycker. Att bli för slaviskt bunden till en massa regler tror jag bara skapar onödig stress, speciellt om det till och med är andras förväntningar och inte ens egna man försöker leva upp till. Jag tycker det är viktigt att ha koll på vad som kommer inifrån och vad som är yttre tryck från samhället Generellt tror jag det är bättre med en lite mer avslappnad hållning som du skriver där man tillåter själen att få vara i harmoni också, inte enbart kroppen. Är helt övertygad om att en öl eller en chokladbit ibland är som balsam för själen.
  Sköt om dig!
  Kram / Noa

  Noa Fridmark 2014-12-18 00:12:28 http://noapotions.se/sv/
  Svara
 • Jag eftersträvar balans och upplever att jag funnit den 🙂
  Jag älskar att springa, äter mycket frukt och grönt, är vegetarian, njuter av mörk choklad, älskar kladdkaka, fikar gärna lääääänge med goda vänner och något smarrigt tilltugg, går på bio och mumsar själv i mig en stooor popcorn, förespråkar ett sunt leverne men utan pekpinnar! Keep it simple! Jag äter allt i lagom mängd, njuter av det och rör på mig = balans!

  Linda Assarsson 2014-12-17 22:48:16 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • Vilket otroligt bra inlägg Ida (som alla andraav dina inlägg!!)! Som de flesta andra skriver så är du en otrolig inspirationskälla för mig, som för så många andra. Det som är extra bra med dig är just det att du betonar denna balans i de flesta av dina inlägg på ett eller annat sätt, att du poängterar att vi alla faktiskt är människor och inte behöver leva allt för strikt, då det då är lätt att saker och ting går till överdrift.
  Jag kände att jag måste ge dig en kommentar efter detta inlägget eftersom jag vill ge dig all creds för detta då balans är någonting jag har lite svårt för att hitta.

  Jag har nyligen, efter ett par år, lärt mig vad som menas med balans i kosten och jag tillåter mig äntligen, precis som dig, att inte vara strikt till hundra procent. Tack vare dina inlägg om vikten av vila så har jag nu lyssnat på min kropp i ett par veckors tid. Jag fick otroligt ont i ländryggen (troligen p.g.a för hård träning) för ett par veckor sedan och harnu stått över träningen för att låta kroppen ”läka” då jag kört alldeles för hårt med den ett tag till ”smällen” med ryggvärken kom som en blixt från klar himmel.

  Jag vill tacka dig för att du så ofta skriver om denna balans; både med mat, träning och vila, så att andra som mig också kan ta åt sig detta. Jag vet att utan dina inlägg skulle jag inte lyssnat på kroppen och avstått från styrketräning dessa veckor, eftersom jag älskar min träning och därför åsidosatt kroppens signaler.

  Så än en gång TACK fina Ida för att du finns och för att du orkar driva en helt otrolig bligg fylld av inspiration till hälsa och en bra livsstil! (: Massor av kramar till dig! <3

  Johanna 2014-12-17 21:52:27
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna och tack snälla för din kommentar! Det glädjer mig så att mitt budskap går fram. Balans är så viktigt och allt behöver inte vara så svart eller vitt. Att vila ovh fylla på med energi efter träningen är så viktigt och något man lätt glömmer. Lyssna på din kropp och vila din rygg. Den ska bära dig resten av livet. Tack snälla fina du för de orden! Stor kram Ida

   idawarg 2014-12-18 09:01:09
   Svara
 • Håller helt med dig där! Jag känner att mitt liv är helt ur balans just nu och det gör att allt bara känns så kaotiskt. Men tror att det är något man lär sig, det där att hitta sin egen balans i livet! 🙂

  P.S.
  Har nyligen köpt gymkort och känner mig så vilse då jag går in i gymmet och inte riktigt vet vad jag ska göra, har du nå tips på hur man kan lägga upp ett pass om man siktar på att gå ner i vikt men även vill tighta till kroppen, ville också tillägga att du och din blogg är helt underbar! kram på dig

  Sara 2014-12-17 21:06:14
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tack finis och du kommer att hitta din balans 🙂 Kul med gymkort. Cirkelträning är grymt och du hittar massa pass du kan kopiera på min youtubekanal http://youtube.com/idawarg Kramis

   idawarg 2014-12-18 08:58:02
   Svara
 • Det här halvåret har jag varit mycket mer slarvig med min kost än tidigare, och detta har gjort mig både tröttare och svagare fysiskt. MEN, jag mår så otroligt mycket bättre psykiskt än vad jag någonsin gjort. Har en större acceptans för mig själv och inser att det inte handlar om det yttre för att finna lyckan. Lyckan kommer då man accepterar sig själv och sitt liv för vad det är. Kosten blir allt bättre, men har varit tvungen att göra såhär för att de kontrollerande tankarna över mat skulle släppa helt. Idag VILL jag ge kroppen näring och det bästa den kan få, men accepterar fortfarande mig själv för att äta det jag känner för. Skulle nog vilja säga att jag ligger på 60/40 vad gäller nyttigt och onyttigt, men jag går sakta framåt då det handlar om att vilja ta hand om mig själv på riktigt, och inte se det som ytterligare ett sätt att kontrollera livet på. Äkta balans är på väg, sakta men säkert 🙂 Tusen tack för en fantastisk blogg och God Jul!

  Vickan 2014-12-17 20:25:47
  Svara
  • Svar på Vickans kommentar.

   Det låter verkligen som du är på väg mot en härlig balans. Balans betyder olika för alla. Ta hand om dig finis! Kram Ida

   idawarg 2014-12-18 08:56:39
   Svara
 • FÅR DU ONT NÄR DU GÖR KNÄBÖJ/SQUATS? HÄR ÄR LÖSNINGEN! 🙂

  http://nouw.com/activefitness/ont-nar-du-gor-squats-16635599

  Active Fitness 2014-12-17 20:12:57 http://nouw.com/activefitness
  Svara
 • Du har så rätt Ida! Balans är nyckeln till allt. Jag håller (för det mesta) min balans genom att analysera mina rutiner och min vardag och försöker att alltid ta medventa val. Tänker man efter och tar medvetna val så har jag upplevt att man kan njuta mer av sina val och man ångrar färre av sina val. Det gäller allt ifrån kost till träning, intressen och umgänge.

  På tal om kost, tänkte höra om du brukar dricka glögg under juletid? Jag har nämligen ett recept på en alkoholfri äppelglögg om du är intresserad. Jag älskar den och den är väldigt enkel att koka ihop hemma. Receptet finns på min blogg men jag kan skicka den till dig om du är intresserad 🙂

  Kram!

  Emelie 2014-12-17 20:00:41 http://balletbun.com
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie! Jag håller helt med 🙂 jag brukar dricka glögg runt jul och du får gärna skicka receptet till recipe@idawarg.com Skicka gärna med bilder och bloggadress så kanske jag lägger upp den som veckans recept 🙂 KRamis

   idawarg 2014-12-18 08:55:22
   Svara
 • Åh vilket bra inlägg! Precis vad jag behövde läsa just nu. Har inte lyckats hitta en bra balans hittills. Antingen kör jag stenhård kost och träning, tydliga resultat och allt men sen dalar det och det blir för mycket press och då står jag över träningen någon vecka vilket istället leder till att jag tappar träningen helt och bara äter skräp och slutar bry mig. Nu är jag på rätt väg och det känns som jag börjar få balans. Jag tränar så jag mår bra och äter vanlig bra husmanskost men ibland slinker det ner lite julgodis eller lite fika på kalas och det känns helt okej. Nu när jag väl tänker efter så tycker jag att jag har hittat en ganska bra balans och ska försöka hålla det så! Tack för en inspirerande och peppande blogg!

  Klara 2014-12-17 18:58:53
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Hej finis och tack snälla! Man ska aldrig vara för hård mot sig själv eller vara för svart och vit. Låter som du börjar hitta din balans. Kämpa på! Kramis

   idawarg 2014-12-18 08:53:37
   Svara
 • Alltså, Ida, du är en fantastisk förebild! Du ger mig motivation till att ta mig ur min ätstörning, till att fortsätta framåt, även de stunder som är allra tuffast. Jag har allt annat än balans i mitt liv för tillfället, men jag jobbar på det och hoppas en dag få vara fri(sk)!
  Kram

  Helena Fridström 2014-12-17 18:50:32 http://arunforlife.blogg.se
  Svara
  • Svar på Helena Fridströms kommentar.

   Men å fina du vad glad jag blir att höra och jag är helt säker på att du kommer vara fri(sk). Du är vacker som du är och helt perfekt och livet har så mycket att ge! Ge din kropp energi så den orkar leva livet! Stor kram till dig!

   idawarg 2014-12-18 08:52:27
   Svara
 • Åh vad bra skrivet! Jag har inte riktigt hittat min balans ännu, men jag jobbar dagligen på den! Jag är närmare balansen nu och jag har nog snart hittat den. Det svåra är bara att min vikt ska vara stabil utan näringsdrycker, när det har blivit så är det nog lättare för mig att hitta balansen naturligt! Jag försöker leva efter 80/20 tänkte, det fungerar bra tycker jag! 😀
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-12-17 18:30:15 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt